Подготвяме херинга за горещо и студено пушене

Най-известната риба в света е херинга. То е пържено, мариновано, осолено, печено осолено (виетнамски хора). Но най-вкусно е пушената херинга. Във всички видове тази риба е добра.

Тайни за херинга

Първоначално тази риба има официално регистрирано име - херинга. Повече от 60 вида принадлежат към рода от херинга. Това е един от най-големите родове на водолюбивите птици. Обхватът на разпространението му обхваща три океана: северните води на Атлантическия океан и Тихия океан, както и Арктическия океан. Всяка година по света са хванати няколко милиарда херинга, цаца и цаца. От това следва първото и важно положително качество на тази риба - това е евтино.

Свежият херинга

Херинга е идеалният доставчик на протеин, който лесно се смила в човешкото тяло. Възрастната риба съдържа 20 протеини с есенциални аминокиселини, 25 мазнини и витамини B12, A, D и PP. Ненаситените мазнини от семейство Омега-3 са много полезни за бъдещите майки. Те са естествено превантивно средство срещу кръвни съсиреци в съдовете, атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Рибеното масло намалява холестерола, подобрява мозъчната функция, зрението и дори отслабва симптомите на псориазис и астма.

Тази риба е много проста и бързо се превръща в храна. С правилното съхранение и трябва да се съхранява само на тъмно, той се съхранява за дълго време.

Солена херинга, обелена от вътрешностите, може да се съхранява в пластмасови контейнери в фризера в продължение на шест месеца.

Хвърляйте хъркането сами

Всеки знае, че осолената херинга струва 2-3 пъти повече от прясно замразената и пушена - 3-4 пъти. Междувременно превръщането на сурова риба в пушена риба е лесно. Има няколко различни метода и рецепти за пушене на херинга.

Подготовка на

Една от основните точки е правилната подготовка на рибата за по-нататъшно пушене. Състои се от прости операции.

Подготовка на херинга

  1. Обелете рибата от люспите. Не можеш да отсечеш главата си. Нарежете стомаха от главата до опашката и отстранете вътрешностите. Мляко и хайвер отделете отделно. Този деликатес също ще се използва, но отделно от рибата.
  2. Изплакнете кланичния труп под течаща вода, като извадите остатъците от кръв и везни.
  3. Изплакнете обилно с тъкан и изсушете.
  4. Сол на билката отгоре и отвътре. За 1 кг риба се нуждаете от около 3 супени лъжици. лъжици каменна сол. Можете също леко да поръсите с черен пипер и поставете в коремните пръстени на лука.
  5. Плътно обвийте хранителния филм или поставете в контейнер, който покрива капака. Можете да използвате пластмасови торбички.
  6. Оставете в хладилника за 3-4 часа.

Тази херинга, която в същото време е полуготов продукт за пушене, е добра на масата и в тази форма.

Използване на пушенето

Ако във вашата ферма има помещение за опушване, можете да го направите на открито, например в страната. Някои предприемачи подреждат устройството дори на балкона. С това просто устройство можете не само да пушите херинга по горещ начин, но и да получите студена пушена риба.

Препоръчваме: Студена и гореща пушена сьомга

Студено пушене

За този метод можете да приготвите херинга и да го издържите за 15 минути в стръмен разтвор на сол. Приблизително 1,2 kg сол трябва да се разтварят в 5 литра вода. След това труповете трябва да бъдат леко изгладени и да останат да изсъхнат за един час. През това време можете да готвите пушене.

Студено пушене на херинга

Температурата на пушека трябва да бъде 27 ° С. В този режим готваме риба за 6-18 часа. Времето зависи от климатичните условия, размера на херинга и вкусовете на готвача. За дим вземем чипс от плодни дървета, върби, ябълки. Как да пушите херинга и колко всеки собственик реши себе си.



Съхранявайте този продукт не повече от 60 дни в хладилника.

Преди да премахнете готовата риба от пушенето, повишете температурата до 35oC за 15-20 минути.

Горещо пушене

Има много начини, които се различават главно от рецептите за подготовка. Например, гореща пушена херинга в Scotch се получава, ако е напоена в продължение на 20 минути в осолена варене: 2 супени лъжици. за 1 чаша черен силен чай.

Горещо пушени яйца

Херинга с лимон преди соленето е пълнена с лимонови филийки, ситно нарязани листа лаврушка и вързани с канап. Преди да пушите, трябва да изтриете солта и да я изсушите за около половин час. Да се ​​пуши такава риба е по-добре в бедрената каша 0,5-1 часа при температура 60-80oC.

Калоричното съдържание на 100 g продукт е 215 kcal. Може да се съхранява при температура от -2 до + 2 градуса за не повече от четири дни. Замразеният продукт до -30 ° C може да не се влоши в рамките на един месец.

Пушенето у дома

Но без да имате пушене, можете да поглезите семейството си с вкусно ястие. за пушенето у дома можете да използвате "течен дим".

За три средиземноморски херинга ще трябва:

  • лук - 1 бр.;
  • чесън - 3 зъба;
  • пипер (грах) - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 5 бр.;
  • сух копър - 1 ч.л.
  • вода - 1,5 литра;
  • "Течен дим" - 75 мл.

Пушена херинга

Загрейте фурната. Разбъркайте водата и "течния дим" и се изсипва в тавата за печене, която е инсталирана на дъното на фурната. Приготвена риба, поставена на решетката. Завъртете решетката върху тавата за печене. По този начин пушенето на херинга в домашни условия се извършва при температура 200-220oC във фурната. Продължителността зависи от размера на рибата, около 20-25 минути. Оставете херинга след като го изключите за още 20 минути във фурната.

Използвайки дори такъв примитивен метод, пушената херинга, приготвена вкъщи, ще бъде несравнимо по-вкусна и много по-евтина от това, което е купено в магазина.

Ако имате опит в тази област, ако вашите рецепти и методи за пушене на херинга са оригинални и интересни, не забравяйте да пишете за тях в коментарите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Пушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойстваПушени рецепта за змиорка и нейните полезни свойства
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Рецепта за пушена щука за всички временаРецепта за пушена щука за всички времена
Пушена капелина у домаПушена капелина у дома
Пушена половинка рецептаПушена половинка рецепта
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
» » Подготвяме херинга за горещо и студено пушене
© 2021 BggeHat.com