Как да изберем качулка за кухнята

Как да изберем качулка за кухнятаПри избора на качулка в кухнята капацитетът му се избира, като се взема предвид обемът на кухненския бокс, а размерът на качулката трябва да съответства на параметрите на печката. Как да изберем качулка за кухнята?

Стандартната ширина на плочата е 60 см. Широчината на качулката трябва да е еднаква, но по-добре - повече. В противен случай изпарението от плочата ще падне върху мебелите, тавана в кухнята и други предмети, а не в качулката. При ширина на плочата от 90 см, капакът трябва да бъде монтиран на ширина 120 см.

Как да изберем качулка за кухнята: купол или вграден?

Мнозина смятат, че качулката за голяма кухня изглежда доста тромава. Въпреки това модерните качулки се вписват перфектно във всеки интериор и изглеждат лесни, като заемат доста малко пространство. По този начин, купол тип на качулка изглежда много естетически. Неговата тръбна система не нарушава цялостния състав на интериора. В допълнение, такъв модел е много икономичен, за разлика от, например, стандартна плоска структура, при която пречистването на въздуха се извършва с помощта на филтърна система. Трябва обаче да се отбележи, че тази разпоредба е приложима само за Русия. Във връзка с екологичните изисквания в западните страни всички вентилационни системи са оборудвани с филтри с високо качество на почистване.

Как да изберем качулка за кухнятаТези, които не искат да видят на стената на тръбата или отдушник се намира на значително разстояние от плаката с въпроса за това как да изберете капак за кухнята трябва да се обърне внимание на вградената изпускателната система (например, телескопичен абсорбатор). Качеството на работата на такива структури практически не се различава от ефективността на куполните модели, но цената е много по-малка. Факт е, че когато правите куполна качулка, много внимание се отделя на външния вид на тръбите, тъй като те остават на виждане и трябва да станат декорация на кухнята. В интегрираната система тръбите се маскират в кухненските шкафове, така че външният им вид не е толкова важен.

Абсорбатори за плосък тип



Ако по някаква причина закупуването или инсталирането на купол или вграден тип качулка не е възможно, производителите предлагат изпускателна система от плосък тип. В допълнение към този тип качулки, трябва да закупите филтри. На първо място, това са филтри, които хващат мазнини, както храни, така и газ. Освен това те задържат сажди. Животът на такива филтри е около два месеца, след което те подлежат на замяна. В допълнение към филтъра, който улавя мазнини, е необходимо да се закупи въглероден филтър, предназначен да пречисти въздуха от миризми. Животът му е приблизително една година.

Повечето качулки имат няколко режима на работа. Скоростта на въздушния поток ще зависи от тях.

Внимателно прочетете различните опции за кухненски абсорбатори, за да направите правилния избор.
Не по-малко интересен материал са керамични кухненски мивки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?Вратовръзка за качулка как да го маскираш във вътрешността?
Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!Свързването на аспираторите в кухнята с вентилацията неприятните миризми ще изчезнат завинаги!
Как да направите таван в кухнятаКак да направите таван в кухнята
Височината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояниеВисочината на инсталацията на капака над газовата печка избира оптималното разстояние
Красив дизайн на тавани в кухнятаКрасив дизайн на тавани в кухнята
Телескопичните качулки са предимства и недостатъциТелескопичните качулки са предимства и недостатъци
Екстракт без връзка с вентилациятаЕкстракт без връзка с вентилацията
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Дизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилникДизайн, интериор, декорация, кухненски ремонт в Хрушчов с хладилник
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
» » Как да изберем качулка за кухнята
© 2021 BggeHat.com