Пушена сьомга с течен дим

Някой обича сладолед в чиста форма, но някой предпочита пушения бекон, който се приготвя у дома. Той е доста вкусен и много ароматен вариант на ястието, което се приготвя с помощта на пушенето с течен дим. В резултат на това получавате много вкусна мазнина, която по никакъв начин не може да бъде сравнена с опцията за покупка. В крайна сметка, тук сте напълно уверени, че използваните съставки няма да навредят на вас или вашето семейство. Рецептата за вкусна пушен бекон могат да бъдат различни, но всички опции за готвене се извършват доста лесно и бързо.

Пушена осолена осолена риба

Рецепта за мазнини в лука обвивка с течен дим

Всички харесваме да ядем пушен бекон, особено ако се готви у дома. Има много бърз и лесен начин да подготвите вкусно ястие, като използвате минимум съставки. Поради факта, че течният дим има ароматни съединения, базирани на феноли, мазнините се получават не само много вкусно, но и доста ароматни, което е много важно. Пушена рецепта за пушене е достатъчно проста и всяка домакиня може да се справи с нея. Достатъчно е само да се приготвят правилните съставки и смело да се ориентират към бизнеса.

За ястие ще ви трябва:

  • Пресни мазнини от свинска мас.
  • Един и половина литра вода.
  • 200 гр. сол.
  • 100 гр. лук кори.
  • Един чесън.
  • Черно смлян черен пипер.
  • 1 чаена лъжичка прясна Аджика.
  • 5 дафинови листа.
  • Червен пипер.
  • Течен дим 10 ml.

Първоначално е необходимо внимателно да се третира мазнината, да се запази от белота с остър нож, ако е необходимо, след това да се държи. Сало е най-добре да се нарязва на малки парченца, така че да може да се съхранява в буркан или да се постави в хладилник за известно време. Също така, за да се съхранява пушен бекон у дома, трябва да се подготви специално триене, е фино настърган чесън и червен пипер, които трябва да бъдат смесени до хомогенна. Ако искате вашето ястие да получи още повече вкусове, тогава трябва да дадете предпочитание на други подправки. Например, за домашно приготвеният пушен бекон, наличието на кориандър, бадиан и канела ще бъде добър вариант. Не се страхувайте да експериментирате с подправки, защото по никакъв начин няма да развалят ястието ви. Единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е личната нетърпимост към едно или друго подправяне на вашето семейство.

За да приготвите необходимия солен разтвор, ще трябва да заври вода, поставете в него дафинов лист, сол на вкус, 1 лъжица Adzhika и добавете луковиците. След това отново сместа смесете и потопете в нея мазнини с течен дим. Сало в лук обвивки с течен дим трябва да се варят в продължение на 5 минути. След това вече можете да свалите тавата от огъня и да я покриете с одеяло, така че за повече от 12 часа съдържанието да запази топлината.

Препоръчваме: Как да използвате "Течен дим" - подробни инструкции


Сало в саламура

След това можете да извършите две процедури с пушен бекон, всичко зависи от предпочитанията ви. В първата версия може да бъде получена от саламура, изсушена, покрита от всички страни с парче черен пипер и чесън. Много е важно пиперът и чесънът да се накисват в мазнината и да я дадат отличен и много пикантен вкус. След това трябва да го поставите във фолио и да го изпратите в хладилника за консумация в близко бъдеще. Но не забравяйте, че тази версия на ястието ще продължи за относително дълго време, така че за тази цел се нуждаете само от малко количество дим.

Друга опция е съхраняването на пушен бекон с течен дим за дълго време. За да направите това, поставете завършената свинска мас в буркани, добавете към него дафинов лист и пипер от саламура, на върха с нарязания чесън. Следващата стъпка е пълненето на саламурата със саламура, която е плътно затворена, консервирана и изпратена на студено място.

Горещо пушено салона


Също така можете да отбележите рецептата за горещи пушени мазнини с течен дим, варени у дома. За да направите това, трябва да използвате всички същите съставки, които са били дадени в предишната версия, единственото нещо, което ще бъде малко по-различно е начина на приготвяне, както и наличието на 80 ml течен дим. По време на кипене се вари сам, процедурата трае до 40-50 минути. След това се извършват всички манипулации, които бяха дадени в студената пушена рецепта.

Най-добре е веднага да ядете този начин на хранене, защото напълно запазва всичките си ароматни и ароматични характеристики, има деликатна кора и също така има красив и представителен външен вид. Пушеният бекон с течен дим може да се сервира с едно ястие, защото има много пълен и много апетитен вид. Наличието на подправки и декорация ще бъде строго индивидуално и зависи от личните вкусови предпочитания на семейството. Можете да добавите още черен пипер, което ще даде необичайни вкусови качества.

Рецептата за пушен бекон, приготвена вкъщи, няма сложни нюанси и тайни в поведението. Всяка домакиня с необходимите съставки и мястото за пушене, ще бъде в състояние да се готви много вкусно бекон, които цялото семейство ще се насладите. С всички познания, предварително запознати с предложената рецепта, можете да приготвите много вкусен пушен бекон, който ще бъде за вас ястие за всички поводи, както за празници, така и за обяд със семейството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Рецепта за готварска сол с пушен саламРецепта за готварска сол с пушен салам
Грах супа и вкусна пушена пилешка гърдаГрах супа и вкусна пушена пилешка гърда
Оливие и германска салата с пушена наденицаОливие и германска салата с пушена наденица
» » Пушена сьомга с течен дим
© 2021 BggeHat.com