Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле

Много хора от детството си познават вкуса на пушено пиле, което има приятен аромат. От него можете да направите сандвичи или да добавите салата, ако искате да разнообразите рецептата. Хората, които обичат пресните зеленчуци, могат да го приготвят с пушено пиле. Ястието е подходящо за празнична трапеза, а в случай че искате да поглезите семейството си. Препоръчително е да използвате доказана рецепта, за да направите салата с Пекинско зеле или българска пипер наистина вкусна, и всички бяха доволни.

Още повече вкусни салати с пушено пиле

!

Салата с пекинезово зеле и пушено пилешко филе

Ястието с Пекинско зеле се превръща доста нежна и пролетно. Добро решение би било да се направи с пушено пиле. Готвенето може да е различно, но следващата опция се смята за една от най-успешните.

съставки:

  • пушено пилешко филе - 300 грама;
  • пресни краставици - 1 брой;
  • 8-10 листа Пекинско зеле;
  • консервирана царевица - 150 грама;
  • твърдо сирене - 170 грама;
  • чесън - няколко денички;
  • майонеза, билки, сол.

Салата с Пекинско зеле се готви много бързо и резултатът удовлетворява както самата собственост, така и нейното семейство. За да започнете, трябва да изрежете малки кубчета пушено пиле. Препоръчва се да се вземат филета, тъй като е по-удобно да се използва за ястие. След това трябва да отидете на листата на Пекин зеле. Те трябва да бъдат отделени от общата маса и внимателно изплакнати с топла вода. Обърнете внимание, че няма пясък или други замърсявания, тъй като това ще развали салата.

Пилешка салата с Пекинско зеле

Листата трябва да бъдат разкъсани или нарязани - както е по-удобно. Те трябва да се добавят към пушеното пиле, което вече е в салатата. След това можете да отрежете краставицата. Важно е, че тя е свежа, тъй като осолени за това ястие с Пекин зеле не се вписва. Той също трябва да бъде поставен в салата.

Междувременно можете да отворите кутия консервирана царевица. Изцедете напълно водата, за да не попадне случайно в салатата. Около половината от царевицата се добавя към салатата. След това ще трябва да изпечете сиренето на груб ренде. Ако се окаже, че е прекалено мек, можете да го изрежете на малки парчета, въпреки че това е нежелателно. Те трябва да поръсят получената салата.

Сега трябва да направите апетитен дресинг, който ще даде на ястието уникален вкус. За начало трябва да пропуснете чесъна през чесън, така че не може да се добави изцяло или нарязано. След това трябва да се смеси с майонеза, нарязани зеленчуци и сол. Ако искате, можете да добавите пипер, ако обичате любимите си хора.

Обличането трябва да се постави в съд, след което да се смесят напълно всички съставки. Салата с Пекинско зеле трябва да се даде, за да настоява, че вкусът се оказва по-наситен. Можете да сервирате на масата, като декорирате зелените.

Салата с бяло зеле и пушено пиле

Вкусната салата може да бъде приготвена с обикновено бяло зеле, което можете да купите на пазара, не е трудно. Тя трябва да се комбинира с пушено пиле филе, ако искате да постигнете лек и лесен вкус. Ястието няма висококалорично съдържание, така че онези, които гледат фигурата, могат да го изядат. Рецептата е много бързо подготвена - това ще отнеме 15-20 минути.

съставки:

  • пушено пиле - 270-300 грама;
  • прясно зеле - четвъртата част на главата;
  • круша - 1 брой;
  • майонеза, оцет и сол.

Рецептата е интересна, защото е приготвена с добавяне на круша. Но трябва да се има предвид, че тя не трябва да е прекалено сладка, но не трябва да е зелена. Необходимо е да започнете готвенето със зеле. Горните листа от главата трябва да бъдат взети и изхвърлени и зеленчукът да се изплакне под топла вода. Необходимо е да изрежете една четвърт от общата маса, като направите тънка слама. Много е хубаво, ако зелето е сочно, в края на краищата, така че салатата ще вкуси по-добре.

Препоръчваме: Рецепти от салати с пушен пилешки крак


Сега трябва да започнете обработката на крушата. Трябва да се изплакне и да се избърсва със салфетка. След това трябва да изрежете сърцевината и да премахнете костите и клона. Самата круша трябва да се разтрива върху груб ренде. Ако сокът се появи, може да се източи, тъй като няма да работи за салата. Най-малката круша трябва да бъде поръсена с оцет, а след това добавете към зелето.

На този етап е необходимо да преминете към рязане на филе. В пушено пиле месото е много меко, но кората трябва да се отстрани, тъй като е трудно. Всички останали трябва да бъдат нарязани на малки парченца или ръчно подбрани. Всичко, което се случва, трябва да поставите на зеле и круша.

Салата със зеле и пушено пиле

За да не е салата, тя трябва да бъде намазана с майонеза. Тя трябва да се смесва добре с останалите съставки, така че да лежи равномерно. Можете да добавите пипер и сол, ако наистина имате нужда от него. Също така, няма да има твърде много сушени билки (копър, магданоз).

Салата се превръща в вкусна, ако я служите в охладена форма. Ето защо се препоръчва да я поставите в хладилника най-малко 30 минути, след което да го покриете на масата. Ако желаете, можете да украсите със свежи билки, но не е нужно да го слагате прекалено много.

Салата с пушено пиле и сладка камбала

Салата с български пипер и пушено пилешко филе е наскоро популярно. Той съдържа достатъчно витамини, така че ще бъде полезен за човек. В допълнение, вкусът е интересен и пикантен. Можете да служите като самостоятелно ястие, или в допълнение към друго.

съставки:

  • филе пушено - 240-250 грама;
  • домати - 1 брой;
  • пресни краставици - 1 брой;
  • царевица в кутията - 50-100 грама;
  • Български пипер - 1 брой;
  • майонеза, сол, билки.

С подготовката на рецепта с български пипер, домат и пиле ще овладеят дори начинаещи кулинарни, тъй като се подготвят много просто. Достатъчно е да следвате установената процедура, така че ястието да е вкусно и задоволително. На първо място, трябва да изплакнете краставицата под течаща вода. Препоръчително е да премахнете кожата от нея, тъй като тя може да е твърда. Краставицата трябва да се нарязва на малки парченца и да се постави в салата.

След това отидете на домати. Трябва също така да се измие и след това да се изреже. Ако в процеса се извлича сок, не е необходимо да се обединява. Течността може да добави салата с пилешко, от което само ще има по-добър вкус. Самият домат трябва да се смеси с краставицата.

Салата с пиле и камбала

Сега трябва да изрежете българския пипер. Тя трябва да е свежа и сладка, така че всичко се оказа наистина вкусно. Частите трябва да се окажат малки, но не прекалено тънки. Когато пиперът е готов, можете да пуснете пилето. Ако е избрано филе, то трябва да бъде обелено и фино нарязано. Ако сте купили шунка, можете да извадите месото с ръцете си, като го отделите от костите.

Последната стъпка е добавянето на консервирана царевица. Можете да го купите в банката. Ако в него има много вода, течността трябва да бъде предварително изцедена. Поставете царевицата директно в салата, а след това смесете с други съставки. За да направите ястието още по-вкусно, трябва да се добави майонеза, както и сол. Количеството е избрано по Ваша преценка.

Препоръчително е да поставите салата с пиле, краставица и зърна в хладилника в продължение на поне половин час. След това можете веднага да се сервирате на масата. Ако искате да направите ястието по-красиво, можете да разпределите спретната пресни билки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да готвя от пушено пиле топ-10 рецептиКакво да готвя от пушено пиле топ-10 рецепти
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Домати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салатаДомати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салата
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
» » Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
© 2021 BggeHat.com