Домашно електрическо опушване за студено пушене

Ароматът на риба пушена прошутото или домакинството ще призове Вашите гости гладен устата с вода, а вие имате - усещане за някаква суета, като щедър домакин и оригинален. Но за да се справят с такива деликатеси, се нуждаете от вашата собствена опушена камера. И сега ще разгледаме два начина как да го направите сами.Електрическо пушене

Съвети за направата на пушене

За разлика от скъпото внесено оборудване, което все повече заменя естествения дървен дим със синтетични течности, вашата пушеща станция ще бъде чиста като сълзотворен еднорог. В смисъл, че месото и рибните колбаси постепенно ще придобият аромата на естествена мъгла от дървени стърготини или трупи. Какъв вид дърво да изберете за студено пушене, това е за вас да решите.

Между другото, се доказва, че най-успешното месо се получава при пушенето от дъб, аспан и риба - от плодови видове като череши. Иглолисените не отговарят на изискванията, тъй като съдържат смоли, които развалят вкуса на продукта.

Втората точка: да направим подобно устройство със собствените си ръце, да изберем метода на студено пушене, и това е целта. Когато температурата на горене варира от 60 до 120 градуса, процесът не трае дълго. Това, разбира се, е страхотно, тъй като можете да постигнете резултати след няколко часа. Но когато се преработва в електрическа камера за опушване на 20-25 градуса, продуктът може да се запази по-добре и да се съхранява дори по-дълго от магазина. Така че, по-близо до точката.

Уют със собствените си ръце от 200 литра варел

Основното съкровище, което трябва да се получи, е цевта, изработена от здрав метал, за предпочитане от топлоустойчива стомана. Такива като при които се съхраняват експлозивни течности или вещества, химикали. Купете подобно в състоянието на използваните не е трудно, например, чрез табелата на Avito или в най-близкия склад на едро на метални изделия. Просто се уверете, че цевта има капак (по-нататък ще разберете защо).

Буре 200L

Освен барабана, от който се нуждаете:

  • 4 колела за лесно транспортиране на пушенето. Можете да си купите в строителен магазин или на мебелни бази;
  • електрическа печка, с помощта на която атмосферата вътре в барабана ще се отоплява. Подходящ "burzhuyka" от къщата;
  • термостат за регулиране на температурата.Регулируем термостат

Препоръчваме Ви да вземете термостат с обхват на настройка от 20 до 90 градуса по Целзий, дори и ако електрически пушене се има предвид само за студено пушене.

  • Електрически кабели;
  • Съдове за събиране на мазнини капене по време на преработка;
  • Палета за чипове, дървени стърготини, брикети - с една дума, за запалими материали;
  • термометър;
  • Бормашини за метал;
  • Мрежова мрежа или решетка за местоположението на продукта.

Мрежата може да бъде заменена от система за кука, в крайна сметка да се подредят и двете опции. Важно е, че домашното електрическо пране е удобно за ползване, както всеки професионалист.

Електрически цев от цевта

Електрическо рисуване

Електроуреди за пушене

Накратко, резултатът трябва да бъде, както следва: върху дъното на цевта е поставена електрическа печка, е извършена вентилация и е определена зона за местоположението на продукта. Цилиндърът трябва предварително да бъде предварително почистен (не е достатъчно да се съхранява в него преди това). След това е необходимо да поставите ръка от четка или дърва за огрев и да ги изгорите, за да елиминирате остатъците от масло и в същото време да калцирате стените. Само тогава не забравяйте да отрежете въглеродните отлагания с метална четка и да изплакнете добре с детергент.

Тъй като сушене барел е инсталиран на колелата и да вентилация, за които дупката е пробит. Диаметърът на всеки кръг може да бъде 10 мм, всички тези дупки се нуждаят от 5-8 парчета. След това се придвижете до електрическата печка: от нея всъщност се изисква само нагревател. Така че, ако знаете как да счупите къщата си със собствените си ръце, смейте се, ако не, обадете господаря или просто купете нагревателен елемент на пазара.

TEN

Като източник на огън ще действа като отоплителен елемент от отворен тип

С помощта на винтове се закрепва в центъра на цевта, а до него има термостат със серийна връзка (медна тел не по-малка от 2,5 mm2 в напречно сечение). Поставете сензора на удобно място за гледане.

Препоръчваме: Ние избираме дивеч във вилата

След това преминете към подреждането на горната част. Термометърът се закрепва през малък пробит отвор, в средата на резервоара е монтиран капан за течности (можете да използвате конвенционална тава за печене.) В самата бутилка трябва да направите 50 мм дупка в изхода за дим.



Моля, обърнете внимание! Отворът за комина трябва да бъде затворен с клапа и в началото процедури за пушене при студ трябва да бъдат затворени.

Таблата за дървени стърготини също може да бъде изрязана или направена от обикновена тенджера. Както показва практиката, един пълен 5-литров патрон за гориво е достатъчен за дим за 8-10 часа сесии при 20 градуса или 2-3 часа за бързо "горещо" пушене. Готово: първото нагряване се препоръчва да се извърши в рамките на 10-20 минути, за да се "раскоскерартира" цевта, а след това можете да поставите месо или риба в електрокаптил.

Електрическото пушене за горещо пушене е описано тук!

"Съветската" версия

По-долу е нарисуван чертеж от списание за времето на СССР - наръчник за аматьори.

Електрически двигател с двигател

Картината обяснява подробно същността на това как да се изгради помещение за пушене със собствените ви ръце и поради малките размери, които можете да го поставите у дома, но е по-добре в задния двор на къща или вила. Между другото, размерите на камерата са както следва:

  1. Малки за образуване на дим 260x240x220 мм;
  2. Голям за пушене 340x430x220 мм.

Това битово нещо е полезно за любителите на пушена свинска мас или прясно уловена риба.

Така че в този случай тялото е направено от листова стомана, въпреки че е възможно да се направи от шперплат с дебелина 15 мм. В този случай е необходимо да се мисли за пожарната безопасност чрез поставяне на тлеещи суровини в камера, облицована с азбест или други огнеупорни материали. Резервоарите за стърготини не се нуждаят - ролята му се играе от бара за пушене, тлееща в резултат на въртенето на моторната ролка. Моторът работи от променлив ток и най-добре е да изберете от 0,5 до 2 киловата (подобни битови единици от счупени мотопеди, мощна перална машина и друго оборудване могат да бъдат закупени на пазара на бълхи).

Електрически мотор

Не е необходимо да купувате нов електродвигател, да разгледате пазара на бълхи.

За да изберете правилната ротационна сила за появата на дим, използвайте регулиращ винт, който затяга пружината на пружината и я натиска по-силно, или обратно, отслабва налягането на шината.

Естествено, лентата постепенно се изтрива, така че винтът трябва да се регулира и дървото периодично се променя.

Студената камера за готвене на месо или риба се намира до камерата за варене на бъчви, те се разделят от решетка или решетка. На фигурата продуктите са окачени на куки, но може да имате, да речем, филе на скара, както в предишната схема. Важно е разделителната решетка да е свързана с източник на отрицателно заредени частици, а закрепванията за риба / месо да са положителни, тогава димът ще бъде привлечен.

Виждаме това home smokehouse има своя магнито, в ролята на източник на напрежение, който е свързан с мотора. Изобразява се и диаграмата на серийното свързване на кондензаторите и техния капацитет. Препоръчителните стойности при работно напрежение най-малко 2 kV са два кондензатора от 2200 PF и сигнал от 1800 PF. За да се гарантира, че магнитото работи, то се доставя със светодиодна крушка.

Надяваме се, че тези две идеи ви вдъхновяват да съберете тази къща със собствените си ръце. Ако има подобрения или предложения, въведете ги под формата на коментари, с удоволствие ще вземем под внимание!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Начало на пушенето или скоро за основното нещоНачало на пушенето или скоро за основното нещо
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
» » Домашно електрическо опушване за студено пушене
© 2021 BggeHat.com