Рецепта за грах и класическа супа с пушен бекон

Нищо не стопля студен зимен ден, отколкото добър, богат супа с пушен бекон - дебел, вкусна и обилна, че един е в състояние да заеме мястото на първия и втория.

Доказана рецепта за такова кулинарно чудо за всяка любовница. Абсолютната класика на жанра е, разбира се, грахова супа с пушен бекон. Но може би, вместо грах боб или леща? Или след новогодишните празници в хладилника чудотворно оцеляха няколко кутии консервирана царевица?

Градинска супа с бекон класически

За тази рецепта е подходящ като жълт грах, и зелен - във втория случай, вкусът ще се окаже по-сладък и нежен. Водата на етапа на нейното добавяне към завършения грах може да бъде заменена с бульон - той ще вкуси по-добре. Съставките се базират на пет литров съд.

  • 1,5 чаши грах;
  • 2 средни картофи;
  • 2 средни моркови;
  • 2 средни крушки;
  • 400 гр. пушен бекон;
  • сол, черен пипер, дафинов лист, билки - на вкус.

Изплакнете крупа и се накиснете в студена вода за половин ден или повече - оптимално през нощта. Изцедена вода, изсипете нова - два пъти по-набъбнал грах в обем. Пригответе, ако е необходимо, да заври, и ако е необходимо, извадете пяната и гответе грахът на слаб огън, докато не го приготвите.

Междувременно пушеното месо и обелени лук и моркови трябва да бъдат нарязани на кубчета и добре изпечени в тиган със сол и подправки. Когато зеленчуците са почти готови, извадете тавата от огъня.

Готовността на грах се определя чрез вземане на проби - тя трябва да стане мека и да започне да кипи. Когато крупът достигне определеното състояние, в тигана трябва да загреете гореща вода или бульон до 2/3 от силата на звука. Във врящата основа добавете печено, изправете ястието за сол, ако е необходимо, добавете подправки. Когато морковът е мек, изпратете картофи и дафинови листа в саксията, след това гответе супата върху малък огън, докато картофите са готови.



Преди да сервирате, препоръчваме да настоявате за поне един час - вкусът на това ще стане по-ярък и по-наситен.

Супа от боб с пушено месо

Тази супа с бекон се приготвя по същия начин като граховото зърно - с тази разлика, че вместо грах трябва да се вземе същото количество боб. В тази рецепта тъмните бобове ще се поберат много по-добре от бялото - готовият бульон ще има красив наситен цвят.

Препоръчителни: Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребра

Супа от леща с пушен бекон

За готвене на първите ястия, червените леща са най-подходящи - това е най-бързо и доброволно варено, което ви позволява да правите без предварително накисване. Ако е налице само обичайното (зелено), желателно е да го издържате в студена вода в продължение на няколко часа - това значително ще ускори процеса на готвене на зърнените храни до готовност. В бъдеще е необходимо да следвате указанията на горната рецепта за грахова супа с пушено месо.

Царевична супа с пушен бекон

  • 2 кутии консервирана царевица или 500 г замразени зърна;
  • 1 литър пиле или бульон;
  • 500 ml крем или мляко;
  • 200 g пушен бекон;
  • 2 средни крушки;
  • 1 голям морков;
  • 1 българска пипер;
  • сол, черен пипер, билки на вкус.

Морковете трябва да бъдат почистени и настъргани на голям ренде, да се извадят стъблото и семената от пипер и котлетът да се накълца с нож. Изперете зеленчуците в малко количество масло, докато се приготвят - те трябва да станат меки.

Замразена царевица, замразена, с консерви - изцедете сока. Вземете заедно с пипер и моркови в миксер до хомогенна структура. Ако искате консистенцията на супата да е много копринено-кремава, получената субстанция ще трябва да се избърсва през сито, за да се отърве от обвивките на царевичните зърна. След това трябва да влезете в загретия бульон и мляко и да победите цялото заедно отново, след това изправете солта и добавете подправките. Отделно се готви печено - нарязани на кубчета лук и пушено месо, кафяво ги в тиган, докато лук е златист.

Гръб и лук се добавят към всяка купа с гореща супа директно, когато се сервират на масата. В допълнение, можете да украсите царевична супа с нарязан зелен лук и готвя хрупкави домашно приготвени крутони. Между другото, за едно ястие, приготвено с тази рецепта, за да има особено гладка вода, препоръчително е да добавите половин чаена лъжичка прах от куркума към блендера при разбиване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Готварска грахова супа с пушен саламГотварска грахова супа с пушен салам
Рецепти от супи с пушена наденицаРецепти от супи с пушена наденица
Популярни рецепти от грахова супа с пушени ребраПопулярни рецепти от грахова супа с пушени ребра
Рецепта за грахова супа с пушени ребраРецепта за грахова супа с пушени ребра
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Готвене на вкусна супа с пушен пилешки кракГотвене на вкусна супа с пушен пилешки крак
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Ароматна супа за готвене с пушени ребраАроматна супа за готвене с пушени ребра
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
» » Рецепта за грах и класическа супа с пушен бекон
© 2021 BggeHat.com