Начини за пушене на ствола у дома

Пушена свиня е популярен деликатес, който се превръща в украса на празнична трапеза. Тя може да бъде поднесена на бира, използвана като втори курс или добавена към други рецепти. Пушенето на стъблото може да се направи у дома, тъй като в това няма нищо трудно. За да подготвите самия продукт, трябва само да имате помещение за опушване и малко свободно време. След като приключи правилно рецептата, ще бъде възможно да се постигне уникален вкус, който да задоволи цялото семейство.

Избираме колелото за пушене

За да бъде пушенето на тялото у дома успешно, е необходимо да изберете правилния продукт. Съществуват някои препоръки, които трябва да бъдат взети предвид при закупуването на свински труп. На първо място, трябва да обърнете внимание на външния вид. Месото трябва да е плътно, еластично, с малки мазни междинни слоеве от бял цвят. След натискане, свежият труп незабавно се изглажда и няма остатъци от него.

Опашка за пушене

Така изглежда правилното стъбло.

Цветът на месото не трябва да е тъмно, за предпочитане розов цвят. Важно е да няма чужда миризма, тъй като показва, че продуктът е развален.

Непосредствено след магазина, трябва да блеснете тропотът върху огъня, за да махнете купчината. След това продуктът трябва да се почисти с четка или нож и след това да се изплакне. Не е нужно да изрежете трупа в помещение за опушване, то трябва да се готви като цяло.

Подготовка на марината

Топлата пушена дръжка ще се окаже най-деликатната и вкусна, ако е предварително маринована. Няма рецепта за саламура, подходяща за свинско месо. Можете да препоръчате една от най-успешните, която е лесна за приготвяне и се оказва вкусна.

съставки:

  • свинска дръжка - 2 бр;
  • чесън - 5 денички;
  • тъмна бира - 2 литра;
  • Венчелистче и подправки на вкус.

За начало трябва да поставите колелото в тенджера и да го покриете с подправки. Перфектно годни червени и черни пиперки, мащерка. Също така добавете сол, дафинови листа и чесън. Сега колелото трябва да се напълни с тъмна бира, така че да се окаже най-вкусната пушена. В тази форма трябва да се остави за един ден, поставяне в хладилника.

След 24 часа трябва да вземете месото и да поставите саламура в огъня. Докато се вари, трябва да поставите скилидки чесън в месото. След това поставете трупа в кипяща бира и оставете за 15 минути. По този начин в бъдеще ще бъде възможно да се получи варено-пушено свинско месо.

Марината за дрънчене

Остава само да излезе от саламура, да изсъхне и след това да се разпространи с Аджика. Сега продуктът е напълно готов за пушене.

Как да пушите колелото в апартамента

Пригответе се в помещението за опушване, пилчът може да бъде у дома, знаейки правилната рецепта. За да направите това, имате нужда от пушач с капак. Вътре в избрания контейнер трябва да поставите чиповете и да поставите решетките. Самото помещение за пушене трябва да е на печката.

Препоръчваме: Как да пушите гърдите в пушенето

Пушенето е пушещо в пушенето



Преди да започнете готвенето у дома, трябва да разпечатате свинското месо в решетка, след това да го покриете и да го осветрите. На всеки 20-30 минути трябва да се изпуска дим и продуктът да се проверява за наличност. Така че по този начин ще бъде възможно да се изкопаят за около 2 часа, но може да отнеме повече време. Между другото, варено-пушената свинска дръжка се извършва по-бързо. Отнема около 1,5 часа.

След като продуктът е готов, оставяйте продукта да се охлади. Препоръчително е да го окачите в добре вентилирана стая. След няколко часа можете да се сервирате на масата или да изпратите за съхранение в хладилника.

Готвене на улицата

Да пушиш колело в една пушеща камина ще бъде най-добре на улицата. Ако има док или двор, тогава трябва да си купите опушвач. И пушенето й може да се направи със собствените си ръце от импровизирани средства. Ще бъде възможно да се получи отлично ястие, което ще стане достоен заместител на шиш кебап. Рецептата е достатъчно проста, затова ще бъде възможно да я изпълни дори и за тези, които не са запознати с процеса на пушене.

След това подгответе място за пожар и около него подредете тухли. На тях поставете умивалника така, че да е точно над огъня.

Гореща пушена дръжка

Вътре в контейнера трябва да поставите парче от овощни дървета. Ако те са твърде сухи, тогава трябва да поръсите с вода. След това трябва да поставите решетките, на които да оформите предварително приготвеното месо. Желателно е парчетата да не се допират един до друг.

Сега трябва да запалите огън и да покриете пушача с капак. Готвенето ще отнеме 2-3 часа, а ако продуктът е бил сварен, тогава времето може да бъде намалено до около 1 час. Веднъж на всеки 30 минути, трябва да отворите капака, за да освободите дим. В противен случай ястието ще има горчив вкус.

Ако всичко е направено правилно, рецептата ще се окаже наистина добра. След изсушаване дъската може да се постави в хладилника или да се сервира на масата заедно със зеленчуци и солена.

В кои ястия можете да добавите rulk?

Самата топла пушка за пушене е вкусна, но ако желаете, тя може да се използва като съставка за други рецепти. С пикантното месо се получават отлични супи - грах, боб, бурш, сметана. Намаляването на пушената храна ще направи рецептата да се играе по нов начин.

Като алтернатива е възможно да се сервира варена пушена салата с варени или пържени картофи. Те перфектно съвпадат помежду си и ако желаете, можете да добавите гъби и чесън. Това ще направи отличен обяд или вечеря.

Ястия от пушена дръжка

Опитайте рудолк с картофи

Също така има рецепта за салата, която може да се приготви със свинско месо. В нея поставям картофи, варени яйца, каракуда, грах, краставици и целина. Оказва се, че е задоволително и много вкусно. Ако искате, можете да излезете със собствената си салата. Свинската дръжка се комбинира добре с пресни, варени или пържени зеленчуци. Такова ястие може безопасно да се сервира дори на празничната трапеза, тъй като със сигурност ще угодят на гостите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Готвене на горещо пушени ребра в маринатаГотвене на горещо пушени ребра в марината
Как да пушите гърдите в пушенетоКак да пушите гърдите в пушенето
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
4 Начини да пушите бекон у дома4 Начини да пушите бекон у дома
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за студена и гореща пушена сьомгаРецепта за студена и гореща пушена сьомга
Студено и горещо пушено пиле в пушенетоСтудено и горещо пушено пиле в пушенето
» » Начини за пушене на ствола у дома
© 2021 BggeHat.com