Салата рецепта с пушена розова сьомга

Розовата сьомга се счита за много вкусна червена риба, така че често се среща на празничната трапеза. Това може да бъде основно ястие, като лека закуска или в салата. Последният вариант се счита за една от най-интересните, тъй като розовата сьомга студено или горещо пушене перфектно комбинирани с други съставки. Основното нещо е да знаете добрите рецепти, които наистина харесват гостите.

Салат бутилка с горещо пушена сьомга

Наситените салати винаги се отличават с изискан и пикантен вкус. Някои производители на зеленчуци смятат, че готвенето им е много по-трудно от обикновените ястия. Обаче, надута салата с пушена розова сьомга не е толкова трудна, колкото изглежда. Основното нещо е да знаете кои съставки да добавите и кои трябва да бъдат изхвърлени.

съставки:

  • яйца - 5 броя;
  • картофи - 3-4 броя;
  • кисели краставички - 3 броя;
  • розова сьомга - 280 грама;
  • крушка - 1 глава;
  • майонеза, оцет, сол.

За начало трябва да поставите картофи, тъй като това ще отнеме около половин час, понякога по-малко. Също така трябва да кипнете яйцата и след това да ги охладите (това отнема 20-25 минути). За да не губите време напразно, все още можете да правите други съставки. Вземете една малка глава лук, отлепете обвивката и изплакнете под студена вода. След това го нарязайте на тънки половинки и го поставете в купа. Не забравяйте да добавите малко оцет и сол, след което оставете лука за около 10 минути. През това време той трябва да има време да маринира.

Вземете розовата гореща пушена сьомга, отделена от костите и кората, след което вземете месото с ръцете си или нарязани с нож. След това го поставете в отделна чиния. Сега е времето да се скара на кисели краставички. Използвайте голям ренде за това и се уверете, че те не оставят сока драстично. Когато са готови, поставете ги в отделен контейнер.

Ако яйцата по това време имаха време да се готвят и да се охладят, след това ги почисти от черупката, а след това решетка на ренде. Жълтъците от протеини могат да се разделят по желание. Също така поставете тази съставка в отделна чиния.



Вземете варени картофи и отстранете кожата от нея. След това прехвърлете зеленчука през голяма ренде и го поставете върху чинията.

Тъй като салата с пушена розова сьомга е издута, съставките ще трябва да се поставят в определен ред. Поставете свалените картофи надолу, след това яйцата, след половината от нарязания лук, а след това и краставицата. На самия връх трябва да има розова сьомга, лук и след това яйца. Между другото, ако желаете, можете да отделите жълтъците от протеини и да поставите само жълтъци отгоре. Не забравяйте да покриете всички слоеве добре с майонезата.

След като ястието е в хладилника за около час, може да се сервира на масата. Ако желаете, можете да украсите салата с нарязани домати и пресни билки. Гостите със сигурност ще бъдат удовлетворени от това необичайно ястие.

Мимоза салата с студена пушена сьомга

Студената пушена сьомга е идеална за салати, така че може да се използва безопасно за такова ястие. Рецептата за "Мимоза" не само се оказва вкусна, но и изглежда красива. Навън тя изглежда като ярка торта, и със сигурност ще привлече гостите.

Препоръчваме: Салата от пушени колбаси и прясно зеле

съставки:

  • розова сьомга студена пушена - 380 грама;
  • картофи - 1-2 броя;
  • яйца - 6 броя;
  • лук - 1 глава;
  • зелена ябълка - 1 брой;
  • майонеза.

Първо, трябва да заври картофи, така че не губете време. Растението ще бъде приготвено за около 30 минути. Също така е необходимо да се готвят и да се охладят пилешки яйца, които след това ще са необходими за салата. Междувременно можете да отрежете розовата сьомга. Ако има кости в него, тогава те трябва да бъдат извадени, в противен случай те могат да бъдат хванати в салата. Рибата трябва да бъде нарязана на малки парчета и поставена в отделна чиния.

Необходимо е да почистите и нарязате лука с тънки филийки. Не забравяйте да я мариновате в малко количество оцет и сол. Ако по това време яйцата са готвени, те ще трябва да бъдат охладени, почистени и фино настъргани. Не забравяйте да отделите жълтъка от протеина. Вие също трябва да търкате зелена ябълка, която трябва да е кисела. Всички съставки трябва да бъдат разложени на отделни плочи.

Картофите трябва да бъдат обелени и настъргани. Това ще бъде първият слой маруля, който ще трябва да поставите върху плоска голяма чиния. Но трябва да положат само половината от общия брой. След това поставете половината от рибата, след това лука и половината протеини. Сега отново, картофи, риба, ябълка и катерици. На самия връх трябва да има жълтъци. Всеки слой трябва да бъде добре намазан с майонеза, така че салатата с пушена розова сьомга да е по-наситена. Преди да сервирате, поставете го в хладилника в продължение на няколко часа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Прости и вкусни салати от пушена пилешка гърдаПрости и вкусни салати от пушена пилешка гърда
Люляк и класическа салата с гъби и пушено пилеЛюляк и класическа салата с гъби и пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Салата рецепта с корейски моркови и пушено пилеСалата рецепта с корейски моркови и пушено пиле
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
Оливие и германска салата с пушена наденицаОливие и германска салата с пушена наденица
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
» » Салата рецепта с пушена розова сьомга
© 2021 BggeHat.com