Готвене на вкусна супа с пушен пилешки крак

Супи с пушени продукти отдавна са начело в списъка на най-вкусните първи курсове, тъй като те имат приятен аромат и съдържат съставки, които много хора обичат. В състава на доста полезни вещества, човек получава необходимите витамини за организма и подобрява храносмилането му. В допълнение, вкусът на такива супи е познат на много от детството и поради това предизвиква приятни спомени. Подгответе ястие според доказаната рецепта, ще бъде правилното решение, тъй като грахова супа с пушена шунка ще зарадва цялото семейство.

Градинска супа с пушена шунка

Градинска супа с пушена шунка

Ако искате да приготвите ястие с някои пушени, препоръчително е да използвате рецепта за грахова супа. Това е прекрасна форма за вечеря, освен това не изисква много усилия и време от домакинята. Ако желаете, можете да експериментирате със съставките, за да получите свое уникално ястие.

съставки:

  • грах - около 1 чаша с върха;
  • пилешко краче пушено - 1 брой;
  • моркови - 1 парче от големи размери;
  • картофи - 3-4 средни парчета;
  • растително масло, зеленчуци, заквасена сметана, сол.

Ден преди да започнете да приготвяте грахова супа, трябва да излеете граховото зърно с вода и да я накиснете на студено за около 12 часа. След това трябва да се измие, да се постави в тенджера и да се излива с прясна вода. Капацитетът трябва да се постави върху огъня и да изчака да се приготви грахът. Ще отнеме от 30 минути до час.

Междувременно трябва да започнете зеленчуците. Картофите трябва да бъдат почистени, старателно изплакнати и нарязани на малки парченца. Така че ще бъде готвено по-бързо и ще бъде по-мек и рохкав. Необходимо е също да отрежете морковите със сламки или да ги настържете, поставете на тиган и запържете в растително масло за около 5 минути.

Когато грахът е готов за консумация, добавете вече нарязани картофи и моркови към него. Супата трябва да се добави, да се добавят дафинови листа и да се разбъркат. След това трябва да вземете пушен пилешки крак. Рецептата изисква тя да бъде нарязана на парчета, отделени от костта. Необходимо е хвърляне на месо, когато супата е готова за около 10 минути. Това е да се гарантира, че целият крак не губи свойствата си на вкус.

Нарежете пилето бедро

Супата ще бъде готова, когато грахът и картофите станат меки, а бульонът ще придобие вкус на месо. На този етап можете да го изключите, да го покриете и да го направите за около 15 минути. Разляването на чиния върху чиниите, не забравяйте, че за по-добър вкус, добре информирани хора препоръчват добавяне на една супена лъжица заквасена сметана на такава рецепта. Също така зелените под формата на магданоз, копър и зелен лук няма да бъдат излишни. Можете допълнително да добавите сол и да добавите подправки, ако е необходимо.

Невъзможно е да не споменаваме и бисквитите, без които не може да се направи грапава супа. Те правят ястието по-вкусно и задоволително, така че те трябва да бъдат поставени в купа. Но не използвайте закупени бисквити, тъй като те често не са достатъчно задушни и не са изработени от по-добър хляб. Препоръчва се сами да ги готвите, освен това е доста просто и бързо. Ще бъде необходимо да се изрязва хляб на малки парченца, да се сол и да се хвърлят в тиган. Запържете в малко количество растително масло, като се уверите, че те не горят. Когато има златна кора, бисквитите могат да бъдат отстранени от огъня и незабавно да се поставят в супа. Между другото, можете да ги готвите във фурната и да поставите хляба върху тава за печене. Дръжте ги там за 10-15 минути, но е по-добре да проверявате редовно, че те не са точно изгорени и не стават твърде тежки. Това готвене на супа с грах и пушени продукти ще свърши.

Препоръчително: Рецепти от супи с пушена риба


Сирене супа с пушена шунка

Салата сирене е доста вкусна, и ако я добавите пушена шунка, тогава ще стане почти деликатес. Можете да го приготвите за обяд или вечеря. Цялото семейство със сигурност ще се радва и дори ще иска добавки.

съставки:

  • крака пушена - 1 брой;
  • моркови - 1-2 броя малки размери;
  • картофи - 4-5 средни парчета;
  • сирене - 150 грама;
  • лук - 1 глава;
  • подправки, сол, билки.

Сирена супа с пилешки крак

Тази супа се приготвя много просто, затова е подходяща като ястие за всеки ден. В допълнение, рецептата не изисква много пари. Първо трябва да вземете пушената шунка и да я сложите на слаб огън за около 30 минути. Това е необходимо, за да получите вкусен бульон от месо. Между другото, костите също могат да бъдат хвърлени във водата. Основното нещо е да не забравяте да ги извадите след това.

По време на готвене бульон трябва да бъдат почистени и нарязани картофи в малки кубчета, така че да се готви по-бързо. Хвърли парчетата във водата възможно най-рано, в противен случай ще трябва да изчакате дълго време, докато картофите станат меки и розови. В същото време, трябва да вземете морковите и да го триете на ренде или нарязани на малки парченца. Можете да го оставите прясно или леко кафяво в тиган. Направете това за около 5 минути, като добавите масло или растително масло. След това трябва да хвърлите моркова в супа, сол и да разбъркате всичко.

Докато зеленчуците и месото се приготвят, рецептата изисква лукът да бъде нарязан. Необходимо е парчетата да са малки, в противен случай те ще развалят вкуса на ястието. Също така се препоръчва да бъдат предварително пържени, но не и кафяви или черни. Хвърляйки ги във водата, трябва да изчакате около 10 минути, след което да преминете към следващия етап.

Нарежете сиренето на кубчета

Време е да се разтопи твърдо сирене, благодарение на което ястието ще има богат, деликатен аромат. Тя трябва да бъде нарязана или разтрита, след което да се постави във вода. Супата трябва да се разбърква редовно, така че сиренето да не се огъва наведнъж или да се захване на дъното на тигана. Направете това, докато сиренето се разтвори и супата не получи бял оттенък.

Сега супата може да се сервира, но преди това тя трябва да бъде украсена вече в чинии със свежи билки. За тази цел, пресен магданоз или копър е перфектен. Също така не е излишно да поръсите ястия с подправки и черен пипер, но не прекалявайте, защото рецептата трябва да е лека. Можете да добавите малко чесън или дори да готвите с чесън трохи със зехтин, което ще направи ястието още по-апетитни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Хранителна стойност на пушени пилешки кракаХранителна стойност на пушени пилешки крака
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Готвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
© 2021 BggeHat.com