Салата рецепта с корейски моркови и пушено пиле

Пушеното пиле е много популярна съставка, която често се използва в рецепти. Той дава на ястието деликатен и изискан вкус и в същото време е евтин. Но корейски морков не често виждаме в рецептите, но тъй като тя е в състояние да направи всяка храна, повече от оригинала, защото има по-остър, пикантен вкус. Тези две съставки могат безопасно да се комбинират, тъй като те хармонично се допълват взаимно. Салата с тях в композицията ще стане една от любимите семейни рецепти, които могат да се приготвят в обикновени дни и по празниците.

Салата с пушено пиле и корейски моркови

Ако искате да ядете нещо вкусно и да не прекарвате много време и енергия, можете да направите апетитна салата с пушено пиле и корейски моркови. Това ще отнеме не повече от 15 минути, за да завършите и можете да ядете веднага. Рецептата е много проста, така че може да бъде приготвена само като лека закуска до основното ястие.

съставки:

  • пушено филе - 300 грама;
  • моркови корейски - 200-250 грама;
  • Български пипер - 80 грама;
  • майонеза на вкус.

С тази рецепта ще се справят дори и начинаещи кулинарни, тъй като е наистина лесно да готвя. За да започнете, трябва да изрежете филето пушено пиле на малки парчета - така че да е удобно да ги изядете. Ако желаете, можете да разкъсате ръцете си на тънки ивици. След това поставете месото в контейнер и добавете корейски моркови към него. Трябва да го сложите без течност.

След това трябва да вземете българския пипер, за предпочитане трябва да е червен. По принцип салатата може да се приготви без тази съставка, но с нея рецептата се оказва по-интересна и вкусът е наситен. Нарежете черен пипер на малки ленти. Препоръчително е да не приемате прекалено много от тази съставка, тъй като нейният вкус не трябва да се отличава много. Пипер трябва да се добави директно към пилето и корейските моркови.

Сега марулята трябва да бъде пълна с майонеза на вкус. Можете също така да добавите малко чесън и различни подправки. Всички съставки трябва да бъдат внимателно смесени. Преди сервиране, салата трябва да се остави да престои поне 30 минути. По-добре е по това време да поставите ястието в хладилника. Между другото, в готовата рецепта можете да добавите малко пресен зелен лук или дори да ги украсите със салата.

Салата с корейски моркови, краставици и пушено пиле

Понякога искам да направя вкусно и интересно ястие и е важно, че е проста и не изисква скъпи съставки. В този случай салата с пушено пиле, пресни краставици и корейски моркови ще бъде отлична опция. Тя може да се похвали с фин вкус и оригиналност, тъй като не е толкова често срещана на празнични маси.

съставки:

  • пушено пиле - 240 грама;
  • моркови корейски - 100-150 грама;
  • краставица - 2 броя;
  • сиренето е твърдо - 80 грама;
  • варени яйца - 4 броя.

Първо, трябва да сваряте яйцата и след това да ги почистите и да ги изпечете на груб ренде. Получената маса трябва да бъде поставена на дъното на салатата, тъй като тя ще бъде първият слой. Тя трябва да бъде пълна с майонеза, но не прекалено много, така че ястието да не се окаже мазна.

Препоръчваме: Рецепти от салати с царевица, пушени колбаси и не само


След това трябва да настържете фино пушеното пиле. За тази цел е подходящо филе, което може да бъде закупено в магазина. Целият пиле трябва да бъде равномерно поставен върху слоя с яйцето. Също така ще трябва да се излива с малко количество майонеза. След това трябва да отрежете пресни краставици. Между другото, осолени за тази салата няма да работи, като развалят нежния вкус. Краставиците трябва да се поставят върху пушеното пиле. Те може да не се смазват с майонеза, но ако искате, можете.

Сега остава разреждането на съставките с корейски моркови. С нея няма нужда да правите нищо, тъй като тя вече е готова. По-горе, тази съставка ще трябва да се напълни с майонеза. Сега остава само да се търкат сиренето. Тя трябва да бъде от солидно разнообразие, за предпочитане не много солено и без подправки. Това сирене ще бъде последният слой.

Салата не трябва да се разбърква, тъй като се сервира в тази форма. Преди да ядете, съдовете трябва да се охлаждат и да се впръскват поне 30 минути, за предпочитане един час. Преди да поставите на масата, препоръчваме да украсите ястието с пресни билки, копър или магданоз.

Салата с пушено пиле, корейски моркови и домати

Много хора харесват салати с варено или пушено пиле. Такива ястия винаги се оказват вкусни, особено ако съставките са правилно избрани. Ако искате да ядете светла и деликатна салата, тогава тази рецепта е добра. Освен това можете да го готвите само за 10 минути.

  • пушено пиле - 300-340 грама;
  • сиренето е твърдо - 150 грама;
  • домати - 2 броя среден размер;
  • Корейски моркови - 180-200 грама;
  • майонеза.

Ако не обичате да отделяте много време в кухнята, то тази салата е идеална за вас. Има интересен вкус и бързо се подготвя. Първо, трябва да изплакнете доматите, да ги изрежете и да ги поставите в салатна купа. Ако те оставят сока, то може да се излее и в контейнер. След това трябва да изрежете малки кубчета пушено пиле филе. Не трябва да е прекалено солено или твърдо. Желателно е месото да бъде нежно.

Поставяйки парчета пушено пиле в домати, трябва да започнете сиренето. Трябва да се търкат върху голяма ренде и да се хвърлят в обща купа. Трябва също така да поставите корейски моркови, чийто сок трябва първо да се източи. Ако искате салатата да бъде по-задоволителна, можете да добавите варени картофи, минаващи през рендето. Това не разваля вкуса, но ястието ще се окаже по-обемно.

Когато парчета пушено пиле се смесват с други съставки, ще трябва да добавите майонеза в тях и всичко да се смеси. Ако е необходимо, салатата може да бъде осолена или подправена, но е важно да не прекалявате с подправки. Все пак, корейският морков е остър сам по себе си.

Украсете ястието може да бъде пресни билки, поставяйки го върху салата с пушено пиле и корейски моркови. Преди да сервирате, препоръчваме да оставите ястието в хладилника, за да може да се накисва с майонеза.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сочни витаминени салати с пушено пиле и плодовеСочни витаминени салати с пушено пиле и плодове
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Красива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пилеКрасива тройка от салатни рецепти със зеленчуци и пушено пиле
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти от салати с пушено пиле и ананасРецепти от салати с пушено пиле и ананас
Вкусни рецепти за салати с боб и пушено пилеВкусни рецепти за салати с боб и пушено пиле
Рецепти от супа и сос с пушено пилеРецепти от супа и сос с пушено пиле
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Рецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърдаРецепта за салата "Цезар" с пушена пилешка гърда
» » Салата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
© 2021 BggeHat.com