Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле

От пиле и боб, с добавяне на няколко прости съставки, можете да направите няколко различни салати. Пушено пиле, като основа на съдове могат да бъдат различни: гореща пушени, студена или получен с използване на течен дим - за пушене може да бъде къща или купи готов в магазина. Всички салати с пушено пиле и боб са питателни и вкусни, съставките могат да бъдат заменени по свое усмотрение.

Фасул може да се вземе всяка, но за салата е най-подходящ консервиран червен.

Червен боб

Ако желаете, можете да го приготвите сами - няма да е по-малко вкусно. Фасулът се накисва в продължение на 3-4 часа в студена вода и готвене до готовност, след осоляване на вкус, източване на водата и охлаждане - боб е готов за употреба. Важно е продуктът да се проверява по време на готвенето, бобът да не остава влажен или да се смила, което ще направи салатата да изглежда като овесена каша.

Изборът кокошка, което трябва да се обърне внимание на факта, че месото е розово и сочно, а кожата е златист и лъскава - това ще бъде не е необходимо за салатата, но е възможно да се определи цвета на свежестта на продукта.

Рецепта с лук

Салата с пушено пиле и боб се приготвя лесно и бързо, ще изисква:

  1. една кутия от консервирани червени бобчета;
  2. яйца, пиле, варени - 2-3 броя;
  3. пушено пиле - 200 грама;
  4. лук (бял или виолетов) - 1 бр.;
  5. сол;
  6. майонеза за зареждане с гориво или заквасена сметана;
  7. зеленчуци за декорация - копър, магданоз, кориандър.

Пушеното пиле се нарязва, изважда се костите и се нарязва на малки парченца, изсипва се в купа. От консервата, изсипете цялата течност и добавете към пилето, след което добавете варени яйца, а лукът също се раздробява. Лукът е най-добре пържено леко, докато изчезнат остър вкус и мирис. Всички компоненти на салатата са осолени, смесени с майонеза или заквасена сметана. Поръсете салата със зеленчуци. Е, ако салата се влива в продължение на 1.5-2 часа и се напоява с миризмата на пушено месо.

Възможно е да се използва нарязан лук за салата - без остра миризма, но хрупкава и пикантна, отлично диверсифицира вкуса. В дома можете да го готвите, ако отрежете нарязана крушка с 0,5 литра вода с една чаена лъжичка от 5 оцет. Можете да добавите сол, камбала и дафинов лист. Лукът се маринира за 24 часа. Можете да го съхранявате дълго време и да го използвате за различни ястия.

Салата с краставица

Салата с пиле и краставица

Салата от пушено пиле с боб може да се разнообрази с пресни краставици, които ще добавят сочно ястие. За салатата ще ви трябва:

  1. една кутия червен боб;
  2. 300 грама пушено пилешко филе;
  3. пресни краставици - 250 грама;
  4. 1 супена лъжица майонеза или заквасена сметана;
  5. яйца - 3 броя;
  6. Зелените.

Фасулът се изсипва в салатна купа, след което се добавя пилешко месо и се прибавят твърдо сварени яйца. Краставиците се измиват, обелени, ако са груби. Може да остане тънка, лека кожа - няма да разваля вкуса на салатата. Краставиците се разпадат с нож - на рендето е по-добре да не се разтривайте, дори и големи, за да се избегне загубата на сок. Всички съставки са комбинирани, осолени и облечени с майонеза или заквасена сметана, които могат да бъдат смесени заедно в различни пропорции според вашите предпочитания. На върха с маруля, поръсена с фино нарязани билки.

Тази салата не е необходимо да се приготвя предварително, за предпочитане малко преди да се сервира върху дебелината, тъй като краставицата ще даде сок и ще престане да бъде хрупкава. В крайни случаи можете предварително да приготвите и комбинирате всички съставки, да ги напълните с майонеза, да нарязате краставици и да ги добавите по-късно.

Препоръчваме: Приготвяме домашна салата с пушено пиле и царевица


Като опция, не можете да използвате пресни краставици и солени или кисели, в който случай те не трябва да бъдат обелени и салатата не трябва да се готви най-малко - консервирани краставици не дават сок и са меки. В допълнение, те са добре комбинирани с пушено месо по вкус.

Салата с пиперки

Салата с пипер и пушено пиле

Пушеното пиле и червеният боб са добре допълнени със сладки български пипер и бисквити с подправки. Пипер ще направи ястието сочно, а крекерите ще задоволят още повече. Съгласно рецептата за салата, трябва:

  1. кутия от червен или бял боб - 450 грама;
  2. пушено пиле - 250-300 грама;
  3. Български червен или жълт пипер - 2 броя;
  4. крекери - 2 опаковки;
  5. майонеза.

Консервирани червени боб и нарязани пушени пилешки филета се смесват със сладък пипер. Пиперите се нарязват на кубчета - парчетата не трябва да са по-малки от зърната по размер и да се изпращат на боб и месо. Салатите се изсипват в салата, смесват се с майонеза и се оставят за 30 минути.

Крекерите могат да се изсушат сами в печката у дома или да се купят в магазин, като изберете някой с вкус, който ви харесва. С пушено пиле, бисквити с вкус на бекон или горчица или други с пикантни подправки са добре комбинирани. Преди това, в бисквитите за салати не е нужно да се заливат, по-добре е да ги добавите малко преди да сервирате, в противен случай те ще съберат цялата влага и ще спрат пукането.

Салата с моркови и крутони

Рецепти за салата

Много вкусна салата от пушено пиле с боб и пържени моркови. Предписание трябва да се подготви:

  1. червен боб - 300-350 грама;
  2. моркови - 300 грама;
  3. пушено пиле - 200 грама;
  4. майонеза;
  5. крекери - 2 опаковки;
  6. растително масло за пържене.

Морковите се измиват, почистват и търкат на голяма ренде или нарязани на тънки ивици, пържени в продължение на няколко минути в растително масло до мека. След пържене пресният морков става жълтеникав и придобива сладък вкус. Охладените моркови след пържене се смесват с боб и нарязано пиле. Всички съставки са пълни с майонеза и смесени. На последния завой поставиха крутоните. В салата можете да добавите малко горчица и пресни билки.

Понякога това салата допълни варени яйца и пресни зеленчуци - краставици, чушки, но не можете да се прекалява със съставките, а не да убива вкуса на пиле и боб. Както при всяка салата, не трябва да има повече от 4-5 съставки, с изключение на Зелените и зареждане с гориво - в противен случай често се оказва един тюрлюгювеч, което е трудно да се разграничат от миризмата на пушено месо, на вкуса на боб, пиле и моркови.

Салата със сирене и зеле

Салата с пиле, сирене и зеле

Като вид салата с пушено пиле можете да използвате вариант със сирене. За това трябва да се подготвите:

  1. пушено пилешко филе - 200 грама;
  2. сирене от твърди сортове - 100 грама;
  3. Пекинско зеле - средно зеле;
  4. бели бобове, консервирани или варени - 200 грама;
  5. крекери - 1 опаковка;
  6. майонеза.

Пекинското зеле и пилето се нарязват и се изсипват в салата, същите боб се разпространяват, бисквити, всички са осолени и смесени заедно с майонеза. Сиренето може да поръси салата или да я разбъркате с останалите съставки на съда. Майонезата може да се замени със заквасена сметана или да се замени с половината от соса.

Зелето, след рязане, понякога се поръсва със сол и се натиска с ръце, за да стартира сока, салатата става само по-сочна. Крекери за тази версия на салата не избират прекалено остри и миризливи, за да не се удави миризмата на пушени продукти и да не нарушава вкуса на зеле.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
Две вкусни салати с пушено сиренеДве вкусни салати с пушено сирене
Пушено пиле у домаПушено пиле у дома
Рецепти от салати с царевица, пушена наденица и не самоРецепти от салати с царевица, пушена наденица и не само
» » Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
© 2021 BggeHat.com