Готвене на вкусна супа с парчета пушено пиле

Парафразирайки Сергей Михалков, можете да кажете: "Супите са различни, супите са важни." Особено грах, защото това е умна супа. В крайна сметка, грахът, подобно на всички зърна, е много полезен за храносмилането. Той първо е богат на фибри, което е много полезно за ритмична работа и лесно почистване на червата. На второ място, той неутрализира излишъка на киселината, вредна за чревната лигавица и стомаха, чийто излишък причинява киселини в стомаха. Това е просто един грах от грах "компот" - скучна професия. Но от него можете да готвите вкусен грах супа с пушено пиле.

Рецептата за обилна и здравословна супа е много проста и демократична. Грахът не се нуждае от предварително накисване, пилето не трябва да се нарязва на владетеля. Всичко, което е необходимо: подходящото настроение, съставки и време. И това отнема малко време - една грахова супа с пушено пиле се приготвя много по-бързо от супа със захарна кост или парче нарязано месо.

Градинска супа с пушено пиле

Състав (като се вземе предвид "семейният" пот от 3 л):

  • пушено пиле (не повече от 500 g);
  • грах (стъкло);
  • картофи (3-4 броя);
  • лук (голям 1 бр., среден размер - 2 бр.);
  • моркови (големи 1 бр.);
  • сол (1 - 1.5 супени лъжици - за вкус);
  • черен смлян пипер;
  • Зелените (по-добре копър);
  • дафинови листа (2-3 листа);
  • слънчогледово олио (2 супени лъжици);
  • чесън (2-3 скилидки).

Докато в тенджера да ври подсолена вода (и това е по-добре да се налива малко повече от половината), повтаряме и моите сухи грах (това могат да бъдат твърди и земята половина - рецепта позволява на всяка версия). Стартирайте грах във вряща вода, внимателно го разбърквайте (в противен случай може да вземете и незабавно да се придържате към дъното на тигана). И нека сами да се готви на умерена температура (след варенето), докато не се смекчи, а ние сега сме се пристъпи към следващия етап от подготовката на грахова супа с пушено пиле.

Бавно почиствайте и зеленчуците си. Преди да влязат в тигана трябва да преминат поне половин час. И още по-добре - около четиридесет минути. Разрязваме картофите със средни кубчета, но не ги втурвайте във водата с грах. Първо, ще търкам на плитки (продълговати, не кръгли) ренде моркови, ако е възможно нарязани лук.

Нарежете зеленчуци

Ние ги изливаме заедно (не от своя страна!) В тиган с нагорещено масло и минаваме, докато моркът напусне сока, а лъчът не променя цвета. Веднага след като всичко това се случи, изсичаме нарязаните картофи в тигана, разбъркваме и омесваме всичките три-четири минути. По-добре при ниска топлина и за предпочитане покрита с капак. Докато зеленчуците ни се разпадат, кълцаме чесъна. Неговата и смлян черен пипер (според вкуса си, обичам остроумен - щедра щипка черен пипер, лек вкус - на върха на една чаена лъжичка), ние също се добавят към пържене - една минута, преди да е готова. Между другото, ако лука и морковите малко "porzhaveyut" - не трябва да се страхуват - рецептата на този грахова супа с пушено пиле доста загрят позволи да кафяво лука и морковите. Извадете тигана от плочата и изсипете съдържанието му в тенджера с кипнал грах. За да се излее най-вкусен, в тигана добавете вода, и излейте остатъците от печене в супата. Разбъркайте. Ние хвърляме дафинов лист в тигана. Между другото, тя също трябва да се измие, преди да го добавите към водата с грах.

Препоръчваме: Рецепта за грахова супа с пушено месо - ребра

Нарежете пушеното пиле. Произволно. На такива парчета, които ще бъдат удобни да се поставя не само в тиган, но и в чиния. Няма значение и част от пилето. Не случайно рецептата в секцията "съставки" не показва точно гърдите или краката, крилата. Ние вземаме това, което обичаме. Добавете към супата. Добавяме вода. Разбъркайте.

Градинската супа, като цяло, обича вниманието. И тя трябва да се разбърква по време на готвене най-малко три или четири пъти - по-добре е да се направи повече от по-малко. От началото до края на готвенето, когато грахът става мек, почти пюре, листа, обикновено час и половина. Същото пиле, заедно със пържени зеленчуци, пие максимум 15-20 минути.

Само минута преди готовността добавете ситно нарязан пресен или сух копър. Можете да почти босилек, но не и магданоз. Грах супа с пушено пиле не се съчетава с магданоз. Тя отнема миризмата и вкуса на пушено месо.



Вашето внимание е алтернативна видеорецепция:

Готовата супа се излива в чиниите и - приятен апетит.

По-добре е да я ядете с черен хляб. И можете да добавите шепа бисквити или препечени филийки, нарязани на кубчета. Рецептата за подготовката им също е много проста.

бисквити

Изсичаме ръба на хляба в малки кубчета, изсипваме го върху лист за печене и го слагаме в добре загрята фурна за минута.

тост

Затопляме тигана в масло. Режим 2-3 парчета хляб в малки кубчета. Изсипете ги в тиган и запържете с постоянно разбъркване - докато се превърнат розови от всички страни. Изключете тигана и изсипете крутоните върху салфетката (така че да абсорбира излишното масло). Как да се охлади (и може да бъде горещо) добавяме към супата.

тост

Грахът, който кипи, дава пяна. Не го забършете напълно чиста. Това не е кал. Това е нишесте. Това, разбира се, може да повлияе на появата на супа, но не и на вкуса и полезността си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
За съхранение и замразяване на пушено пилеЗа съхранение и замразяване на пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Готвене на вкусна супа с парчета пушено пиле
© 2021 BggeHat.com