Салати от скумрия студени и горещи пушени

На всяка празнична маса можете да намерите различни салати и закуски, които много гости обичат. Тези ястия са добри, защото са леки и вкусни, така както повечето хора. Отлична възможност за празника ще бъде салата с пушена скумрия. Всяка домакиня трябва да знае рецептата си, често за да угоди на роднините си и гостите си с приготвящи ястия ястия.

Студена пушена сафрид от скумрия

Салата с пушена скумрия се счита за добра закуска, тъй като е лесна и доста лесна за приготвяне. Дори специалистът по кулинарни специалисти може да го направи, основното е да знаете рецептата. В този случай се препоръчва да се вземе скумрия на студено пушене, тъй като ще бъде хармонично комбинирано с други продукти.

Студена пушена сафрид от скумрия

съставки:

  • студена пушена скумрия - 1 риба;
  • моркови - 2-3 броя;
  • картофи - 3 броя среден размер;
  • лук зелен;
  • майонеза, подправки.

Рецептата за салата със студена пушена риба изисква някои от съставките, които домакинята е подготвила предварително. Така че тогава ще бъде по-бързо да се направи ястие, а вместо час ще отнеме не повече от 15-20 минути. За да започнете, трябва да сваря зеленчуците, тъй като в сурова форма те няма да работят за салата. Картофите трябва да се изплакват обилно под студена вода, така че да няма почви, пясък и други замърсявания. След това можете да го почистите или да го оставите така, както е. Трябва да се приготви, а това отнема около 30 минути. Той трябва да стане мек и ронлив, т.е. напълно готов за употреба.

Морковите също трябва да се измият и след това проверете дали е започнал да се влошава. В такъв случай разваленото място може просто да бъде отрязано или да вземе друг зеленчук. Морковите също трябва да се готвят и това ще отнеме поне 20 минути.

Докато зеленчуците са подготвени, можете да вземете скумрията на студено пушене и да започнете да го приготвяте за салата. Първо, трябва да го почистите от кожата, която често е твърде силна и тежка за дъвчене. Също така е необходимо да издърпате всички кости, така че те да не бъдат случайно уловени от човек, който яде. Само след това може да се раздели на малки парченца и да се постави на дъното на салатата.

Скумрия за салата

Ако зеленчуците вече са варени, тогава е време да ги охладите малко и да отлепят кожите (ако това не е било направено преди). Картофите трябва да бъдат нарязани на малки кубчета, а след това на едно и също нещо с морков. Те трябва да бъдат хвърлени в контейнер, който вече има студена пушена скумрия.

Рецептата позволява да се използва зелен лук. Ще ви трябват около 5 стъбла, които не бива да се изпаряват или развалят. Те ще трябва да бъдат нарязани на ситно и наполовина добавени към салатата, а останалите няма да бъдат докосвани. В съставките трябва да добавите средномаслена майонеза и след това да разбъркате всичко внимателно. След това салатата трябва да се постави в хладилника и да се остави там за около час, но можете да я оставите по-дълго.

Препоръчваме: Празнична салата с пушени салами и крутони


Преди сервиране се препоръчва да украсите салата с пушена студена скумрия с останалия зелен лук. Можете също да поставите магданоз или копър на върха. Подправките под формата на пипер и сол трябва да се добавят по желание, ако това наистина е необходимо. В повечето случаи салатата ще бъде вкусна без тях, тъй като има богат вкус поради продуктите в състава.

Гореща пушена салата от скумрия

Самото горещо пушено скумрия е вкусно и се смята за деликатес. Той може да се използва като лека закуска или да се прибави към други ястия, за да станат пикантни. Например, можете да подготвите апетитна салата, която, въпреки че е издута, но се подготвя лесно. Рецептата е полезна за празнични събития, когато искате да изненадате гостите.

Гореща пушена салата от скумрия

съставки:

  • крушка - наполовина;
  • Гореща пушена скумрия - 1 брой;
  • ябълка - половинчаст;
  • яйца - 1-2 броя;
  • орехи - 40-60 грама;
  • твърдо сирене - 80 грама;
  • майонеза.

Първо, вземете една малка крушка, я разцепете и я нарязайте на малки кубчета. След това го сложете в купа и я излейте с вряла вода. Оставете лука да стърже поне 5 минути, тъй като рецептата изисква тази съставка да не е твърде остра. По това време можете да почистите скумрия горещо пушена от кожите и костите, които могат да развалят салатата. Уверете се, че сте хванали рибата на малки парчета, след това я поставете в отделен контейнер.

Скумрия на парчета

Гответе яйцата (това ще отнеме 10-20 минути), охладете ги в ледена вода и почистете. След това ги нарязвате на малки парчета и ги поставяте в отделна чиния. Не забравяйте да почистите ябълката, изрежете и почистете ядрото. Самите плодове, нарязани на малки парченца и поръсете с лимонов сок.

Нарежете ябълката

Разтрийте твърдо сирене на груб ренде, така че да може да се използва веднага. Също така нарязайте орехите и ги оставете в отделен контейнер.

Ако всички съставки са готови, тогава е време да започнете да оформяте салатата. Вземете специален контейнер, сложете на дъното скумрия горещо пушена и на върха поставете лука и ябълките. След това следва слой яйца, след което трябва да поставите сиренето. На самия връх трябва да са орехите. Важно е всеки слой да се смазва с майонеза, така че салатата да не се окаже свежа.

Рецептата изисква ястието да остане в хладилника поне за един час. След това може да се сервира на масата, украсена със свежи билки: магданоз, копър. Гостите със сигурност ще оценят това ястие и дори ще поискат рецепта, а след това да го приготвят сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топ 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и бобТоп 3 салатни рецепти с пушени пилешки гърди и боб
Рецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пилеРецепти за салати стъпка по стъпка с пушено пиле
Рецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъбиРецепти за салата с пушено пилешко гърло и гъби
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Две оригинални салати с пушена рибаДве оригинални салати с пушена риба
Приготвяме салата с пушени колбаси и корейски морковиПриготвяме салата с пушени колбаси и корейски моркови
Вкусни салати с пушен салам и бобВкусни салати с пушен салам и боб
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Оливие и германска салата с пушена наденицаОливие и германска салата с пушена наденица
» » Салати от скумрия студени и горещи пушени
© 2021 BggeHat.com