Как да пушите скумрия в многообразна форма

С появата на multivarka, готвенето за жената е улеснено понякога. Този кухненски уред напълно елиминира необходимостта от прекарване на много време в кухнята. Отнема много по-малко време за готвене с него. Не е изненадващо, че това чудо може да се намери в почти всяка кухня.

Начало Мултимарк

Почти всички знаят, че в един мулти-маркер можете да изпържите, да задушавате, да готвите, печете и дори да правите кисело мляко. Но много хора дори не подозират, че въпреки липсата на функция за пушене, тази операция все още може да се осъществи в многообразна форма. Сега няма нужда да излизате от града, да построите огън, да дим на него риба или месо. Всичко това вече може да се направи у дома, с много по-малко усилия и време. И продуктите, приготвени в мултитрака, няма да бъдат по-лоши, от приготвени на открит огън според всички правила.

Можете, разбира се, да си купите специална мултимарка камера, ако можете да си позволите пари и свободно пространство в кухнята, а месото се пуши всеки ден. Ако просто понякога искате нещо пушено, това е достатъчно и обикновена multivarka. В него можете да готвите всичко. И риба, месо и дори бекон.

Колко хора обичат да ядат пушена риба? Но цените в магазините за готови риби са няколко пъти по-високи от тези за замразена риба. Защо да харчите допълнителни пари, ако рибата, приготвена у дома, няма да бъде по-лоша от закупената. И още по-добре. Можете да бъдете сигурни в качеството на продукта. И времето няма да отнеме много време.

Какво и как да пушите в мулти-маркер

Отлична скумрия горещо пушена в мулти-марка. Готвенето е лесно и, най-важното, бързо. Необходимо е да се вземе цял труп на риба, да се отреже главата, да се почисти, да се отстранят перките и вътрешностите, добре да се изплакнат. Оставете да изсъхне малко и разтрийте със смес от сол и черен пипер.

Посланик на Скумрия

Скумрията трябва да се изцеди и да се разтрие със сол и черен пипер

Вътре постави няколко пръстена на малка крушка. Препоръчително е да оставите в хладилника в продължение на няколко часа, така че рибата да е импрегнирана.

Изсипете малко вода в тигана. Скумрия поставя специална торба за печене, излива лъжичка течен дим и обръща пакета няколко пъти, така че течността да е равномерно разпределена вътре.

Ръкав за печене

Поставете скумрията в торба за печене

Рибата се поставя в специален контейнер за пара. Не поставяйте повече от две риби в multivark едновременно. Всеки е опакован в отделна опаковка за печене. В противен случай те ще бъдат наполовина печени. Ако трупът на една риба е твърде голям, е необходимо да се нарязва на порции и да се приготви в тази форма. Ястието ще бъде готово за 30 минути в режим на пара. Скумрия е готова!

Препоръчваме: Как да направите пушена калмари


Скумрия в мултивариантната

Вкусна, ароматна, изключително тънка. Вкусът й със сигурност ще оцени цялото домакинство! Възможно ли е да сравните храната на магазина с дома, направена с любов? Можете да го поднесете както горещо, така и студено.

Има и друг начин да направите пушената риба в многообразна форма. Трупът, разтрит с необходимите подправки, е свободно обвит във фолио.

Печене в фолио

Разтрийте скумрия с подправки и обвивайте фолио

В саксията се изсипва готов вряща саламура от вода, захар, сол и течен дим. Последното е достатъчно, за да се вземе от изчислението на 50 мл на 1 литър вода. Пакетът се поставя в марината и се оставя да готви в режим на печене за 1 час. След това рибата се отстранява и се поставя в хладилника в продължение на няколко часа. Този метод е добър, защото месото е по-нежна, отколкото при първия метод на приготвяне.

Скумрия в мултиебрик и фолио

Тези два начина можете да пушите и розова сьомга, херинга или херинга. Можете също така да опитате да приготвите други риби, които не можете да намерите в магазините, пушени. Защо не опитате нещо ново?

Ако решите да угаждате на собствени подготовки на роднини от копърка, тогава ще е необходимо да промените технологията. Плодовете или копърката се подреждат на няколко реда в тенджера, изсипват се със сол и черен пипер и се оставят да се мариноват за няколко часа. След това рибата се пълни със силни чаени листа и се приготвя за охлаждане за два часа. Ако желаете, е възможно да добавите соев сос или сос Teriyaki към варя за по-изразен вкус. Течният дим в този случай не се препоръчва. След приключване на готвенето, не отстранявайте веднага рибата от тигана. Съществува голям риск тя да се разпадне, а цаците ще се превърнат в овесена каша. Трябва да оставите няколко часа и да изчакате, докато рибата напълно се охлади. След това внимателно се разстила на порции и го поставете в хладилника за няколко часа. Преди сервиране можете да излеете маринатата, оставена след готвенето.

Пушенето у дома бизнес прости и безпроблемни. Буквално в половин час ще получите най-деликатната пушена риба, много по-вкусна, отколкото купена. И какви са шапките! И най-важното е, че в приготвената храна у дома можете да сте сигурни, че тя не съдържа вредни добавки и канцерогени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете мулти-маркер с функция за пушенеИзберете мулти-маркер с функция за пушене
Рецептата за пушене на говеждо месо у домаРецептата за пушене на говеждо месо у дома
Как да използвате подробни инструкции за течен димКак да използвате подробни инструкции за течен дим
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Пушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като примерПушенето на риба с течен дим с помощта на скумрия като пример
Горещо пушено свинско у домаГорещо пушено свинско у дома
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
Как бързо да пушите шунка в домаКак бързо да пушите шунка в дома
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Рецептата за студена пушена риба у домаРецептата за студена пушена риба у дома
» » Как да пушите скумрия в многообразна форма
© 2021 BggeHat.com