Пушенето на риба в aerogril

Приготвянето на гореща пушена риба у дома е много реална задача. Това може да се направи с помощта на aerogrill. Благодарение на това уникално устройство пушене на риба стана обикновен ежедневен бизнес. Сега можем да приготвим пушено месо със собствените си ръце, а мечтата ни за вкусна и здравословна храна най-сетне се превърна в реалистична реалност.

Коптски в аерогрила

Скумрия горещо пушена в аерогрили е много вкусна и полезна.
Подготвен по този начин, ястието не губи своя вкус. Само за половин час можете да готвите вкусно ястие. От всички риби скумрията е най-вкусната.

В тази статия ще разгледаме как най-добре да готвите пушена риба с минимални парични и времеви разходи. Какво трябва да пушим на риба:

  • Скумрия - няколко парчета;
  • Димът е течен - 15 грама;
  • Солта е камък;
  • Слънчогледово масло;
  • Обикновени дървени стърготини (ясен, бук, ябълково дърво).

Основните етапи на готвене риба

Пушената риба може да бъде пушена по два начина: с помощта на използване на течен дим, както и използването на естествен дим.

  1. Рибата трябва да се изплакне обилно в чиста вода. След това тя трябва да бъде почистена, изкормена, отново измита и напоена с хартиена кърпа. Ако искате подправки, те се добавят в зависимост от индивидуалните предпочитания за вкус (може да са червен пипер, босилек, магданоз, карамфил и др.). Тези подправки се смесват със сол. Рибите трябва добре да се търкат със смес от подправки и сол, не само отгоре, но и отвътре. След това трябва да се поръсва със сок от един лимон и се оставя за известно време да се маринира в пластмасов контейнер (приблизително за 1 ден).

    Марината за риба

    Добре търкайте рибата със сол

  2. Докато рибата е маринована, ние пълним aerogril с дървени стърготини, може да се добави един или два клона от розмарин. Това ще даде на крайния продукт изключително ароматен аромат. Стърготините трябва да бъдат поръсени с вода и покрити с фолио. В фолио леко направете няколко малки дупки. Стърготините трябва да бъдат напластени, не по-малко от 1см. Те се подреждат в специална тава в дъното на аерогрила, която няма да оцвети колбата.

    Стърготини на дъното на аерогрила



    Поставете дървесината в палета на дъното на аерогрила

  3. смазва скумрия с течен дим, докато използвате силиконова четка. С негова помощ можете лесно и бързо да се справите със задачата, докато ръцете ви ще останат чисти и специфичната миризма няма да ги повлияе.

    Течен дим

    Скумрия трябва да се размаже с течен дим

  4. Поставете рибата върху подготвената решетка, затворете капачката на устройството и поставете панела, необходим за готвене. Първо задайте таймера на 25 минути, а температурата - на 160 градуса.

Скоростта на вдухване трябва да се сведе до минимум. След изтичането на зададеното от вас време, ще бъде чут сигналът на таймера. След това смазваме рибата със слънчогледово олио и се подготвяме за още 5 минути. След това рибата няма да бъде суха, а външният вид ще бъде по-привлекателен. За да направите скумрията още по-вкусна, тя може да бъде увита във фолио. Така че ще се охлади постепенно. Само след като рибата е напълно охладена, фолиото се изважда от нея и се поставя в хладилник.

Пушена скумрия

Преди да се нарязвате, скумрията трябва непременно да се охлади. В противен случай ще се отдели.

Някои полезни съвети ...

За сок и аромат рибата може да бъде поръсена със сухо бяло вино след 15 минути готвене.

Aerogrill трябва да се включи няколко минути, преди да заредите продуктите в него
След приключване на процеса на готвене уредът не се нуждае от измиване, той може да го направи сам.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Ползите от пушената риба за хоратаПолзите от пушената риба за хората
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Халибут Студена и гореща пушена рецептаХалибут Студена и гореща пушена рецепта
Как да готвя есетра топла и студенаКак да готвя есетра топла и студена
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
» » Пушенето на риба в aerogril
© 2021 BggeHat.com