4 Методи за пушене на скумрия у дома

Пикантен вкус на пушена риба като много хора. Продуктът може да бъде закупен в магазина, но най-добре е да го направите сами. Ако приготвите пушена скумрия у дома със собствените си ръце, деликатесът ще се окаже уникален и ще се похвали с уникален аромат. Липсата на частен двор или дача не е пречка. Не е необходимо да използвате специален пушач, горещ или студен. Има начини, които са подходящи за апартамент, а скумрията, горещо пушена у дома, ще бъде също толкова добра, колкото и покупката.

Приготвяне на риба

Не е трудно да се получи качествена скумрия и много хора знаят как да избират прясна риба. Тези, които не са се занимавали с това преди, можете да дадете няколко препоръки. За да купите добър продукт, трябва да обърнете внимание на миризмата. Тя не трябва да е ярка и да има неприятна миризма. Също така е важно да погледнете външния вид. Прясната скумрия има гладка повърхност без зеленикави петна. Той е еластичен, еластичен и не насипен. Също така за качеството може да се каже рибата очи. Ако те са мътни, стъклени и потънали, стоките са дълги.

Когато купувате скумрия, трябва предварително да се приготви за топла или студено пушене. Това е доста просто и процесът не отнема много време. Изплакнете добре трупа. След това можете да го оставяте в неговата цялост или да отрежете главата и червата вътрешностите. Сега тя ще бъде напълно готова за пушене.

Как да пушите скумрия с течен дим

Течният дим е вкус, който придава на продукта пухкав дим и подходящ цвят. С помощта на него можете да приготвите риба в апартамент. Стандартната рецепта е доста проста, така че дори и начинаещите готвачи лесно могат да се справят с нея.

съставки:

  • риба - 5 бр.;
  • сол - 4 супени лъжици. лъжици;
  • течен дим - 80 ml;
  • захар - 1 супена лъжица. лъжица;
  • вода - един литър.

Пушената скумрия у дома с течен дим се извършва по следния начин. Първо трябва да подготвите туршия. Водата се изсипва в дълбока тенджера и се вари, след добавяне на захар, сол и изключете котлона. Сега трябва да попълните течен дим и го разбъркайте добре.

След като саламура се охлади, скумрията трябва да се спусне в нея. В течен дим трябва да остане за около 3 дни. Отгоре поставете пресата и след това поставете капацитета в хладилника.

Скумрия в течен дим

Пушене на пушена скумрия в течен дим

След три дни рибата, пушена с течен дим, ще бъде измита и ще може да сервира на масата. Ако всичко е направено правилно, тогава вкусът ще бъде отличен и приятно ще изненада както гостите, така и близките.

Рецепта за скумрия в лучена кора и чай

Хората, които искат да готвят риба само с натурални съставки, можете да използвате лука обвивка. Тя, заедно със сиреният чай, ще даде необходимия сянка и вкус. За рецептата с луковици, се оказа, както трябва, е необходимо да следвате инструкциите ясно.

съставки:

  • скумрия - 2 броя;
  • Вода - литър;
  • луковици - около две шепи;
  • сол - 4 супени лъжици. лъжици;
  • черен чай - 2 ч.л.
  • лаврови листа - 3 броя;
  • сладък пипер - 5-10 грах;
  • натрошени семена от кориандър - 1 чаена лъжичка;
  • захар - 1 супена лъжица. лъжица.

В тенджера, излейте вода и го разбъркайте с лук кори. Рецептата изисква течността да се заври и след това да се вари за 15 минути. Сега бульонът трябва да се изключи, да се охлади луковицата и да се отцеди. В чиста вода трябва да сложите чай, да кипнете и да изключите. Трябва да се настоява за 15-20 минути, след което и да изтича.

Скумрия в луковици

Пушена скумрия в лук и чай

Отвара с лука обвивка и течността от под чая трябва да се смесва, добавяне на подправки, сол, захар и лаврови листа. Смесете всичко внимателно и изсипете рибата с получения солен разтвор. Отгоре трябва да поставите пресата и след това да изпратите скумрия в луковиците и чай в продължение на три дни в хладилника. Препоръчва се рибата да се преобърне от едната страна на другата страна, така че да има същия цвят от всички страни. Бульонът с лука и чай ще му даде необходимия цвят и вкус.

Препоръчваме: Подготовка на риба за пушене - от избора на риба до марината

Пушене на пушена скумрия

Горещата пушена скумрия у дома може да се направи с обикновен черен чай. Рецептата трябва да се извършва стриктно в съответствие с инструкциите, за да се постигне желаният вкус.



съставки:

  • скумрия - 2 броя;
  • вода - 1 л;
  • захар - 2-3 супени лъжици. лъжици;
  • сол - 1 супена лъжица. лъжица;
  • черен пипер - 10 грах;
  • семена от кориандър - 1 супена лъжица. лъжица;
  • черен чай - 2 супени лъжици. лъжици;
  • ориз - 150 гр.

Първо трябва да се вари вода, добавяне на захар, сол, черен пипер, кориандър и 1 супена лъжица чай. След 20 минути саламът трябва да се изключи и да се охлади. Те трябва да изсипят рибата и да я оставят да варя за около ден. След това трябва да го окачите на опашката, така че остатъците от саламурата.

Около един ден преди готвене, трябва да вземе ориз, да го излее с вода и да позволи на течността да се накисва. Вече подутото зърно трябва да се смесва с черен чай (вземете 1 супена лъжица). Получената смес трябва да бъде увита във фолио, оставяйки малък отвор за дим. След това фолиото с чай трябва да се постави върху дъното на металния контейнер, например, тигани. След това трябва да запалите огъня и да изчакате, докато сместа започне да пуши, тъй като е необходимо за горещия метод.

Пушене на пушена скумрия

Съставките се смесват с черен чай

Сега трябва да поставите скарата вътре, върху която трябва да сложите скумрия. Покрийте горната част на капака, така че да не останат отвори. Пожарът трябва да бъде намален до средно. Рибата първо трябва да бъде пушена за половин час от едната страна, след това се обърна към другата и готви още 30 минути. След това рецептата с чай и ориз ще бъде завършена. Ако е необходимо, времето може да бъде леко увеличено, но твърде дълго, за да се запази рибата в домашна пушеща станция, не се препоръчва.

Пушене на пушена скумрия

Скумрия с течен дим и луковици

За да не готвите скумрия в пушенето за пушене, можете да мариновате риба в луковици и в течен дим. Месото ще се окаже нежна, ароматно и приятно за вкуса. Тази рецепта може да се използва дори и за празничната ставка, тъй като ястието се оказва наистина успешно.

Скумрия в луковици

Съставки за пушене на скумрия в течен дим и лук мазилка

съставки:

  • скумрия - 2 броя;
  • захар - 1 супена лъжица. лъжица;
  • белен лук - 3 пълни чаши;
  • вода - 1 литър;
  • сол - 3-4 супени лъжици. лъжици;
  • течен дим - 3 супени лъжици. лъжица.

За правилното мариниране на рибата в луковиците, трябва да направите следното. Необходимо е водата да се налива в тенджера и да се постави върху печка. За да се гарантира, че няма замърсяване в люспите, ще трябва да изплакнете съставката и след това я поставете в задушено. Отнемат се около 20 минути за варене.

Бульонът трябва да се филтрира, след това да се добави сол, захар и да се излива течен дим в него. Всичко, което трябва да разбъркате и оставяйте да се вари. След това рецептата изисква рибата да бъде поставена в саламура. Препоръчително е да се премахне скумрия главата, опашката и вътрешностите.

Марината в люспите се нуждае от два дни при стайна температура. За удобство можете да държите рибата в буркана. Възможно е дори да се използва пластмасова двулитрова бутилка без врат.

Ако искате да постигнете най-необичаен вкус, можете да добавите подправки по желание. Те ще дадат на ястието приятен аромат. Ако сте използвали всички изброени съставки, ще можете да получите истински деликатес. Основното нещо е да не се бързаме по този въпрос и да не съкращаваме срока на мокрото, тъй като точно два дни преди продуктът да е достатъчно задушен.

Можете да сервирате чрез нарязване на парчета и декориране с зеленчуци заедно с луковици. Рибата ще бъде отлична закуска, която няма да бъде по-лоша от опцията за магазин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво можете да готвите от пушена риба?Какво можете да готвите от пушена риба?
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Методи за съхранение на пушена рибаМетоди за съхранение на пушена риба
Как да готвя скумрия студена скумрияКак да готвя скумрия студена скумрия
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
Популярни начини да пушите розова сьомгаПопулярни начини да пушите розова сьомга
Салати от скумрия студени и горещи пушениСалати от скумрия студени и горещи пушени
Полезни свойства на пушената риба и обратната страна на медалаПолезни свойства на пушената риба и обратната страна на медала
Гореща пушена риба във фурнатаГореща пушена риба във фурната
» » 4 Методи за пушене на скумрия у дома
© 2021 BggeHat.com