Рецепта за салата от пушено пиле

В района на бившия Съветски съюз не можех да намеря човек, който не знаеше и нямаше да опита маслинова салата. Това ястие вече е станало толкова част от руския фолклор, че той, както всяко истинско национално творение, има много разновидности. Всичко варира от името - "Оливие", "Зима", "Зима", "Капитал" - и завършва със състава. Салатата се поставя (или сложи), ябълки, лук, яйце, месо zelen- замени пиле и двете - kolbasoy- кисели краставички се комбинират с пресни, или да изберете само едно нещо. Но резултатът е винаги почетно място в празничната трапеза, особено в новата година, която е символ на тази салата от дълго време е, заедно с коледно дърво, мандарина, шампанско и поздравления до президента.

Опция с пушено пиле

Един от най-ярките сортове на известната салата се прави с пушено пиле. С варено се оказва също така не е лошо, но птицата, поддържана в ароматен дим, получава абсолютен специален вкус, който ще даде на салата "хорд" много изразително звучене. В допълнение, пушени продукти перфектно съчетани с всякакви кисели краставички, което означава, че пилето ще "направи приятели" в салата с консервирани краставици и грах.

Как да готвя

съставки:

  • Пушено пиле (по-добро от гърдата) - 400-500 g;
  • Картофи - 4-5 броя;
  • Моркови - 4 броя;
  • Лук - 1 брой;
  • Яйце - 4 броя;
  • Мариновани краставици - 3 броя;
  • Зелен грах - 1 пот.
  1. Зеленчуците са добре измити и варени "в униформа", докато са готови (могат да бъдат в един тиган). Картофите и морковите ще бъдат готови по едно и също време - морковите са важни да не се смилат - трябва лесно да се пробият с върха на ножа, но да останат еластични.
  2. С готови картофи и моркови за източване на водата, леко охлаждане на зеленчуци и все още топлина на кора (от студа, тя изостава много по-малко лесно). Нарежете морковите и картофите в малки кубчета.
  3. Пушеното пиле се отлепва от кожата, отделя се месото от костите и се нарязва на парченца със същия размер като зеленчуците.
  4. Пилешките яйца се завиват твърдо (за това те трябва да се държат във вряща вода за 10 минути), да се охладят, да се почистват от черупката и да се смилат. Можете да използвате ренде, нож или специално яйце.
  5. Лук, обелени от люспите, ситно нарязани. За да отстраните острия аромат и прекомерната горчивина, можете да изсипете нарязания лук за една минута във вряща вода, да го изхвърлите обратно в мушама и да оставяте водата да се отцеди.
  6. Зеленият грах се отваря и леко изцежда течността.
  7. Туршия (което е солено - мариновани дават Оливие нежелан киселина и може също така да се намали срокът на годност на маруля), за да се измъкнем от саламурата и се нарязва на кубчета.
  8. Смесете съставките в дълбок, лесен за смесване контейнер. Ако желаете, можете да поставите ситно нарязани билки лук или копър. За салата с пушена пиле, съхранявана в прясно състояние, не напълвайте целия обем наведнъж - по-добре е да добавите сос и сол, ако е необходимо.
Препоръчително: Две оригинални салати с пушена риба

След това отново



За запълване на такава салата с пушено пиле можете да използвате стандартна майонеза, направена сами или донесена от магазин, и можете да rasstaratsya и да направите специален сос. За да направите това, сок от половин лимон трябва да се смесва със захар в такова съотношение, че сладостта неутрализира, но не надвишава киселината, а след това добавете майонеза и заквасена сметана в съотношение 1: 2.

Как да кандидатствате

Най-добрите ястия за готвене olivier, без съмнение, басейн - правейки по-малко просто няма смисъл. Възможностите за подаване обаче може да са различни - банално "поставете салата в голяма купа, поставете лъжица и поставете на масата" фантазията на домакините не е никак ограничена.

Така че нашата салата с пушено пиле може да бъде красиво и истински сервирана:

  • Слоеве - подредете съставките в прозрачен контейнер един по един, наслагване майонеза - можете да представите символа на следващата година на върха на последния слой или да украсите салата по някакъв начин;
  • в чаша - грандиозна версия на порция сервира ла ла-коктейл;
  • в "избухна" форма - това е така, няма смесване и не подправки, традиционно се сервира niçoise салата, но въпросът е, колкото по-зле Оливие - той просто може да бъде хубаво да се постави в чиния върху броя на гостите и им предложи да се съвзема салата сам, разширяване на съставките на голяма общото ястие и поставянето на соса на масата в достатъчно количество;
  • в разделена форма - друга порция опция: от салата с малка разглобяема кулинарна форма, чист "kulichiki" са направени.

Въпреки това, без значение колко сложни и естетически ще се хранят, салата с пушена ще използва луд успех сред потребителите - просто защото тя е вкусна, сърдечен и, ако не го напълнете с майонеза извън мярка, а не като на калории, за да провокира в феновете имат чувство за вина. Бон апетит!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни салати със свежа краставица и пушено пилеСочни салати със свежа краставица и пушено пиле
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Домати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салатаДомати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салата
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата с ананас и пушена гърдаРецепта за салата с ананас и пушена гърда
» » Рецепта за салата от пушено пиле
© 2021 BggeHat.com