Две оригинални салати с пушена риба

Салата с пушена риба е популярна сред домакините, както го харесват гостите, а освен това е лесно да готвите. Например, можете да го направите с херинга или със сьомга. Всяка опция ще бъде успешна, ако използвате добра рецепта. Основното нещо е да се купуват качествени продукти, тъй като изтекли могат да разрушат всяка салата. Придобийте само пресни продукти, които са напълно сигурни.

Рецепта за салата с пушен херинга

Салата с гореща пушена риба и картофи със сигурност ще задоволи както възрастните, така и децата. Това е полезно, защото съдържа различни зеленчуци и насища организма с необходимите витамини. Можете да направите рецепта за около половин час, ако предварително подготвите някои продукти.

съставки:

  • филе от пушена херинга - 1 брой;
  • краставица - 1 брой;
  • домати - 1 брой;
  • картофи - 2 броя;
  • куп репички - половина;
  • яйца - 1-2 броя;
  • зелен лук;
  • за зареждане с гориво: соев сос, растително масло, оцетен плод, захар, черен пипер и индийско орехче.

Първо трябва да вземете няколко големи картофи, да ги изплакнете добре, за да изчистите мръсотията и да ги накарате да се задушат. Това отнема около половин час. Също така е необходимо да се вари в твърда варена яйца (това ще отнеме 10-20 минути), така че не трябва да губите време за това. Докато тези съставки ще бъдат подготвени, можете да се справите с други продукти.

Вземете филето пушени яйца и го отлепете от кожата. Ако има кости в него, тогава те трябва да бъдат премахнати. След това филетата могат да бъдат нарязани или накиснати, след което да се поставят в купа. След това можете да вземете краставица, която трябва да бъде прясна. Трябва да се измие обилно под течаща вода, да се отлепи от кожата, което е грубо. Зеленчуците трябва да бъдат нарязани на кубчета и поставени в херинга.

Нарежете херинга на кубчета

Ще трябва да купите зрели, но не прекалено меки домати. Той не трябва да оставя сока да се капе много, когато се отрязва, така че ще има много месестия сорт. Зеленчуците трябва да бъдат измити, след това внимателно нарязани и добавете към салатата. След това трябва да се измие около половината куп репички, преди това се отделят плодовете от върховете. Репичките трябва да бъдат нарязани на малки парчета и да бъдат оставени в останалите съставки.

Нарязани краставици и домати

Ако яйцата вече са варени, те трябва да бъдат охладени в ледена вода, така че по-късно да е по-лесно да се почистват. След като ги извадите от черупката, трябва да ги нарязвате на малки парчета, без да отделяте жълтъка от протеина. Те също трябва да бъдат поставени в салата. Сега е време да се справим с картофите, които трябваше да бъдат приготвени. Рецептата изисква този зеленчук да е мек и ронлив. Ако е готвено в кора, тогава ще трябва да се отстрани, а след това нарязани картофите в малки кубчета. Сега тя може да бъде поставена в обща купа.

Зареждането с гориво трябва да бъде предварително приготвено, като се използват определени съставки. В чаша трябва да се изсипе една супена лъжица растително масло, оцет на маса и една чаена лъжичка соев сос. Също така трябва да излеете около половин чаена лъжичка захар и добавете малко прах от индийско орехче и черен пипер. Всички трябва да бъдат напълно смесени, след това се изсипва в салатата.



Продуктите в купата трябва да бъдат внимателно смесени и изпратени в хладилника за един час. През това време салата с пушена риба и картофи ще има време да се варят и да стане възможно най-вкусно. Преди сервиране може да бъде украсена с пресни билки, например магданоз, копър, лук или листа от маруля. Можете също да поставите внимателно нарязани парчета варени яйца на върха. Сега може да се сервира на масата. Рецептата със сигурност ще зарадва гостите и ще стане един от най-обичаните.

Препоръчително: Две вкусни салати с пушено сирене

Рецепта за суши салата с ориз и сьомга

Сега можете да се срещнете с различни рецепти за ястия с пушена риба и всеки по свой собствен начин е интересен. Въпреки това, има моменти, когато искате да готвите нещо наистина оригинално, което приятно ще изненада всички гости. В този случай можете да направите салата с пушена риба (сьомга) и ориз. Неговата рецепта не е известна на всички домакини, въпреки че той е един от най-вкусните.

съставки:

  • Пушена сьомга - 130 грама;
  • краставица - 1 брой;
  • Норски лист - 1 брой;
  • ориз - 200 грама;
  • сусам;
  • оцетен оцет;
  • растително масло.

За да започнете, трябва да заври ориз с кръгли зърна. Изплакнете обилно около чаша ориз под течаща вода, след това го поставете в тенджера и изсипете две чаши вода. Сложете го за готвене на тих огън, това ще отнеме около 20-30 минути. Докато се готви, можете да направите други съставки, за да спестите време.

Ориз ориз

Вземете пушена сьомга, за предпочитане купете филето. Ако има кожа или кости, те трябва да бъдат премахнати, в противен случай те могат да развалят салатата с пушена риба и ориз. Рибите трябва да бъдат нарязани на малки парчета, които ще бъдат удобни за дъвчене. Те трябва да бъдат поставени в дълбок контейнер, в който ще има салата.

Сега вземете пресни краставици. Тя трябва да е твърда, зелена, а не жълта. Изплакнете ги под вода, за да не останат замърсявания или прах на повърхността. След това премахнете кожата от нея, тъй като без нея салата с ориз ще се окаже най-деликатната. Нарежете зеленчука на малки парченца и го сложете на пушената сьомга.

Проверете дали оризът е готов. Рецептата изисква тя да не е прекалено мека, но в същото време суровото не трябва да излиза. Ако оризът вече е варен, то трябва да бъде поставен в обща купа и смесен с други съставки. Сега трябва да изрежете нори лист с ножици, между другото, се препоръчва тя да бъде леко навлажнена с вода, така че да оставя по-мека. Той също така ще трябва да се добави към салатата, и с нея да нанесе сусам на вкус.

Добавете листа от нори към салатата

За зареждане с гориво трябва да използвате растително масло и оцетен оцет. Те трябва да добавят около 1-2 супени лъжици. След това салатата с пушена риба и ориз трябва да бъде внимателно смесена и поставена в хладилника за около час. През това време той ще има време да се варят и всички съставки ще бъдат наситени с дресинг. Преди да сервирате, препоръчваме малко да поръсете с соев сос, което ще направи тази рецепта още по-вкусна. Салата ще прилича на суши, така че със сигурност ще оцени любителите на японската кухня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Пилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецептаПилешка гърда Coptyme у дома стъпка по стъпка рецепта
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Оливие и германска салата с пушена наденицаОливие и германска салата с пушена наденица
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
» » Две оригинални салати с пушена риба
© 2021 BggeHat.com