Рецептата за готвене на варено и пушено пиле

Пилето е най-разпространеният месен продукт. В своите свойства той е по-добър от говеждо, свинско и дори овче месо. Пушената птица се приготвя изцяло или в отделни части. Преди да започнете да пушите, у дома, птицата се приготвя предварително.

Рецептата не е една, има много опции. Всичко зависи от вкусовите предпочитания на потребителите, качеството и количеството на изходния продукт, наличието на умения. Специално оборудване, рецепта за подготовка, предварителна подготовка на полуготов продукт е важен момент.

В къщи не е трудно да се приготви деликатес. Разбира се, процесът на готвене ще отнеме известно време. Трябва да сте търпеливи, за да получите добър продукт.

Рецептата за готвене:

  1. За начало трупът трябва да се измие;
  2. Без да нарязвате на парчета, изсипете вода и гответе по обичайния начин. За вкус можете да добавите подправки, суров лук и моркови, без да забравяте солта. Няколко супени лъжици сол ще бъдат достатъчни;
  3. Веднага след като кипене, извадете цялата пяна от повърхността на бульона, намалете топлината и гответе, докато се приготвите наполовина. Когато месото се приготвя за пушене, препоръчва се да не се леко готвят. В този процес месото "ще достигне". Ако е добре готвено, тогава пушено пиле могат да се разпаднат, губят форма;
  4. Вземете трупа от бульона, охладете се и изсушете.

След това можете да започнете пушенето. когато приготвени в опушената камера, По-добре е да държите стърготини. Факт е, че се препоръчва пушенето на пиле на сурови чипове. Месото се поставя вътре в помещението за опушване и се приготвя, съгласно приложените инструкции. Процесът продължава няколко часа. Веднага след пушенето, пилето трябва да се окачи над краката, за да се измори малко. По-добре през нощта. За добър, приятен аромат дървесни стърготини трябва да се използват от овощни дървета. В центъра на вкуса ще бъдат плодовете от хвойна, добавени към дървесината.

Варено пушено пиле "по бърз начин"

Рецептата е удобна, защото отнема много време и пушенето за готвене на варени и пушени домашни птици.

Приготвеният труп трябва да бъде сварен без сол. Охладете и оставете излишната течност да се отцеди. Отделно, направете саламура: смесете сол, захар, нарязан чесън и течен дим в контейнер. Можете да добавите подправки на вкус. Важно е да не прекалявате, в противен случай прекомерната миризма на подправки ще прекъсне аромата на мъглата. Сместа се излива във вода, разбърква се, докато кристалите на солта и захарта се разтвори напълно.

Поставете полуготовия продукт в подготвената саламура, маринатайте няколко часа. Важно е течността да покрива напълно трупа.

Препоръчваме: Как да накиснете и вдигнете пиле за пушене


На базата на 1 литър вода:

  • 2 супени лъжици сол;
  • чаена лъжичка захар;
  • 5-6 скилидки чесън;
  • 3-4 супени лъжици течен дим.

След 4-6 часа маринация, птицата се достига, изплаква се. Задръжте за нощта, замествайки контейнера, където течността ще изтече. На следващия ден вкусното пушено пиле ще бъде готово.

Изпечено и пушено бройлери у дома

Друга рецепта за пушено пиле. Въпреки факта, че процесът не е подобен на традиционното пушене, това по никакъв начин не влияе на вкуса. Някои твърдят, че производството на месо ще бъде още по-вкусно от традиционното пушено пиле.

Можете да вземете цял труп или части от него - крила, крак, например. По-добре е да се използва месо от млади бройлери, то се вари много по-бързо. Целият пилешки труп трябва да бъде разделен на две части. Изплакнете обилно.

  1. за 1 литър вода вземете 4 супени лъжици сол;
  2. чифт добри шепи сухи лукови люспи, излейте вода и сол и настоявайте за около 30 минути;
  3. пожар;
  4. при кипене, изсипете лъжица течен дим, за да миришете;
  5. в кипяща вода внимателно поставете пилешките парчета, гответе за 30 минути,
  6. след това пилето се счита за напълно готова. Можете да използвате топла и студена.

Пушена птица - продукт, обичан от много, много популярен, често използван. В храната се използва като допълнение към различни странични чинии. Или като самостоятелно, пълноправно ястие. Пушената птица има деликатен аромат и пикантност, съчетана с разнообразие от продукти, с пресни зеленчуци.

Избор на пиле за пушене, трябва внимателно да изберете изходния продукт. Не всички трупове са подходящи за това.

Най-добрият вариант е образец с равномерно оцветяване на кожата, жълтеникав оттенък. Ако кожата на пипане е лепкава, хлъзгава, със синкав цвят, по-добре е да откажете такъв продукт. Това показва, че месото вече е развалено. По-добре да не го използвате.

Рецептата за пушене, предварително варени домашни птици, е удобна, защото не изисква много време. И също така, хората, които избягват да ядат сурово месо, със сигурност ще оценят тази рецепта за своята стойност. Изобщо не се губи вкус. Разбира се, това се различава от традиционния начин. Такива рецепти отдавна са популярни сред потребителите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти на ястия с течен димРецепти на ястия с течен дим
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Рецепта за пушено пиле в пушенетоРецепта за пушено пиле в пушенето
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Тайните на пушенето на гъска у домаТайните на пушенето на гъска у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Рецептата за готвене на варено и пушено пиле
© 2021 BggeHat.com