Салата рецепта с пушена пилешка ирина

Всяка домакиня иска да изненада гостите с кулинарния си шедьовър за празничен повод. Обикновено това е месо или нещо сладко, но те също могат да имат салата. Например, можете да използвате рецепта, наречена "Ирина". Той се прави с пушено пиле и се оказва не само много вкусно, но и красиво. Ястието се приготвя под формата на торта и изглежда не по-малко апетитно. Салата с пушено пиле трябва да готви за около 30-45 минути, но си заслужава.

Проста рецепта лека салата с пушено пиле

!

Какви съставки ще се изискват?

Салата "Ирина" се приготвя от доста прости продукти, които се продават във всеки магазин и почти винаги са на разположение. Купете само свежи и качествени продукти, за да не развалите вкуса на ястието. Препоръчително е да не ги спасявате, така че резултатът наистина да удивлява гостите.

съставки:

  • пиле пушено - 180-200 грама;
  • крушка - 1 глава (среден);
  • мариновани гъби - 130-150 грама;
  • пресни краставици - 1 брой;
  • яйца от пиле - 3-4 броя;
  • майонеза, зелен лук и подправки.

Не експериментирайте със съставките, освен ако няма пълна увереност, че новият продукт ще бъде перфектно комбиниран с други. По-добре е да използвате рецепта, изпитана по време.

Подробни указания

Салата с пушено пиле обикновено не създава трудности дори за начинаещи. Поради факта, че всички съставки са вкусни сами по себе си, ястието също се превръща в апетитно. Ето защо е важно само да не го разваляте и затова е необходимо да следвате указанията ясно.

За начало е необходимо да готвите пилешки яйца, тъй като това ще отнеме около 15-20 минути. Освен това, след като са готови, ще трябва да се охладят в студена вода, така че да се почисти по-лесно. Докато те са в пожар, трябва да отидете на други съставки. Вземете средна крушка. Възможно е да е горчив или остров, ако не е салатен сорт. В този случай трябва да го напълните с вряща вода и да го оставите, докато водата се охлади. Такава процедура ще помогне да се премахне всяка горчивина, която може да влоши салата с пушено пиле "Ирина".

Препоръчваме: Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле


След това, рецептата изисква да си накълцате лука и да ги поставите в отделен контейнер. След това отидете на пилешко филе. Трябва да се пуши, за да направи салата наистина вкусна. Необходимо е да се отстрани кожата, излишната мазнина и след това да се нарязва на малки парченца. Получената маса трябва да бъде поставена в купа. Капацитетът с пушено пиле ще бъде удобен по-късно, когато се приготвят други съставки.

Нарежете пилето

Сега можете да направите пресни краставици. Най-напред трябва да се изплакнат и да се обелват. След това трябва да го изрежете със слама и да я поставите в отделна чиния. Ако в този момент яйцата вече са варени, тогава е време да ги вземете и да ги разтриете на рендето. Така че те ще бъдат много по-нежни и приятни, отколкото ако просто се рушат с нож.

Трябва да се отвори бурканче с гъби, да се изцеди марината и след това да се сложи точното количество гъби на дъска за рязане. Те трябва да бъдат нарязани, както и други продукти. Ще бъде необходимо да накълцам зеления лук, тъй като в бъдеще ще бъде полезно. Междувременно можете да го изхвърлите.

Ако всички съставки са готови, тогава те трябва да започнат да се разпространяват в специално ястие. Салата с пушено пиле "Ирина" се надува, така че не е нужно да смесвате нищо. Рецептата изисква първият слой да е месо. Това означава, че ще е необходимо съдържанието на контейнера да се разпределя равномерно върху пушеното пиле. След това идва краставицата, а след това лука, гъбите и зелените. Последното изложени изтъркани яйца. Важно е всеки слой да се смаже с майонеза, така че продуктите да бъдат добре импрегнирани с тях.

Салата с пушено пиле трябва да бъде под формата на торта. Можете да го украсите със зелен лук, червени плодове и дори краставица. Всичко зависи от въображението и желанието. Важно е за ястието с пиле, за да се остави в хладилника за 30-60 минути, след което можете да сервирате на масата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Рецепта за салата от палачинка с пушено пилеРецепта за салата от палачинка с пушено пиле
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
» » Салата рецепта с пушена пилешка ирина
© 2021 BggeHat.com