Как да изберем multivark?

Как да изберем multivarkПроизводителите на нас, домакини, предлагат толкова много кухненски уреди, така че красиво и колоритно да описват заслугите на всеки от тях, което е краткотрайно и объркано. Модерната господарка иска да купи всичко, но откъде мога да получа пари? Следователно, въпросът за избора на модерно устройство трябва да бъде посрещнат с пълна отговорност, така че да не издържа и прах на рафта, но е наистина необходима и търсена в кухнята. Днес ние бързаме да споделим съвети и препоръки за това как да изберем multivark.

Какво представлява multivark?

Помниш ли тенджерата под налягане през 90-те години? Така че, multivark може да се нарече подобрен модел на него. Това тенджера, с вграден микропроцесор възел, който е отговорен за активирането и функционирането на различните програми - за гасене, пържене, задушаване, варене и печене. Multivarka снабден с капак, който затваря плътно заменяеми еластични ленти за капачки (които допринасят плътно затворени) клапан, измерена стъкло, таймер и сменяем купа с незалепващо покритие.

Храната в мулти-маркера може да се приготвя под налягане (с капак затворен) и без (отворен капак). Наличието на таймер показва, че крайният продукт може да бъде подготвен за определено време. Например, при пристигането си от работа или обратно - да приготвите за закуска вкусна каша. За готвене трябва само да добавите необходимите продукти (едновременно) към купата, водата и солената захар, да натиснете желания режим на контролния панел, да настроите времето на таймера и всичко останало.

Храната подготвена под налягане се приготвя много бързо. Например зелената супа, която готвите за печене за 2,5 часа, ще бъде готова в мултивара след 40-50 минути. И една магическа тенджера ще ви разкаже за себе си - силно свистене.

Имайте предвид, че ястието ще бъде топло дори след 3 часа след готвене, защото мултимаркер автоматично включва режим на отопление и запазване на топлината.

Мулти-маркерът съчетава две основни функции - готварска печка и пара.

Най-често срещаните режими на мултивариантно

Обърнете внимание, че различните модели могат да се наричат ​​по различен начин.

Парене за двойка (този режим изисква специална решетка) - котлети, месо, риба, зеленчуци, всичко това може да бъде приготвено в мулти-бар за двойка. Друго подготвяне на пара може да се използва за затопляне на храната.

пилаф - от името може да мислите, че в този режим можете да готвите само pilaf. Но това не е така. Режимът предполага, че в останалите 5-10 минути на готвене храната ще бъде интензивно пържена. Следователно, тя може безопасно да се нарече "пържене".

елда - можете да готвите безопасно всички странични ястия от зърнени храни, както и овесена каша. В този режим водата постепенно се изпарява, навлажнявайки продукта. Когато процесът завърши - мултимаркерът сигнализира готовността и влиза в режим на отопление. Ако ви харесват сладки ястия, тогава трябва да добавите по-малко течност.

овесена каша - В този режим можете да готвите мляко овесена каша, овесена каша на водата с добавяне на мляко или само на водата. И млякото каша не трябва да се разбърква през цялото време. Мулти-маркерът ще "направи всичко сам" и млякото няма да избяга. Обикновено режима "овесена каша" е много като майките.

Как да изберем multivarkпечене - не всички държавници успяват да се адаптират към този режим, толкова много предпочитат да се пекат по стария начин във фурната. За да "печене" може да бъде как да опече картофи, бургери, пиле, риба, зеленчуци (например, за да се направи пържен) и т.н., и се пече ябълков пай, пайове, гювечи, кифли, рула и др Ако ще запържите, тогава не е нужно да затваряте капака.

Закаляването. Принципът на режима е да изчезне и да угаси. Отличен за студ, подготвящ богата борска или зелева супа, за гасене на големи парчета месо, готвене на разтопено мляко и др.

Режимите "охлаждане", "печене" и "пара" изискват независимо време за настройка. В други режими не може да се определи - самата мултинационална "знае" колко ястие трябва да готви. Въпреки това, ако не ви харесва, времето за в бъдеще винаги може да се коригира ръчно.

Предимства и недостатъци на multivarka

За да научите как да изберете multivark, трябва да имате представа за своите плюсове и минуси. Нека започнем с предимства, защото те имат много мултитраки.

1. Спестяване на масло.
2. Благодарение на таймера, можете да подготвите ястието за определено време.
3. Не изисква много подготовка за приготвяне на храна. Както казват - "хвърлиха и забравиха".
4. Незалепващо покритие върху купата.
5. Ястията са вкусни и богати. Особено вкусна каша.
6. Тиха работа на multivark.
7. Възможност за избор на режими.
8. Миризмите не се открояват при готвене.
9. Автоматично отопление.
10. Ясно и лесно управление.
11. Тя е по-евтина от чинията, така че отначало можете да направите чудотворна тенджера.
12. Идеален за дача (ако има електричество).
13. Multivarka консумира по-малко енергия от електрическата печка.
14. Това е отлична възможност за бакалавър и за тези, които не обичат да готвят.

Недостатъци на multivark

Как да изберем multivark1. Храната, приготвена в мулти-маркер, може да се нарече вкусна, но не винаги полезна. Да вземем супата. Определено не можеш да готвиш за една двойка. По време на готвене, любовницата отстранява пяната от бульона, която не е вредна - вредните вещества от месото. Ами мултивариантната? Цялата пяна стои вътре. Поради това, за детско меню или за хора със стомашно-чревни заболявания, както и за тези, които се стремят към здравословна диета, multivark не е панацея.

2. Ако сте консервативна любовница, тогава multivark не е ваша възможност. След като се потапяте в чудодейно готвене, е малко вероятно да го използвате често. И това - "допълнителни пари" на вятъра.



3. Тефлоновото покритие на купата също може да бъде минус, защото сега те говорят за вредата от тефлона. Освен това, ако тефлона е надраскан или повреден, то трябва да се смени веднага. Готвенето в повредена купа не може да направи нищо! Затова помислете по-често от неръждаема стомана, но тогава режимът на отопление не трябва да работи повече от 4 часа (ще трябва да го наблюдавате сами).

4. И повече за свалящите се чаши ... Уверете се, че те няма да бъдат трудни за купуване и цената ще бъде приемлива.

5. Каучукови ленти за капака много добре абсорбират миризми, така че е по-добре да си купите няколко и да подготвите всяка категория ястия с "вашата" гумена лента. Например, първите пържени риби, след което решихте да готвите в многовариантна каша. В резултат на това овесена каша ще дойде с рибка миризма.

6. Multivarcan не може напълно да замени табелата.

7. Ако сте поддръжник на здравословна диета и изберете между параход и многопроменлива, купете пара. В мултиварке, въпреки че има пара режим, но можете да готвите много по-малко ястия върху него, отколкото в параход.

Е, ако още сте се спряли на мулти-марка, тогава е време да поговорим как да го изберем.

Как да изберем multivark?

Мулти-маркерите са евтини, на средни цени и скъпи. Цената зависи от марката и нейната популяризация, както и от броя на функционалните режими, капацитета и обема. Ето защо, първо обърнете внимание на функционалните. Може би нямате нужда от нещо? Защо плащате? Между другото, от "мулти" има повече мощност, толкова по-бързо ще бъде приготвена храната.

Правилен обем

Колко е вярно, само вие можете да решите. Ако сте бакалавър, тогава защо се нуждаете от 4.5-литров мулти-маркер? Смятаме, че ще бъде достатъчно, за да закупим по-компактен модел. Но ако имате голямо семейство, тогава multivark с малък обем очевидно няма да е достатъчно.

Съдържание на пакета и функционалност

Не всеки модел е оборудван със същия набор от функции. Например в мулти-маркера може да няма режим на печене. Но може би той не се нуждае от това и печката ще свърши перфектно работата? Но наличието на таймер би било о, колко полезно е.

Проверете дали в избрания от вас модел има книжка с рецепти. Разбира се, необходимите могат да бъдат намерени в интернет, но за първи път е по-добре да имате подкрепата на производителя. Имайте предвид, че за да търсите рецепти за мулти-маркер, трябва да се ръководите от нейния модел. Например рецепти за мултиваркет Panasonic изобщо не са подходящи за готвене в мултиварианта Land Life.

Как да изберем multivarkТова, може би, е най-основното нещо, с което трябва да обърнете внимание при въпроса как да изберете multivark. Също така искаме да ви напомним за гумените ленти и подвижната чаша, която споменахме в недостатъците. Ако ще купите мултитрака на стойност 4 000 рубли и чаша, за да я намерите проблематична или цената й е 2 000 рубли, може ли да е по-добре да търсите по-малко проблематична опция?

Полезни добавки

1. Винаги промивайте клапана след всяка употреба. Ако се "запуши" с замърсители, тогава парата няма да излезе по време на готвене, вследствие на което мултимаркер може да се отвори неочаквано. Вентилът за изпаряване на пара лесно се изплаква под натиска на течаща вода.
2. Ако вземете режима на "елда", консумираната "анимационна" енергия е 670 вата на час, а в режим на отопление - 107 вата / час.
3. Ако настроите таймера, млякото не се окислява (това означава готвене на мляко).
4. Капакът на водата е необходим за събиране на излишния кондензат. Ако сте забравили да го инсталирате, няма да се отрази на функционирането на мултиварианта.
5. Сменяемата купа може да се мие в съдомиялна машина, но може да се мие и с ръце. За да премахнете миризмата, купата може да се избърше с препарат за миене на хладилника, след това да се изплакне отново с вода.
6. В multivark можете да готвите яйца.
7. Храната в мултиварила е по-добре да не се съхранява, а да се налива готов за друго ястие.

Според нашите приятели, заключихме, че марката по принцип не играе роля. Например, мултиварсите на компанията Unit и Land Life не са по-ниски от скъпия Panasonic. Или вземете сравнително евтините модели на Орион и Сатурн. Цената е много по-ниска, но има повече функции.

Ако искате да се похвалите с фирма, изберете добре популяризирана марка. Ако "славата" на multivark не е важна, тогава можете да останете на по-малко популярните печати. Но е по-добре да търсите абсолютно нови производители.

Ако сте собственик на мулти-маркер, тогава определено имате нещо да кажете! Споделете с нас вашите впечатления от марката и модела в коментарите по-долу.



Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Прибори за хранене рецензии и мненияПрибори за хранене рецензии и мнения
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
Как да изберем кухненска скала?Как да изберем кухненска скала?
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
Как да изберем тиган с умКак да изберем тиган с ум
Как да пушите скумрия в многообразна формаКак да пушите скумрия в многообразна форма
Рецепта за пипер пълнени с пушено пилеРецепта за пипер пълнени с пушено пиле
Кухненски маси за малки кухниКухненски маси за малки кухни
Как да пушите свинска масКак да пушите свинска мас
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
» » Как да изберем multivark?
© 2021 BggeHat.com