Изберете мулти-маркер с функция за пушене

Сега любителите на пушени деликатеси не трябва да ги купуват в супермаркетите или да купуват големи пушилни, които не винаги са удобни за използване у дома. Напоследък големите производители на кухненски уреди предлагат този нов продукт, като функция на multivarka пушене, което позволява да се готви любимите си ястия "опушен" в собствената си кухня с минимум усилия.

Принцип на действие на мултиграден уют

В основата на всяко пушене е пушекът, който запазва обработените храни и им придава уникален вкус към огъня.

За да се създаде дим в multivarkas, се използват чипове, което е малко бръснене на плодовите дървета, които най-често се използват в процеса на пушене. Вкусът на приготвеното ястие ще зависи от вида чипове, които поставите в купата на това кухненско оборудване. Тя може да бъде ябълка, череша, касис, планинска пепел и др., В зависимост от предпочитанията ви и вида на продукта (птици, риба, свинска мас, дивеч или сирене). Обикновено пакет с чипове (около 500 грама) вече е включен в мултиваркета, който за първи път ще имате достатъчно.

Изграждане на мултиграден уют

Малко количество чипове се поставя в отделен контейнер вътре в купата, през който преминава нагревателният елемент. Под въздействието на температурата чиповете започват да се тлеят и се образува дим, който пуши продукти, разположени на решетката.

Чрез поставянето на нагревателния елемент и контейнера с чиповете на multivark можете условно да се разделят на три вида:

  • Долна позиция
  • Най-добро местоположение
  • Странично местоположение

Това разделяне не оказва влияние върху ефективността на процеса на пушене, но засяга само удобството за почистване и измиване на устройството след завършване на работата.

Избор на multivark с функция за пушене

Ако искате да имате в кухнята си устройство, което, наред с други неща, ще ви помогне да готвите пушено месо, риба или домашни птици, тогава многофункционална пушиня ще бъде отлична опция за тази цел. Такива модели имат няколко предимства пред конвенционалните пушилни:

  • Универсалност. В допълнение към Smokehouse, можете да се подготвите по едно и също устройство, разнообразие от ястия (булгур, супи, ориз, варива, пържени и задушени месо или риба, разнообразие от сладкиши, конфитюри и др. Г.), консервирани храни, а някои модели позволяват направете дори кисело мляко и извара.
  • Лесна употреба. Не е нужно да сте професионалист, за да направите пушено ястие в мултиваркет, тъй като не е нужно да контролирате процеса на готвене. Дори и без никакви познания в тази област, ще получите същото вкусно ястие, както и собственик на пушач с многогодишен опит.
  • Размери и тегло. В сравнение с конвенционалните помещения за пушене, мултиварка с функция за пушене е много по-лека и по-малка, така че можете да я поставите във вашата кухня без никакви проблеми.

Появата на мюзикъла за мулчиране

От минусите процес на пушене в мултифарк ние можем да различим следното:

  • Липсата на изразена коричка, както при пушене на открито.
  • Ограничено количество продукти, които могат да се приготвят в даден момент (в зависимост от обема на купата).
  • Малка миризма на дим, която все още е налице при използване на функцията за пушене (обаче този недостатък изобщо не е критичен, тъй като бързо изчезва, когато помещението е вентилирано).

Видове отоплителни елементи

В зависимост от вида на използвания отоплителен елемент, всички пушачи могат да бъдат разделени на три групи:

  • Устройства с нагревателен нагревател. Това е най-широко използваният тип мултивариантно производство. Те се отличават с достъпна цена, която е много привлекателна за потребителя. Мощността на тези модели е висока консумация на енергия, тъй като е необходимо, включително и за отопление на елемента TET.
  • Устройства с индукционно нагряване. Такива мулти маркери са по-скъпи от техник с нагревател, но консумират по-малко енергия и са по-безопасни.
  • 3-D multivarkers, които имат нагревателни елементи и отстрани на купата, което осигурява равномерно и бързо загряване. Консумацията на енергия и разходите за такива единици са доста големи, но процесът на пушене отнема минимално време, а съдовете са по-качествени и вкусни.

Избор на купа

При избора на опушване за много пушеци отбележете колко купи са включени. Някои производители на кухненско оборудване продават multivarkers с функция за пушене с една купа, а някои с две (една за пушене, другата за всички други функции). Ако купата е обвързана с един общ, вие във всеки случай ще трябва да купите допълнителна секунда, защото от какъвто и да е висококачествен материал такъв контейнер е направен, той ще абсорбира специфичен аромат на пушене.

Препоръчва се: Ръководство за използване на помещение за опушване "Sinets"

Видове пушене в multivarkas

Почти всички модели на пазара днес могат да се използват както за горещо, така и за студено пушене. Освен това, в производствената линия на някои марки има готварска печка с няколко готварски печки с функция на комбинирано пушене, което със сигурност ще угоди и ще диверсифицира съдовете на ценителите на такива деликатеси.

Горещото пушене се извършва при температура от 100-150 ° C, без предварителна топлинна обработка на продуктите или тяхното мариране. Процесът на горещо пушене е много по-бърз от пушенето на студено.



Студеното пушене се извършва при относително ниска температура (около 30 ° C), поради тлеенето на чипс в купата. Тъй като във вътрешността на мултипарк продуктите не преминават никаква топлинна обработка, а само се накисват с аромат на дим, те първо трябва да бъдат мариновани или варени. Докато този вид пушене е по-дълъг.

И все пак, в сравнение с обичайните пушачи, всички видове тютюнопушене в multivark са много по-бързо поради високото налягане в купата.

Ако не знаете как да пушите в мулти-маркер, тогава не можете да се притеснявате за това, тъй като тази електротехника ще направи всичко сама. Трябва само да поставите желаните продукти в купа с чипове и да изберете подходящия режим, в който температурата, налягането и времето за готвене вече ще бъдат програмирани. След края на устройството ще трябва само да получите готовото ястие и да се насладите на отличния вкус и аромат.

Новости на многобройни с тютюнопушене

В момента най-известните производители на мулти-разнообразие с функция за пушене са Polaris, Unit, Brand, Vitess, Redmond. За да не се заблуждавате с избора на подходящи кухненски уреди за вас, нека сравняваме две популярни марки сред потребителите, които предлагат модели за пушене с много млечни продукти.

Polaris PMS 0529 обяви

Multivark Polaris PMS 0529 с функция за пушене се произвежда в модерен сребристо-черен дизайн. На предната страна на кръглата кутия на устройството има дисплей, на който се показва цялата възможна информация (време и температура на готвене, избрани програми и др.). Контролът се осъществява чрез бутони, разположени също и в предната част на устройството.

В допълнение към 24 програми за готвене и режима "Multi-Cook" този модел има функция за горещо и студено пушене, за което стандартното оборудване включва:

  • Вертикален елемент TEN (с горно положение), в който са поставени дървени стърготини за пушене
  • Свалящ се защитен капак за пушене
  • 3 решетки

След зареждане на необходимото количество продукти в купата (на специални решетки), тя е затворена със защитно покритие. В централния отвор на капака нагревателят се поставя с дървени стърготини, поставени там, и се стартира желаната гореща или студена програма за пушене.Multivark строителство Polaris PMS 0529 обяви

Характеристики на функцията пушене Multivars Polaris PMS 0529 обяви:

  • Поради наличието на нагреватели на страничните стени на мултимаркера се извършва 3D отопление, така че готвенето е достатъчно бързо. Мощност на отопление 860 W.
  • Наличието в комплекта на една купа (обем 5 литра) с керамично покритие и градиране на литър. Ето защо, ако планирате да използвате функцията за пушене доста често, се препоръчва да закупите допълнителна втора чаша.
  • Пространството между решетките е 2 см, така че преди готвене е необходимо продуктите за пушене да бъдат преработени по-нататък, така че да влизат в размерите.

Ценителите на домашно приготвените пушени продукти ще оценят високото качество, многофункционалността и атрактивната цена на този модел.

Redmond RMC-M110

Ремонтът RMC-M110 на Редмънд, както и моделът Polaris, описан по-горе, има стилен дизайн, удобна операция, режим "готвач" и може да се използва като параход и кисело мляко.

Има 55 режима на готвене и наистина има големи възможности за готвене на различни ястия. Производителите също така поставят това кухненско оборудване като мулти-маркер с функция за пушене.

Елементи на multivark Redmond RMC-M110

Но ако разгледате пълния набор от този модел по-подробно, можете да видите, че няма капацитет за чипове. Пушенето се извършва благодарение на течен дим, чанта за печене с продуктите, поставени в него и избора на програмата "печене".

Ето защо, ако търсите multivarku е функция на тютюнопушенето и искате да получите продукта, а не ниско качество Пушена класическа пушач, може да се наложи да се търси друг вариант Multivarki.

Разбира се, има много повече марки и модели на мулти-марки с функция за пушене. Ако вече сте собственик на един от тях, а може би и един от описаните в тази статия, споделете вашите коментари или оставете преглед.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Марк 6060 преглед на пушенето за пушенеМарк 6060 преглед на пушенето за пушене
2 Обикновени методи за пушене щука2 Обикновени методи за пушене щука
Пушена шаран у домаПушена шаран у дома
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
Подготовка на пиле за пушене правилно сол и туршияПодготовка на пиле за пушене правилно сол и туршия
» » Изберете мулти-маркер с функция за пушене
© 2021 BggeHat.com