Как да готвя скумрия студена скумрия

Пушената риба се счита за традиционна закуска за празнична трапеза и за случайна вечеря. Той идеално се комбинира с пресни зеленчуци, със сол, с картофи и с други продукти. Студената пушена скумрия у дома се приготвя по определен начин. Това може да се направи както в реална пушечна камера, така и с помощта на течен дим

. Коя рецепта да изберете, можете да решите сами. Във всеки случай, рибата ще се окаже ароматна, деликатна и невероятно вкусна.

Етап на осоляване

Студената пушена скумрия е успешна, не само трябва да знаете правилната рецепта, но и да изберете добра риба. При покупка се препоръчва да се обърне внимание на някои моменти, които ще помогнат да не се объркате. Преди всичко трябва да погледнете очите. Ако те са светли, изпъкнали, не потънали и не стъкловидни, то говори за свежест. Вие също трябва да погледнете на хрилете. Те трябва да бъдат чисти, розови и без слуз.

Разбира се, лошата миризма е основният знак, че продуктът е гнилен. Ето защо трябва да се уверите, че рибата не мирише силно и няма непознат. Разбира се, самият труп трябва да е силен. Ако е хлабав и със зеленикави петна, продуктът е очевидно застоял.

Когато рибата вече е купена, можете да продължите да я приготвяте за пушенето. Трябва да се измие и да се изсуши с кърпа. Ако желаете, можете да отрежете главата и да почистите вътрешността. След това можете да пристъпите към осоляване.

Подправките и солта трябва да се смесват и след това да се разтриват с риба. Трябва да се внимава да се обработва цялата повърхност, така че слоят да е еднакъв. След това скумрията трябва да бъде увита във фолио и поставена на хладно място. Може да се пуши поне 3-4 часа, но е по-добре да изчакате ден.

Подготовка на скумрия

Скумрия на скумрия с приготвена маса

Ако желаете, можете да използвате саламура. Това се прави по следния начин. В саксията трябва да излеете един литър вода, добавете няколко дафинови листа, няколко лимона, 4 супени лъжици сол и подправки на вкус. Всички трябва да бъдат сварени, след което да се изключат и да се охладят. Получената саламура трябва да се изсипе в рибата, така че течността да я покрие напълно. След това продуктът трябва да бъде изпратен в хладилника за 12 часа. В края на определеното време скумрията трябва да бъде получена от саламурата и да бъде оставена да изсъхне сама. След това можете да готвите в пушенето.

Студен метод за пушене на скумрия

За да купите пушена скумрия, направена с помощта на студено пушене, сега е възможно в много магазини. Този начин на готвене е популярен. С помощта на това месото се оказва по-меко, наситено и в него се съхраняват и по-полезни вещества. В допълнение, самата риба се съхранява по-дълго, отколкото ако използвате горещ метод за нея.

Студената пушена скумрия у дома изисква специална пушеща камера. Без него рецептата няма да е права. Ето защо се препоръчва или да се купи специално устройство, или да се изостави тази идея и да се възползва от течен дим.

Студено пушене на скумрия

Студено пушено пушене на скумрия в помещение за опушване с генератор на дим

Уютът за студен метод е както следва. Разполага със специално отделение, вътре в което са куки или рафтове (решетки). Коминът води до отделението, през което идва димът от чипа. Докато димът преминава през тръбата, той успява да се охлади. Поради това температурата в отделението не надвишава 20-25 градуса. Тези условия са необходими за студения метод.

Препоръчваме: Как да направите пушена калмари

В помещението за опушване рибата трябва да остане от 8 часа до 24 часа. Важно е да следите състоянието му и да решите самостоятелно, когато скумрията е готова. Незабавно го представете на масата не се препоръчва. Би било по-добре да я оставите на чист въздух поне за няколко часа. След това можете да използвате продукта по ваше усмотрение.

скумрия

Студено пушене на скумрия

Пушенето от течен дим

Течният дим е вкус, който придава на продукта вкус и мирис на пушене. Тя може да се използва за тези случаи, когато нямате пушене на ръка, но искате да приготвите приятна скумрия. Рецептата е доста проста и не изисква много усилия. Можете дори да погреете този метод в апартамент.

съставки:

  1. скумрия - 1 кг;
  2. сол - 80 g;
  3. течен дим - 50 ml;
  4. черен пипер - 1 чаена лъжичка.

Първо трябва да изкормвате скумрията и да я изплакнете със студена вода. Той трябва да бъде чист по време на третирането с течен дим. Рибата трябва да се търкат със сол, черен пипер и да се поставят в тенджера. Сега трябва да го напълните с течен дим.

Скумрия в течен дим

Пушена скумрия пуши течен дим

От горе, поставете гниене и след това поставете тигана на хладно място. Рецептата изисква тя да остане там за около два дни. След като изтече времето, трябва да извадите продукта, да го изплакнете с вода и да го източите с хартиена кърпа.

Тази рецепта не е свършила. За да приготвите наистина вкусна риба, трябва да я окачите в стая или на чист въздух в продължение на няколко часа. След това можете да сервирате продукта на масата.

Как да съхранявате рибата пушена скумрия

Въпросът за съхраняването на пушената риба е наистина важен, тъй като зависи от нея, продуктът ще се влоши или не. Въпреки че рецептата за студено пушене удължава срока на валидност, все още е необходимо да се погрижат за правилните условия. Средно продуктът ще остане подходящ за храна от един месец до 90 дни.

Важно е той да е на място без висока влажност. Температурата трябва да бъде около -2 градуса. Там, където се намира скумрията, трябва да дойде чист въздух. В противен случай деликатесът ще бъде покрит с мухъл и ще стане негоден за храна.

Препоръчва се да се увие рибата във фолио или хранителен филм, тъй като има ярка миризма. След това този аромат няма да импрегнира останалите продукти в хладилника.

Складиране на скумрия

Не е необходимо да съхранявате скумрия на студено пушене твърде дълго. С течение на времето вкусът му се влошава, така че яжте по-добре след седмица или 14 дни. Но ако наистина трябваше да я държите в хладилник за дълго време, трябва редовно да проверявате дали тя е разглезена. Фактът, че продуктът вече не може да се яде, ще бъде показан от хлъзгава повърхност, наличие на сиво или зеленикаво покритие, както и киселинна миризма. В този случай скумрията трябва да бъде изхвърлена незабавно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
4 Методи за пушене на скумрия у дома4 Методи за пушене на скумрия у дома
Как у дома да пушиш рибаКак у дома да пушиш риба
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Колко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушенеКолко бързо можете да накиснете и мариновате риба за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
Гореща пушена риба във фурнатаГореща пушена риба във фурната
Популярен начин да се пуши скумрия в пушенетоПопулярен начин да се пуши скумрия в пушенето
» » Как да готвя скумрия студена скумрия
© 2021 BggeHat.com