Съвети за използване на горещ пушач

Горещо пушене - отличен начин да придадете на месо, мазнини, птици и риба уникален вкус и привлекателен аромат. за разлика от студено пушене Този метод не изисква много време и специална подготовка на продуктите. Пушенето при горещо пушене е лесна за използване както в природата, така и при употреба на дим от огъня и у дома, ако има електрически или газов модел. Какво трябва да знаете, за да получите перфектно приготвено пушено месо?

Как да използвате гореща пушеща пушка

Горещо пушене - какъв е смисълът?

Гореща пушене - на поддържане на нарязаните парчета месо, пиле, мас и рибни трупове в контейнер, напълнен с дим, температурата на който варира от 70 до 150 градуса, за един - два часа в зависимост от размера на колбаси.

Самият процес е проста последователност от действия като:

  • подготовка на продукти и пушене;
  • пожар (ако е необходимо);
  • поставяне на бъдещите пушени продукти в контейнер за пушене;
  • пациентът чака края на готвенето.

Избор на помещение за опушване и подготовката му

В дома горещо пушене се извършва с помощта на две възможности:

  1. уреди, захранвани с електричество и газ;
  2. контейнери, поставени над огъня.

В първия случай Smokehouse за пушена препарат намалява до зареждане на гориво под формата на малки стърготини, талаш, стърготини, клонки и друг материал в захранващия бункер (ако има такива) и разпределението на повърхността на нагревателната PETN. След това, върху съществуващите решетки или шишове, поставете приготвените продукти и ги запечатайте плътно. След това пушенето е включено, температурата и времето за готвене са зададени.

Във втория случай процесът е малко по-сложен. Уют за горещо пушене върху огъня могат да бъдат закупени в магазина или направени от плътно затварящ се метален контейнер - тигани, кофи, резервоар, цев и др.

Пушенето

Когато сте ръчно изработени, трябва да сте сигурни, че опаковъчният материал за бъдещата пушка не е токсичен и няма да мирише, когато се нагрява.

Първо те построяват огън или светлината. Пушачът на горещо пушене се калцинира за 30-40 минути. Ако храната вече е пушена, уверете се, че е чиста. След това на дъното на устройството е поставен слой дърво за горещо пушене обем от три или пет шепи чипове, стърготини и клонки. След това инсталирайте маслото (можете да го обвиете в фолио). След това тя трябва да бъде поставена върху решетка или да е окачена на шишките в контейнера и запечатана с капак. При поставянето на продукти в двустепенни пушилни къщи най-големите парчета са поставени на по-ниско ниво.



През цялото време на горещо пушене се разделят на три температурни етапа:

  1. Загряване - през първите 20 минути при 80 градуса при средно-ниска топлина. В края на този период дим от тлеещи чипове започва да тече от пушенето.
  2. Подготовка - следващите 20-25 минути при 100 градуса на средна температура. По това време влагата се изпарява от продуктите и мастният слой се нагрява.
  3. Сушене - последните 15-25 минути пушене с максимално разреждане на пожара (100-150 градуса). От пушените продукти напускат остатъците от вода, образува се червеникава суха кора. Краят на процеса е показан със сух дим (без пара) с подходящ аромат.

Приблизителната температура може да се определи чрез разплискване на шепа вода върху капака: ако е под варене под 100 градуса, ако се изпари, по-висока. Посочените интервали от време могат да варират в по-голямата страна в зависимост от размера на месото. По време на работа се препоръчва пушачът на горещо пушене да се отваря само за много кратко време, за да се избегне запалването на чипс и стърготини от достъп до кислород.

Обработка на продукти

Процедурата за подготовка на много бъдещите пушени храни зависи от това колко време и усилия трябва да похарчат за него. Най-простият вариант - налива сол и пипер непосредствено преди пушенето. Но този метод е подходящ само за малки парчета месо, мазнини и риба (200-250 грама), както и за части от пиле (крила, бедрата и т.н.). По-професионалните рецепти се наричат ​​посланици и са в три форми:

  1. Сухо - еднородно триене със сол с чесън и подправки. Този метод е най-подходящ за всички видове месо и риба при подготовката им за горещо пушене. Време на такова осоляване зависи от вида на продукта, така че рибата е достатъчно 4-24 часа, за мазнини и птици се нуждаят 3-4 дни, а за свинско, телешко и друго месо, трябва да е около 2-3 седмици. Осолените парчета се поставят в контейнер и се поставят под насилие. Сокът, който се освобождава по време на осоляването, се отстранява. В края на периода месото се накисва за 24 часа, изсушава се и се подлага на гореща пушена процедура.

    Солим мазнини

    Суха солена салата

  2. Wet - се използва само за свинско, говеждо месо, конско месо и други подобни видове месо. Същността на това е да се напоят разделените парчета в солен разтвор с определена концентрация (12-14-18-20) за период от три до четири седмици. След това месото се измива, изсушава се 1-2 дни и се пуши.

    Морска сол с месо

    Преди пушенето месото се накисва в разтвор

  3. Смесен - подходящ за всички видове месо, за които е приложим мокър посланик, както и за кланични трупове на гъски и патици. Оригинални продукти търкат със сол и се оставя за 2-4 дни, след което се вари в солената вода, и го постави за период от 2 дни до 1.5 месеца в зависимост от размера, а след това пушено.

В процеса на приготвяне фактори като температура и чистота играят важна роля. Тара със солени продукти трябва да бъде покрита с марля, за да се предотврати насекоми, които могат да поставят яйца в месото. Температурата трябва да бъде в диапазона от плюс 2-4 градуса, повече - загниването на месото, по-малко - процесът на осоляване е потиснат.

Получаване на резултати

Както и да е, има някои нюанси в процеса на горещо пушене. Просто бъдете в състояние да използвайте пушенето не е достатъчно, за да се постигне максимално качество на пушените продукти трябва да обърнат внимание на:

  1. Пожар - огънят трябва да гори дълго и равномерно;
  2. Продукти на горенето - подходящ елша дърво стружки и стърготини, хвойна, овощни дървета, ясен, дъб, орех, явор, бреза (кора, освен с високо съдържание на катран). Не се вписва в сорта с много смола - смърч, кедър, бор.
  3. Снаряди и стърготини - те трябва да са влажни, за да тлеят, но не и да се запалят.
  4. Наличието на гориво в помещението за опушване - в процеса трябва да се запълни със степента на гниене.

С правилното използване на пушача и организирането на горещия пушено процес, варени пушени продукти ще бъдат отлична декорация както за обикновената вечеря, така и за приемането на гостите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Важни малки неща при пушенето или без които не можете да направите безВажни малки неща при пушенето или без които не можете да направите без
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Как да пушите агне вкъщиКак да пушите агне вкъщи
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
» » Съвети за използване на горещ пушач
© 2021 BggeHat.com