Готварска грахова супа с пушен салам

Може би никой няма да откаже да яде грахова супа с пушен колбас за обяд. Това е много вкусно и задоволително ястие, чиято рецепта е достатъчно проста, за да се справи с него, е в състояние на всеки, дори и твърде опитен готвач. Важно е, че не е нужно да търсите скъпи или редки съставки в супермаркетите - лесно можете да купите всичко, от което се нуждаете, в най-близкия хранителен магазин, без да харчите допълнителни пари.

Супа с пушена наденица

Разбира се, има много повече от една рецепта за готвене тази прекрасна супа. Например, бульон може да бъде приготвен на всяко месо. Но експертите са съгласни, че е желателно да избират пушените продукти. Те дават на супата особено вкусен аромат и освен това я карат да вкусва по-нежно и рафинирано. Поради това е необходимо да се складират предварително пушени продукти - ребра, крила или дори по-лесни - добри пушена наденица.

Така че, да се готви за вечеря изискан грах супа с пушен салам, ще ви трябва следните съставки:

  • Кренвирши - 250 грама;
  • Грах - 300 грама;
  • Картофи - 3 броя;
  • Лук - 1 брой;
  • Моркови - 1 брой;
  • Растително масло, сол, черен пипер, зеленчуци.

При закупуване на грах, си струва да попитате продавача - дали е добре сварен. Уви, някои сортове грах, дори в сравнително прясна форма, практически не са варени. Поради това не е възможно да готвите истинска грахова супа.

Преди всичко, преди да направите супа, грах. Трябва да се изплакне добре, така че водата да стане напълно чиста. След това я накиснете с вода, за предпочитане топло. Често е достатъчно да го оставите напоена за 3-5 часа, но е по-добре да остане влажна през цялата нощ. Тогава ще се подуе по-добре и подготовката на супа ще отнеме по-малко време.

Проверете готовността на грах доста лесно - опитайте се да смаже ядрото между пръстите. Ако е възможно да се смаже без много усилия, то е достатъчно мокра и готова за готвене.

Изсипете вода в тигана (около 1,5 литра), излейте малко и изчакайте да заври. Напълнете грах. Когато водата отново кипи, намалете топлината и продължете да готвите за 30-40 минути, като от време на време изливате много пяна. Когато изтече определеното време, грахът ще бъде лек, но няма да се превърне в каша.

По това време се ангажирайте с пърженето. За това отлепете морковите с лук. След това нарязайте лука на малки кубчета. Морков котлет или натрийте на ренде. Добавете сол и черен пипер. Запържете получената смес в масло, за да направите лука златист. Поставете печеното печено настрани.

Готвене на пиле

Обелете картофите. По-добре е да го нарежете на кубчета със среден размер.

По това време часът свърши, което предписва рецепта. Поставете картофите в саксия и гответе още 20-30 минути.

Вие сами сте ангажирани с колбаси. Най-добре е да вземете ловджийски колбаси - те изглеждат най-добре в супата. Но можете да вземете и други наденички. Почистете го и го нарязайте в чаши (ако е ловна наденица) или малки сламки (за по-голяма наденица).

Когато картофите са почти готови, поставете тенджерата и колбаса в тенджера. Оставете да заври и опитайте да сол и пипер - ако е необходимо, добавете подправки.

Извадете супата от огъня и я оставете да варя за 10-15 минути. През това време можете да изплакнете и нарязвате зелените (копър, кориандър или магданоз), които трябва да украсят всяка чиния, преди да сервирате на масата. Най-добре е да се сервира супа не с хляб, а с хляб с трохи от бял или черен хляб. Можете да купите готови в магазина, но е по-добре да готвите чесън хляб у дома - рецептата ще бъде дадена точно под.

Препоръчителна: Вкусни и здравословни супи от пушени продукти

Пригответе пюре от грайфери



Въпреки това, ако един гурме харесва прозрачна грахова супа, с цели ядки, а други предпочитат супа картофено пюре. Е, това е чудесен начин да разнообразите стандартното меню. Ястието е много вкусно и задоволяващо. В допълнение, много хора го обожават, които изобщо не харесват супите изобщо. Така че, ако вашето домакинство редовно отказва да вечеря с обикновена супа, то по всякакъв начин го овладейте. Това е доста просто, така че най-вероятно няма да имате никакви проблеми с готвенето.

Ще ви трябва същите съставки, както в супата, описана по-горе. Въпреки това, последователността на готвенето също не е твърде различна. Въпреки това, преди да излеете в саксията готовите картофи и печено печено и наденица, трябва да вмъкнете допълнително действие.

Уловете с помощта на шума от грах и картофи. Заредете в блендер и го превърнете в хомогенна маса. Ако не разполагате с миксер, можете да използвате обикновената смачка, с която варете картофено пюре.

Грах пюре

Поставете получената смес в тиган с пържене. След това готвяйте всичко, както в рецептата, описана по-горе.

Въпреки факта, че първата и втората рецепти практически не се различават, вкусът на приготвеното ястие се оказва напълно различен. Така че не се страхувайте да експериментирате - със сигурност вашите близки ще харесат поне една от супите.

Най-вкусните крутони самите

Сега се върнете към бисквитите. Не е известно откъде произхожда традицията да сервира грахова супа с галета, а не с обикновения хляб. Но традицията се е утвърдила. Наистина, тази супа с хрупкави, ароматни крутони много по-вкусно. Въпреки това, магазинът обикновено продава обикновени бисквити без вкус. Ако имат вкус и аромат на чесън, често производителите постигат това чрез добавяне на специални аромати и добавки. Във всеки случай за тях няма да има никаква полза.

Затова опитайте се да овладеете рецептата за приготвяне на домашни крутони, идеално пригодени специално за грахова супа.

Така че, трябва да вземете:

  • Хляб (черен или бял) - 500 грама;
  • Чесън - 2 карамфил;
  • Сол - 1 чаена лъжичка;
  • Маслиново (или слънчогледово) масло - 1 супена лъжица.

Хлябът трябва да бъде нарязан на продълговати, тънки филийки. Моля, обърнете внимание, че при сушене те значително ще намалеят по размер.

Счупете чесъна, обелете и настържете рендето или го изцедете с чесън. Поставете почвената маса в чаша. Добавете сол и масло. Изсипете трета чаша гореща вода и разбъркайте добре.

Нарязан хляб, поставен върху лист за печене (не го смазвайте или не го покривайте с хартия), така че парчетата да не се допират един до друг. С помощта на силикон или обикновена четка покрийте хляба с получената смес от осолена чесън. Прекарайте около половината от наличното тегло.

Предварително загрявайте фурната до 70-80 градуса и поставете печене или печене в него. Не затваряйте плътно - трябва да има малка празнина, така че влажният въздух да излиза.

Супи за супа

Приблизително час и половина (в зависимост от размера на фурната, температура и хляб), горната част на хляба ще изсъхне. Извадете листа за печене и завъртете всички бисквити. Прекарайте останалата смес, като я изтъркате от другата страна. И отново, върнете се в пещта за 60-90 минути.

Когато крекерите изсъхнат (те трябва да изсъхнат не само отвън, но и отвътре!), Можете да ги поставите в буркан или чанта от плат за дългосрочно съхранение или веднага да се подложите на масата. С супа тези хрускания летят само за да развеселят.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Първите ястия с пушени ребраПървите ястия с пушени ребра
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Рецепта за грахова супа със свинско месоРецепта за грахова супа със свинско месо
Сирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сиренеСирене супи с пушени месни рецепти с пушени колбаси и пушено сирене
» » Готварска грахова супа с пушен салам
© 2021 BggeHat.com