3 Рецепта марината за приготвяне на пушен бекон

Пушен бекон няма да остави никой безразличен. С него, винаги вкусни сандвичи, супи, втори ястия, леки закуски. За да получите уникален вкус и аромат, трябва да знаете как да мариновавате свинска мас. Пригответе саламура не е трудно, просто трябва да изберете рецепта и да купите необходимите съставки. Средно подготовката ще отнеме около един ден, след което мазнината може да бъде изпратена в помещението за пушене.

Подготовка на мазнини за пушене

Изборът на горещи пушени мазнини трябва да се подхожда отговорно. Марината ви трябва само свежи и сочни парчета, за да направят ястието вкусно. Когато купувате свинска мас, трябва да обърнете внимание на цвета. То не трябва да е жълто, тъй като това е знак за стареене. Само бял цвят е разрешен без никакви примеси. Трябва да обърнете внимание на миризмата. Не бива да бъде неприятно, по-добре е изобщо да не съществува.

За горещо пушене трябва да изберете парчета от корема или гръдната кост. Желателно е мазнините да са с месен слой, а не само с мазнини. В този случай ще бъде по-вкусно и ще бъде истински деликатес.

Пушено сало

За пушенето трябва да изберете бекон с месен слой

Когато беконът вече е купен, е време да го приготвите за накисване в саламурата: изплакнете добре и нарязани на големи парчета. Кожата е препоръчително да напусне, тъй като ще бъде необходимо да се пуши с него. След това парчетата бекон трябва да бъдат мариновани: не е възможно да ги оставите за дълго време, в противен случай те ще се влошат

Класическата рецепта за марината преди пушенето

Има различни начини за готвене марината, но класическата рецепта остава най-универсална. Подходящ за всеки случай, мазнината е лесно приготвена, има отличен вкус.

съставки:

  • вода;
  • чесън;
  • солена храна;
  • дафинов лист, черен пипер, горчица зърно.

Чесънът преминава през пресата, за да се получи гъста маса. Към него добавете 2 супени лъжици синап на зърна и колкото се може повече черен пипер. Внимателно се разбърква и се разпространява върху мазнините. Поставете дафинов лист на всяко парче, това ще добави допълнителен вкус.

Марината за свинска мас

Рецептата за марината се изчислява за 1 кг мазнина

Сега трябва да поставите продукта в контейнер, налейте в него 0,5 литра вода, добавете 80 г сол и разбъркайте всичко. Сложете в хладилен склад за два дни. Времето за мариниране може да бъде съкратено до 24 часа. След това можете да започнете процеса на горещо пушене.

Препоръчително: Топло и студено пушене на домашни колбаси

Марината за свинска малина със соев сос

Соевият сос е подходящ както за готвене на риба, така и за месо. Марината за пушене с тази съставка ще ви помогне да направите продукта необичаен според вкуса. Рецептата не е по-лоша от стандартната и е лесно да се направи.



съставки:

  1. мазнина - 1 кг;
  2. соев сос - 100 ml;
  3. чесън - 6 денички;
  4. подправки за вкус;
  5. сол.

Чесънът трябва да се премине през пресата и след това да се смеси с подправки и сол. Добавете соев сос и разбъркайте добре. Намажете мазнината с получената маса от всички страни. Ако това не е достатъчно, тогава трябва да готвите повече. Важно е цялата повърхност да е покрита с подправки.

Мазнината трябва да бъде поставена в контейнер, покрит с капак и поставен в хладилник, където може да се съхранява до три дни. Марината за пушена мазнина трябва да се абсорбира добре и да даде пикантен вкус на продукта. След това можете да започнете да пушите гореща пушена мазнина у дома.

Пиле за пушене

За горещо пушене можете да приготвите суровини по различни начини. Например, можете да използвате саламура за мазнини - това ще направи продукта по-ароматен, сравнително солен и вкусен. Рецепта е най-добре да изберете стандартен, тестван по време.

съставки:

  • вода;
  • подправки за вкус;
  • чесън - 2 глави;
  • дафинови листа.

Количеството на съставките директно зависи от обема на мазнините. Ако това е много, тогава трябва да вземете по-голям тиган. Средно, за да се засоли, има достатъчно количество от 3-5 литра. Салата в домашни условия се приготвя, както следва:

Изсипете водата в тенджера и я поставете на огъня. Изсипете около 1 чаша ядивна сол, добавете още подправки и 10 броя дафинови листа. Поставете 10-15 скилидки чесън в тенджера.

Маричкайте за грес

Марината трябва да покрие маслото с горната част

Соленият солен разтвор трябва да се вари за 5 минути, след това да се изключи топлината и да се остави течността да се охлади. Сега мазнината трябва да се постави в тенджера и да се постави в хладилника за най-малко 2-3 дни, и за предпочитане за една седмица. Когато се влива в саламурата, ще бъде възможно да започнете пушенето.

Марината със земята кимион и мажоре

Проста рецепта, която ще ви помогне да направите вкусен пушен бекон. Оказва се, че е много ароматно и нежно благодарение на тази рецепта. Морската сол, черен пипер, счукан чесън, дафинов лист, кимион, кардамон и манджара трябва да бъдат смесени заедно. Приготвените мазнини трябва да се търкат с получената маса, така че подправките да покриват цялата повърхност. Можете да мариноварате в буркан, да я покриете и да го поставите на студено място. След 5 дни можете да започнете пушенето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Втори курсове и закуски от пушен колбасВтори курсове и закуски от пушен колбас
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Метод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камераМетод за приготвяне на горещи пушени мазнини в опушващата камера
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Начини за пушене на ствола у домаНачини за пушене на ствола у дома
Вкусни и полезни супи от пушени продуктиВкусни и полезни супи от пушени продукти
Пушена сьомга с течен димПушена сьомга с течен дим
» » 3 Рецепта марината за приготвяне на пушен бекон
© 2021 BggeHat.com