Рецепти от салати с пушено пиле и ананас

Всяка опитна домакиня знае, че пушеното пиле е идеално комбинирано с ананас. Рецепти, в които присъстват тези съставки, винаги се оказват нежни и пикантни. Те имат леко сладък вкус, който със сигурност ще задоволи както гостите, така и гостите. Такива ястия могат да се приготвят дори на празнична трапеза, тъй като те наистина са вкусни. Между другото, салата с пушено пиле и ананас може да бъде приготвена по различни начини, затова се препоръчва да запомните най-успешните рецепти.

Салата с пиле, ананас и сирене

Пилешка салата с ананас и сирене

Това ястие се приготвя много лесно и ще отнеме не повече от 20 минути. Салата ще бъде голяма закуска или дори основното ястие за закуска и вечеря. Това не изисква закупуване на много продукти и повечето от тях винаги са в хладилника за много хора.

съставки:

  • пушена пилешка гърда - 250-300 грама;
  • твърдо сирене - 180 грама;
  • яйца от пиле - около 2 броя;
  • ананаси в кутия - 500 грама:
  • чесън и майонеза.

Рецепти като този могат да се приготвят всеки ден, тъй като те са много леки. За да започнете, трябва да наварите пилешките яйца твърди, така че те да могат да бъдат нарязани на ситно. Това отнема около 20 минути, понякога отнема по-малко време. За да не изчакате, докато бъдат готови, можете да направите други съставки.

Вземете пушеното пилешко месо. Препоръчително е да купите филе, тъй като е по-добре от шията, е подходящ за тази салата. Тя трябва да бъде нарязана на малки парченца. Ако желаете, можете да премахнете кожата, тъй като тя е доста твърда. Тази съставка трябва да бъде поставена в салатна купа и след това да вземете сиренето.

Нарежете пилето

Трябва да купите твърди, а не смачкани. Тя трябва да се нарязва на кубчета или да се разтрива върху ренде. След това получената маса трябва да се добави към пилето.

Ако яйцата вече са били приготвени, тогава е време да ги охладите със студена вода и след това да ги почистите от черупката. Нарежете го внимателно, така че жълтъка да не се превърне в хомогенна маса, наподобяваща каша. Яйцата трябва да се смесват с останалите съставки и с малко сол.

Сега можете да започнете да ядете ананаси. Първо трябва да източите цялата течност от буркана, тъй като тя не е необходима за салата. Изрежете продукта на малки парчета, опитвайки се да ги държите сочни. Те напълно ще се хармонизират със сиренето и пилето, така че тези рецепти се считат за много успешни.

Разтриваме сирене и нарязваме ананас

Ще е необходимо да подтискате чесъна или да го настържете много фино. Не се препоръчва да се вземат повече от два денички, в противен случай ястието ще се окаже твърде остра. По принцип можете да направите без него, въпреки че тази съставка е в състояние да подобри вкуса.

В крайна сметка трябва да добавите нискомаслена майонеза, като определите количеството му според вашия вкус. Той трябва да се смеси напълно с всички съставки, така че всяко парче да е добре импрегнирано с него. Препоръчително е да поставите салата в хладилника поне за половин час, така че да е възможно най-вкусно. Сервира се препоръчва, превръзка с маруля и зеленчуци.

Салата с пиле, царевица и ананас

Пилешка салата с ананас и царевица

Рецепти от салати с пиле са известни дори от начинаещи, и е възможно да се добави към това вече доказано това. Той бързо подготвя и в същото време се оказва приятен на вкуса. Тя може да бъде отлична възможност за закуска, тъй като е лека и в същото време задоволява.



съставки:

  • пушено пиле - 150-200 грама;
  • гъби (шампанско) - 100 грама;
  • консервирана царевица - 50-70 грама;
  • ананаси в кутия - 130 грама;
  • крушка - 1 глава;
  • сиренето е твърдо - 80 грама;
  • майонеза, билки.
Препоръчваме: Студени и горещи пушени сафари от скумрия

Салата може да бъде приготвена за максимум половин час. Можете да започнете с пиле филе - трябва да го нарязат на малки кубчета. Ако искате салатата да се окаже много деликатна, тогава е по-добре да премахнете кожите. Често е твърд и твърд, така че може да съсипе едно ястие. Веднага след това можете да отидете на шампанско. Те трябва да бъдат или кисели, или просто нарязани филийки и консервирани. Вторият вариант е за предпочитане, ако гъбите не са солени. Ако те са купени смачкани, тогава не е нужно да ги отрежете и можете веднага да ги добавите към салатата.

След това нарязайте лука. Препоръчително е да вземете малко или да го разделите на две. Нарежете го трябва да бъде много фино, в противен случай салатата ще изглежда плитка. Препоръчително е предварително да се накисва в оцет, след това напълно да се източи цялата течност. Така че лукът ще се окаже по-приятен.

След това, трябва да скара сиренето или нарязани на кубчета. Сортът трябва да бъде избран твърд, не прекалено солен, а не мазен. Получената маса трябва да бъде добавена към салатата, след това да отидете на ананас. Течността от буркана трябва да се източи и след това да се получи съдържанието и внимателно нарязани. Парчетата могат да бъдат смесени с други съставки, както и да добавите малко царевица.

Сега остава само да се постави майонеза. Тя може да бъде смесена със сушени билки, ако желаете, тъй като няма да повреди ястието. Такива рецепти позволяват добавянето на пипер и други подправки, но това, ако има желание.

След като салатата се влива в хладилника, тя трябва да бъде украсена с пресни билки, а след това ще бъде възможно да се сервира на масата. Ако всичко е направено правилно, ястието непременно ще привлече гостите.

Салата с домати, ананас и пиле "Роял"

Роял Салата

Рецепти от пилешки салати обикновено са доста прости, за да могат да готвят дори и начинаещи. Важно е само да следвате инструкциите и да използвате точно посочените продукти.

съставки:

  • Пушено месо - 180-200 грама;
  • варени пилешки яйца - 3 броя;
  • ананас консервиран - 1 кутия;
  • смачкани орехи - половин чаша;
  • сиренето е твърдо - 250 грама;
  • крушка - 1 глава;
  • домати - 1 брой;
  • майонеза, маслини, зелени.

На първо място поставете пилешки яйца в тенджера и гответе. Докато се подготвят, можете да правите други продукти. Започнете с пилешко месо, което трябва да бъде нарязано на ситно и поставено в салата. За него е необходимо да добавите лук, нарязан на малки резени. Предварително трябва да се накисва в гореща вода в продължение на около 10-15 минути, след което тя ще бъде напълно източена в мивката.

След това, меле орехи, така че те не са твърде големи. Можете да направите това с подвижен болт. Ако по това време яйцата са варени, те могат да бъдат настъргани с ренде и добавени към останалите съставки. Такива рецепти признават, че яйцата просто ще бъдат нарязани, но на малки парченца.

Сега е време да отрежете консервирани ананаси, ако те не са нарязани. Поставете ги в салата, от която се нуждаят, без течността, която обикновено остава в буркана. Сега трябва да изпечете сиренето, което ще бъде като украшение. Те ще трябва да поръсят салата, когато всички съставки се смесват с майонеза.

Поставете всички слоеве

Между другото, можете да разпространявате съставките на слоеве, накисвайки всеки с майонеза. Започнете с пиле и завършете с яйчни жълтъци и сирене. Ако ястието е подготвено за почивка, можете да го украсите с рози от домати, пресни билки и маслини. В резултат на това ще получите не само вкусно ястие, но и прекрасно ястие. Такива рецепти винаги се харесват от гостите, а салатата бързо се яде.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
» » Рецепти от салати с пушено пиле и ананас
© 2021 BggeHat.com