Рецептата за салата от пушена треска е лесна и проста

Всяка домакиня трябва да знае рецептата за най-малко една салата, която е подходяща за празнична трапеза. И е по-добре да можете да готвите веднъж много вкусни ястия, за да изненадвате редовно гостите с кулинарните си умения. Отличен вариант ще бъде салата от горещ треска, която е идеална за всеки ден и за почивка. Тя може да бъде приготвена дори ако гостите скоро ще дойдат и трябва бързо да се похвалите. Салата с пушена треска е добра, защото е лека и сърдечна. Той ще се похвали както като самостоятелно ястие, така и като предястие за главния. Между другото, тя съдържа полезни витамини А, С, В, D и др. Следователно, рецептата не само ще бъде апетитна, но и полезна.

Съставките

Салата от треска за топла пушене изисква определени съставки, които най-добре да се комбинират с риба. Те могат лесно да бъдат закупени в магазин или на пазара. Основното нещо е да купувате само свежи и качествени продукти, така че салатата се оказа наистина вкусна и не навреди на хората. И ако купувате зеленчуци и риба със съмнително качество, тогава рецептата може да се окаже лоша. Затова не спестявайте това, защото здравето на близките е много по-важно.

съставки:

  • треска от тютюн - 230 грама;
  • пресни краставици - 1-2 броя;
  • лук - 1 глава;
  • картофи - 2-3 броя среден размер;
  • яйца от пиле - 3 броя;
  • майонеза, копър и подправки.

Желателно е да се придържате към определения списък на съставките и да вземете предвид тяхното количество, което е написано. Особено се отнася за начинаещи, които често могат да правят грешки при готвене. Но опитните домакини могат да променят рецептата по свое усмотрение, въпреки че вече са добри.

Рецептата за готвене

Обикновено подготовката на тази салата не причинява никакви трудности, тъй като е много лесно. Първо трябва да сложите картофи. Предварително е необходимо да се измие под студена вода, за да се изчисти от мръсотия и прах. Важно е да проверите картофите за качество - не трябва да имат червеи или гнило. Ако се намерят, те могат да бъдат отсечени или да вземат друг картоф. Растението трябва да се постави в студена вода и да се постави на средна топлина. Тя може да бъде приготвена или в кожата или без. Между другото, ако искате да готвите картофи по-бързо, тогава се препоръчва да го нарязани на парчета.

Ние кипваме картофи

Рецептата изисква варени яйца. Трябва да се измият, след това да се поставят в тенджера и да се оставят в огън за около 15 минути. През това време, те трябва да се подготвят за стръмен, което е необходимо за салата.

Препоръчително: Рецепта на салата с корейски моркови и пушено пиле


По това време можете да правите други продукти. Вземете пресни малки краставици. Изплакнете ги внимателно, след това ги обелете. Без него зеленчуците ще станат по-нежни, така че салатата също ще има по-добър вкус. Краставиците трябва да бъдат нарязани на малки кубчета и поставени в дълбока чиния.

Нарежете краставиците на кубчета

Вземете крушката, я обелете и изплакнете. След това го нарязайте на малки парчета и ги поставете в чиния с вряла вода за около 5 минути. Това ще ви помогне да премахнете горчивия вкус на лука. След това може да се постави в краставица.

Сега трябва да отидете на рибата. Уверете се, че отделяте треската от костите, така че гостите да не изпитват дискомфорт при хранене. Месото може да се вземе ръчно или леко нарязано. Добавете го към салатата.

Ние правим пушена треска

Ако яйцата вече са готвени, те ще трябва да бъдат охладени в студена вода. След това те ще бъдат лесни за почистване. Самите яйца могат или да бъдат нарязани на ситно нарязани заедно с жълтъци, или да се търкат на ренде. Поставете получената маса в салата.

Вземете варени картофи, отлепете ги от кожата и нарязани на малки кубчета. Поставете табела върху останалите съставки, след което вземете пресен копър. Измийте зелените и след това нарязайте. Смесете всичко с риба и картофи.

Сега е необходимо да добавите само майонеза и подправки на вкус, след което внимателно размесете всичко. Рецептата изисква салатата да се постави в хладилника за поне един час. През това време той ще има време да се накисва и може да се сервира на масата. Препоръчително е да подредите чинията с пресни билки, за да изглежда красива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Вкусни салати с пушен салам и бобВкусни салати с пушен салам и боб
Салата от пушен салам и прясно зелеСалата от пушен салам и прясно зеле
Оливие и германска салата с пушена наденицаОливие и германска салата с пушена наденица
» » Рецептата за салата от пушена треска е лесна и проста
© 2021 BggeHat.com