Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле

Салата с пиле е обичана от много хора, тъй като тази птица има много нежно и вкусно месо. Тя може да бъде в пушена, пържена или варена форма и във всеки един от случаите тя перфектно ще допълни ястието. Има рецепти за всеки ден или за празници, а сред тях има и прости и по-сложни. Салата с пушено пиле не отнема много време за готвене, тъй като може да се направи в рамките на 15-30 минути. Между другото, може да се използва и като хранителна чиния, тъй като обикновено съдържа ниско калорично съдържание. Ето защо жените, които гледат фигурата, могат безопасно да опитат тази салата.

Лесна салата с пиле и консервирана царевица

Салата с пушено пиле и царевица

Салата с пушено пиле и консервирани царевични листа е много деликатна и е идеална за закуска или като лека закуска. Рецептата му е доста лесна и дори кулинарен начинаещ ще се справи с него. Основното е да следвате инструкциите ясно, и тогава всичко ще бъде точно както трябва.

съставки:

  • пушена пилешка гърда - 240-270 грама;
  • краставица - 1 брой;
  • средна крушка - 1 глава;
  • консервирана царевица - половин кутия;
  • пилешки яйца - 2-3 броя;
  • майонеза и подправки.

Всяка домакиня трябва да има предвид проста рецепта за салата с пушено пиле, което може да бъде приготвено по всяко време. Тази опция е идеална като ястие за всеки ден, тъй като не изисква много усилия за готвене, а съставките му са евтини.

За начало трябва да поставите яйца от пиле. Това ще отнеме около 20 минути, тъй като те трябва да бъдат твърдо сварени. Докато се подготвят, е възможно да се подготвят други продукти. Ще трябва да вземете пушено пиле. Най-добре е да изберете гърда, защото има повече месо и е нежна и сочна. Нарежете ги на малки парчета, така че да могат лесно да се ядат. Желателно е първо да се отстрани кожата и да се махне мазнината, ако има такава.

След това можете да започнете да рязвате краставицата. Необходимо е да бъде прясно, в противен случай ястието няма да бъде както трябва. Нарежете го с малки триъгълни парчета и след това го поставете в салатна купа с пиле. Сега можете да отидете на крушката. Не купувайте твърде горчив и остър. Най-добрият вариант е Ялта лук, който има леко сладък вкус. Тя трябва да бъде нарязана и смесена с други съставки.

Ако яйцата вече са готвени, тогава е време да ги търкате на рендето. Ако желаете, можете просто да накълцате парчетата, всичко зависи от личните предпочитания. Поставяйки получената маса в купа за салати, е време да отворите бурканче с царевица. Водата ще трябва да бъде предварително изцедена, след което зърното може да бъде добавено към салатата с пушено пиле.

Сега само оставете да добавите майонеза и подправки на вкус. Ако е необходимо, можете да го солите, но е важно да не го прекалявате. За да направите рецептата вкусна, можете да добавите малко изсушен копър към нея и да украсите с пресни билки отгоре. Сервирайте най-добре в охладена форма.

Салата с пиле и макови семена

Салата с пиле и макови семена

Много хора харесват салатата с пиле, тъй като всяка от тях е вкусна и приятна. Те могат да бъдат приготвени по различни начини, например с макови семена. Тази рецепта ще бъде много интересна и ще изненада гостите или близките. Трябва да го подготвите стъпка по стъпка, следвайки указанията ясно.

съставки:

  • Пушено пиле - 100-130 грама;
  • домати - 1 брой;
  • нарязани гъби (шампанско) - 40-50 грама;
  • бели крекери;
  • майонеза и макови семена.

Тази салата не е необходимо да се приготвя на слоеве, така че можете да промените реда на поставяне на съставките в салата. Можете например да започнете с пилешко филе. Нарежете го на малки парченца. Ако сте си купили пушен крак, можете да вземете месото с ръце - така че да може лесно да се дъвче.

Препоръчителна: Рецепта за салата с ананас и пушена гърда


Сега можете да отидете на мариновани гъби. Препоръчително е да купувате само шафран, тъй като те хармонизират добре в подобна салата. Въпреки това, рецептата позволява и други гъби: мазна, медена агар, гъби и др. Не можете да ги поставите всички и трябва да ги изрежете. Препоръчително е да ги измиете предварително, за да ги отделите от подправките от марината.

След това трябва да вземете салата с купа и да сложите пилешко филе и гъби. Те могат да бъдат смесени, тъй като рецептата не е изложена на слоеве. Сега трябва да измиете пресния домати. Тя не трябва да е твърде сочна и зряла, иначе цялата течност от нея ще остане на дъската за рязане. Подходящ местен домати, но не зелен. Тя трябва да се нарязва на средни парчета и след това да се хвърли в салата.

Нека преминем към последния етап. Необходимо е да добавите майонеза и макови семена, като определите количеството на вкус. Можете също така малко сол и черен пипер, но не прекалявайте с подправки. Цялото съдържание на салатата трябва да се смеси добре, след това да се постави в хладилника. Рецептата ще бъде особено добра, ако дадете салата най-малко 30 минути.

Преди да сервирате, украсете ястието с трохи и зеленчуци. За тази цел марулите, магданозът и копърът съвпадат перфектно. Това ще завърши подготовката на салата с макови семена.

Сладка салата с пиле "Fairy Tale"

Сапунена пуф с пиле

Една многослойна салата с пушено пиле ще стане едно от най-успешните ястия. Той е вкусен, сърдечен и като почти всеки човек. Тя не е подготвена много бързо, понякога тя отнема един час или дори един и половина, но си заслужава. Рецептата е подходяща за празник и всяко важно събитие. Важно е да се има предвид, че тя е разположена на слоеве, т.е. не е нужно всички продукти да се смесват помежду си.

съставки:

  • пушено пиле - 450-500 грама;
  • моркови - 1 брой;
  • картофи - 1-2 броя;
  • яйца от пилета - 4-5 броя;
  • краставица - около 2 броя;
  • твърдо сирене - 80-100 грама;
  • маслини, майонези, билки, подправки.

На първо място поставете моркови, яйца и картофи на средна температура. В бъдеще те трябва да оформят слоеве. Докато се подготвят, можете да накълцате пилето на малки парченца. Трябва да се окаже много, така че е по-добре да вземете 500 грама. Поставете месото на отделна чиния. След това трябва да изрежете пресни краставици възможно най-малки и да поставите нова чиния.

Когато зеленчуците се готвят, те трябва да бъдат нарязани или настъргани. Смесването им е невъзможно, тъй като салатата с пушена пиле е издута. За да го направите вкусно, трябва да следвате инструкциите точно.

Вземете плоска чиния със среден размер и поставете пиле на него. Разстилайте го равномерно върху повърхността, след което го разнесейте изобилно с майонеза. На върха поставете варени картофи и добавете майонеза. След това следва слой яйца, а след тях се слагат краставици. Завършете всичко с моркови, които са поръсени с настъргано сирене отгоре.

Ако салатата е била поставена на слоеве в правилния ред, тогава тя ще се окаже много успешна и със сигурност ще се радва на всички гости. Важно е да го поставите в хладилника за 30-60 минути, така че всяка съставка да е импрегнирана с майонеза. Преди да сервирате, ястието трябва да бъде украсено, за да изглежда привлекателно. За това можете да използвате пресни билки: копър и магданоз. Също така полезни са маслините, които се препоръчват да се поставят на върха.

На това подготовката ще бъде завършена и ястието може да се сервира на масата. Обикновено гостите бързо я ядат, тъй като това е наистина вкусно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да готвя от пушено пиле топ-10 рецептиКакво да готвя от пушено пиле топ-10 рецепти
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
» » Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
© 2021 BggeHat.com