Приготвяме домашно приготвена салата с пушено пиле и царевица

Пушеното пиле е много популярна съставка за салати, която често се използва, ако искате да направите ястието по-богато и изискано. Филето идеално хармонизира с много продукти, но с някои комбинацията е най-успешната. От тях се препоръчва да приготвите салата, ако искате цялото семейство и гостите да харесат рецептата.

Салата "Пикантни"

Салата с пушено пиле и царевица

Проста и много вкусна рецепта, която може да се приготвя в обикновени дни и по празниците. Това ще отнеме 15 минути.

съставки:

  • варени яйца - 1-2 броя;
  • Пушено филе от пиле - 180 грама;
  • Домати - 2 броя;
  • твърдо сирене - 70 грама;
  • консервирана царевица - половин пот.

Първо трябва да кипнете яйцата - това отнема около 10 минути. След това те трябва да бъдат охладени и почистени. И двете могат да се търкат и нарязват на малки парчета, всичко зависи от личното желание.

Сега трябва да вземете пушено пилешко филе, което може да бъде закупено в магазина, и да го нарязате на кубчета. Важно е да се уверите, че няма твърде големи парчета, тъй като салатата трябва да се окаже лека. Когато филето е готово, ще трябва да се сложи в салатна купа заедно с варени яйца.

На този етап трябва да измиете свежи средни домати и внимателно да ги нарежете. Важно е да не позволявате сокът да изтече. В крайни случаи трябва да се излее в салата. След домати трябва да изрежете твърдо сирене. Ако е необходимо, може да се търка, но по-добре, разбира се, ако е в салата под формата на кубчета.

Рецептата трябва да бъде завършена чрез добавяне на консервирана царевица. Поставете около половин кутия и след това смесете заедно с другите съставки. Салата може да бъде оставена в тази форма или облечена с майонеза. Рецептата се препоръчва да украсите с пресен магданоз или копър.

Препоръчителни: Солити витаминови салати с пушено пиле и плодове

Празнична салата



Салата от пиле, царевица и моркови

Салата с пушено пиле и царевица може да бъде много сърдечна и апетитна, ако добавите моркови към него. Тази опция може безопасно да се подготви за празнично събитие, тъй като рецептата е наистина вкусна.

съставки:

  • пилешко месо пушено - 280 грама;
  • яйца от пиле - 3-4 броя;
  • моркови - 2 броя;
  • крушка - 1-2 броя;
  • царевица в кутията - 100-120 грама;
  • майонеза и подправки по желание.

За да не губите време, първо трябва да поставите яйцата да готвят. Ще минат 10-15 минути, понякога повече. Докато се подготвят, можете да започнете да триете настърганите моркови и да нарязвате лука. Тези две съставки трябва да бъдат смесени и изпратени в тиган. За да се запържи, е необходимо на растително масло до златна кора. Можете да добавите сол и подправки по желание.

Когато морковите с лук са готови, те трябва да бъдат поставени в салата и да започнат да отрежат пушеното пилешко месо. За тази цел филето е най-подходящо, тъй като е нежна и има богат вкус. Той също трябва да бъде поставен в купа за салати.

Ако яйцата вече са варени, те трябва да бъдат нарязани на малки парченца. Ако искате, можете да го разтриете, но предпочитате първия вариант. Поставете ги в салата, трябва да отворите кутия с царевица и да добавите точната сума към салатата. Течността не трябва да се излива, тъй като няма да подобри вкуса.

Всички съставки трябва да бъдат внимателно смесени, подправени със средномаслена майонеза. Ако желаете, можете да добавите различни подправки, но без тях салатата ще се окаже вкусна. Препоръчително е преди сервиране му дайте да остане в хладилника поне 30 минути, за да може да се накисне. Украсете салата със свежи билки, идеални за къдрава магданоз и зелен лук. Можете също така да поставите на върха красиво нарязано варено яйце и пресни краставици.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Домати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салатаДомати, сирене и пушено пиле са отлична комбинация за салата
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата от палачинка с пушено пилеРецепта за салата от палачинка с пушено пиле
» » Приготвяме домашно приготвена салата с пушено пиле и царевица
© 2021 BggeHat.com