Люляк и класическа салата с гъби и пушено пиле

Пилешкото месо е популярно сред много хора, тъй като е наистина вкусно и напоени. Това се случва в различни форми: пушени, варени, печени и пържени. Първият вариант се счита за деликатес и е избран от истински гастрономи. Ако се планира празнично събитие, можете да приготвите салата с пушено пиле и гъби. Тя ще се превърне в прекрасна декорация на масата и със сигурност ще се радва на всички гости. И това не изисква специални кулинарни умения за създаване на това ястие.

Салата "Нежна"

Салата с пушено пиле и гъби

Трудно е да се намери някой, който не харесва салати, които имат нежен вкус. Обикновено те са много леки и са чудесна закуска. Можете да ги обслужвате с основния курс или като закуска / вечеря. Пригответе тази рецепта може да бъде доста бързо. Важно е само да следвате инструкциите ясно.

съставки:

  • пушено пиле - 130-150 грама;
  • крушка - 1 брой;
  • шампанско - 100 грама;
  • кисели краставички - 1-2 броя;
  • малко зеленчук;
  • майонеза, сол.

Тази рецепта за салата с шампанско се подготвя много просто, което е едно от нейните предимства. За да направите ястието наистина вкусно, важно е да закупите само качествени и пресни продукти. Първо трябва да вземете 1 средна крушка и я разцепете. След това трябва да се изплакне под топла вода и да се избърсва с хартиени кърпи. След това трябва да го смилате на малки парченца и да го поставите в купа.

Нарежете лука за салата

Веднага след това, трябва да започнете гъби, защото салатата се приготвя с шафран. Те също така трябва да бъдат напълно изплакнати. Ако те останат мръсни или черни, тогава ще трябва да бъдат отсечени. Гъбите трябва да бъдат нарязани на средни филийки и добавени към лука. И двете съставки трябва да бъдат поставени на тиган и внимателно изпържени в растително масло. Но трябва да се уверите, че те не се покриват с кафява кора. Те ще трябва да бъдат покрити и да изчакат около 5-10 минути. След това те ще бъдат готови за по-нататъшна употреба.

Сега е времето да започнете пилето. Препоръчително е да купувате пушено филе, тъй като то е най-деликатно и ще се съчетае перфектно с други съставки. Тя трябва да се нарязва на кубчета, след като се премахне кожицата. Можете да ядете сами или да го дадете на животни.

Нарязахме пилето

Може да изглежда странно за някои хора, че тази рецепта съдържа кисели краставички. Но те помагат да се постигне уникален вкус на салата. Препоръчва се да се вземат около 2 парчета, понякога можете да вземете 3. Важно е да се има предвид, че краставиците не трябва да са прекалено солени или остри.

Ако те са в бурканче, течността трябва предварително да се отцеди и да се изплакне с топла вода. Необходимо е да се уверите, че саламура или маринатата изобщо не остават на повърхността им. След това трябва да ги нарежете на малки парчета. Целият сок, който може да се образува в процеса, не е необходимо да се влага в салатата. Ще трябва да се отървете от него, преди да хвърлите краставици в обща чиния.

Нарежете солената краставица

Сега най-лесният и най-важен етап остава. Комбинирайте всички съставки в един контейнер (за това е подходяща дълбока купа). Вземете средномаслена майонеза и я разбъркайте с останалите продукти. Рецептата изисква всяко парче да е добре напоено. Между другото, заквасена сметана не може да се използва вместо майонеза, тъй като не върви добре с кисели краставички.

Смесете съставките с майонеза

След това трябва да вземете подправките. Използвайте поне черен пипер и обикновена сол. Ако желаете, можете да вземете морето, то не разваля вкуса. Рецептата позволява използването на сушени билки. Това може да бъде, например, копър. Но го вземе твърде много не последва.

Препоръчваме: Рецепта за салата с пушена розова сьомга - опитайте я като вкусна


Всички подправки трябва да се смесват добре със съставките. Непосредствено след това купата трябва да бъде покрита с хранителен филм и поставена в хладилника в продължение на няколко часа. През това време салатата е добре напоена с майонеза, поради което рецептата ще бъде най-вкусна.

Можете да служите в обичайната форма и да украсите с пресни билки и маслини. Всичко зависи от това дали хазяйката иска да направи ястието красиво или ще бъде достатъчно, че е апетитен. Рецептата е идеална за закуска или вечеря и като лека закуска на празнична трапеза.

"C голяма" салата

Салата с пиле и гъби

Всяка домакиня преди празника може да се запита: какъв е този път да изненада гостите? В същото време искам ястието да не е твърде сложно и скъпо и много време за готвене не отнема. В този случай, надута салата с мариновани гъби е перфектна. Рецептата му може да се припише на броя на белите дробове, тъй като обикновено работи добре дори за начинаещи.

съставки:

  • Пушено пилешко филе - 230-250 грама;
  • шампанско в кутия - 350 грама;
  • яйца от пиле - 2 броя;
  • крушка - около 1 брой;
  • морков - 100-120 грама;
  • растително масло;
  • картофи - 3-4 броя;
  • майонеза.

Състав за салата с пушено пиле и гъби

Може би най-важното е да купите свежи и качествени продукти. Затова не трябва да се опитвате да ги намалите, защото в този случай те могат да бъдат гнили и развалени. По-добре е да не поемате рискове, ако наистина искате рецептата да излезе.

Преди всичко, вземете картофите и ги изплакнете обилно под топла вода. Необходимо е да се направи така, че върху нея няма земя и мръсотия. Но не е нужно да премахвате кожата. Същото нещо, което трябва да направите с морковите - това е, че трябва да го измиете само, но не го почиствайте. След това ги сложете в тенджера и ги поставете на средна температура. Това може да отнеме около 30 минути, понякога повече. Този път може да се изразходва с предимство, като се грижи за други съставки.

Гответе моркови и картофи

Уверете се, че варете яйцата в леко осолена вода. Те трябва да се спускат само в студена течност, така че черупката да не се счупи. Желателно е самите яйца да са на стайна температура. Пригответе ги за около 20 минути, след което трябва да ги охладите в студена вода.

По това време можете да мариновани шампанско. Те трябва да бъдат извадени от буркана и изплакнати под студена вода. След това нарязани на малки парчета и поставете в купа. Сега можете да вземете лука, да го почистите и да го изплакнете. Нарежете го, трябва да е малко, така че гостите да не получават големи парчета в салатата. Препоръчително е да го излеете с гореща вода, за да премахнете горчивия вкус. Когато се охлади, ще е необходимо да изтече течността и да смеси лука с гъби.

Сега е време да вземете пилешко филе и да го нарязвате на малки кубчета. Но варени зеленчуци ще трябва да се търкат на груб ренде. Същото трябва да се направи и с варени яйца.

Shinku пиле и моркови

Продължаваме до образуването на салата. Вземете голяма чиния и нанесете пилешко филе. След това го смажете с майонеза и направете слой от шампанско с лук. Той също така трябва да се разрежда с майонеза, след което слагат картофи на върха и след това моркови. Последният слой ще бъде яйца, а върху тях ще трябва да разпространявате майонезата.

На тази надута салата ще бъде готова. За да направите рецептата най-вкусна, трябва да поставите ястието в продължение на един час в хладилника, след което можете да я служете на празничната трапеза.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
» » Люляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
© 2021 BggeHat.com