Как да пушите месо в горещ пушач

Трудно е да се намери някой, който не обича пушено месо. Този деликатес се продава в повечето магазини, но опцията за покупка никога няма да се сравни с домашния. Ако готвите продукта сами, можете да постигнете точно вкуса, който цялото семейство харесва. Можете също така да сте сигурни, че качеството е отлично, защото трябва да следвате целия процес сам. Пушенето на месо у дома изглежда трудно само в началото. Всъщност не изисква специални умения и е достатъчно да се знае успешна рецепта, за да се направи продуктът вкусен. Тези, които най-малко веднъж са приготвили свинско, агнешко и всякакъв друг вид в пушенето, никога повече няма да искат да си купят деликатес в магазина.

Как да изберем месо за пушене

За да приготвите апетитен продукт, първо трябва да получите подходящо парче месо. От изходния материал зависи от крайното качество на продукта. Ако, например, свинското месо е остаряло, то тогава няма да ви помогне да поправите ситуацията.

Месото от горещо пушене или студ може да бъде почти от всякакъв вид. Перфектен за свинско, говеждо, агнешко и заешко. Те винаги се оказват нежни и ще бъде лесно да ги намерите в магазина. Важно е да изберете една добра част - не трябва да бъде за супа или хлад. Подходящ за свинско, говеждо и овнешко гърло, дръжка, филе, пулп. Е, заек е по-добре да се готви цял, защото е малък.

Пушено месо

За пушенето изберете прясно месо, което съдържа малко мазнини

Когато купувате, обърнете внимание на състоянието на продукта. Свинското месо трябва да е розово, червено, говеждо и червено агнешко. Цветът на мазнината е строго бял, тъй като жълтеникавият цвят показва, че животното е старо и оттам месото е твърдо.

Можете да проверите свежестта чрез докосване. Трябва да докосвате повърхността с пръст и след това да свалите ръката си. Ако зъбът веднага изчезне, то качеството е добро. Ако остане, парчето е остаряло.

Вие също трябва да обърнете внимание на миризмата. Ако това е неприятно или има чужда миризма - месото е развалено.

Подготовка на месо за пушене

Когато месото е закупено, то ще изисква подготовката му за пушене. Този етап не трябва да се пропуска, тъй като помага да се постигне отличен вкус. Ако на избраната част има кожа, то трябва да се почисти и да се изгори добре. Ако желаете, можете да го премахнете напълно, въпреки че не е необходимо.

Самият месо трябва да бъде изплакнат, за да не останат частици мръсотия. Ако парчето е голямо, то може да бъде изрязано, но не прекалено фино. Размерът не трябва да е по-малък от дланта на ръката ви.

Когато говеждо месо (или друг вид) е чист и нарязан, не го поставяйте незабавно в помещение за опушване студено пушене. Предварителната подготовка обаче ще свърши, но все пак ще е необходимо да настояваме за продукта в марината. Това ще помогне да стане най-сочно, нежно и пикантно.

Как да се маринират месото

Подготовката на месото за студено или горещо пушене трябва да включва мариноване или очистене. Съществуват различни рецепти, които правят продукта наистина вкусен. Средно е необходимо да оставите продукта в саламурата няколко часа (за горещо пушене) за няколко дни (в случай на студено пушене).

съставки:

  • чесън - 5 денички;
  • дафинови листа - 2-3 броя;
  • копър сух;
  • бяло вино - 200 ml;
  • лук - 1 глава;
  • вода - 2 л;
  • подправки на вкус.

Количеството съставки се изчислява за 2 кг месо. Ако е необходимо, номерът може да бъде увеличен, запазвайки пропорциите.

Препоръчваме: Как да пушите свински уши

Всички съставки трябва да бъдат смесени в тенджера и да се вари. След около 20-30 минути изключете тенджерата и оставете да се охлади. В получената саламура трябва да поставите месото така, че течността да покрива всички парчета. След това продуктът трябва да бъде изпратен в хладилника и оставен там за около два дни. Преди да пушите месо у дома, ще трябва да оставяте парчетата сухи.

Месо в марината

Марината трябва да покрие напълно месото



Ако искате да получите варен пушен продукт, тогава подготовката трябва да е малко по-различна. Всички тези съставки трябва да се варят и след това да се сложи месото в тях. Продължете готвенето за около 30 минути, след което го изключете, охладете и го поставете в хладилника. Изчакайте един ден и започнете да пушите.

Що се отнася до осоляването, тогава рецептата е още по-опростена. Всяко парче трябва да се търкат с подправки и сол, след това да се опаковат в хранителен филм и да се оставят на студено място за 24 часа. След един ден можете да изпратите месото в помещението за пушене.

Посланик на месото

Как да пушите месо в апартамент

Не всички хора имат частен двор, на който можете да готвите горещо пушено месо. Но това не означава, че идеята да се направи деликатес ще трябва да бъде изоставена. Има рецепта за апартамента и не е по-лошо от обикновено.

Пушенето месо в апартамента

Дим в апартамента може да бъде в специална стая за пушене

Ще трябва да си купите специална умивалня за дома. Вътре в контейнера трябва да запълнете дървесните дървета. Ако те са сухи, можете да поръсите малко вода. След това трябва да поставите решетките в помещението за пушене и да поставите предварително приготвеното месо върху тях. След това ще е необходимо само да освети плочата и да покрие капака.

Прочетете подробната статия за пушенето за горещо пушене!

Сега трябва да изчакаме, докато пушенето на месо у дома свърши. Около веднъж на всеки 20 минути трябва да отворите капака, за да освободите дим. Това ще помогне да се предотврати появата на горчив вкус в пушено месо.

Месото се приготвя от 1 до 3 часа в зависимост от вида и дали е готвено предварително. Поради това е необходимо да проверявате продукта периодично, така че да не се влошава. Когато процесът приключи, то ще остане само за няколко минути да се остави месото в стаята и след това да се нарязва на маса или да се постави в хладилника за съхранение. Препоръчва се да се увие в хранителен филм.

Пушенето в природата

Street smokehouse ще позволи да готвя продукт с отлично качество. Ако има двор или къща, можете да поставите устройството на улицата и да го използвате, за да създадете деликатеси. Можете да пушите не само месо, но и риба. И едната и другата опция се оказват много вкусни, ако рецептата е изпълнена правилно.

Технологията за пушене е съвсем проста. Първо трябва да подготвиш място за пожар, след което да туриш тухли около него. Също така всеки друг обект, който служи като щанд, ще направи. След това трябва да вземете опушум. Между другото, тя може да бъде просто кофа, оборудвана с решетки. Капацитетът трябва да се постави точно над огъня. Вътре в помещението за пушене трябва да запълнете плодовите чипове и да поставите решетките. Месото е разположено така, че парчетата да не се допират един до друг. Сега трябва да запалите огъня и да се уверите, че пламъкът е средно. След това трябва да покриете капака и да сте готови да почакате.

Горещо пушено месо

Няколко часа и готово месо

За студено пушене температурата трябва да бъде в рамките на 20-25 градуса, а за горещо пушене над 80. Времето за готвене зависи от това кой вид е избран. Например, студеният вариант трае от дни до 5 дни и е горещ 2-3 часа. Периодично трябва да отделите излишния дим и да проверите състоянието на месото.

Когато е готов, трябва да излезете на свеж въздух и да го оставите за няколко часа. След това можете да я използвате за храна или да я поставите в хладилника (фризер).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Пушенето на Турция у домаПушенето на Турция у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Всичко, което трябва да знаете за горещото пушенеВсичко, което трябва да знаете за горещото пушене
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Пушенето у домаПушенето у дома
» » Как да пушите месо в горещ пушач
© 2021 BggeHat.com