Как да направите чипове за пушене

Какво може да бъде по-добре от релаксацията в природата? Може би е трудно да се намери отговор на този въпрос. За да направите останалата част на страната още по-интересна и запомняща се, можете да се опитате да се самоуспокоите риба или месо. Вкусът на прясно приготвената храна ще бъде запомнен за дълго време не само от вас, но и от вашите гости. За да процес пушени по всички правила, ние трябва не само да стане собственик на добра опушвална, важна роля играе и дървесни стружки и стърготини, които са предназначени за осигуряване на необходимите условия за приготвяне на вкусни ястия. Чиповете, като пушене, могат да бъдат приготвени у дома със собствените си ръце.

И все пак, първата стъпка ще бъде по-лесно. За да организирате помещение за пушене лично, ще трябва да се запознаете с устройството си. В допълнение към теоретичните познания, наличието на определени умения също не се намесва.

Изборът на дървесина за чипс и дървени стърготини

На първо място, струва си да обърнете внимание на тези видове дървета, които е по-добре да не се използва за пушене. Необходимо е да се въздържат от такива материали като бреза чипове. Ако не сте достигнали най-високо ниво на умение, тогава няма нужда да избирате иглолистни видове. В първия случай, катран е ужасно, което може да се съдържа не само в кората, но и да влезе в дървени стърготини. Във втората - една възможна горчивина, която поради катран рискува да поглъща храна. Заслужава да се отбележи, че в някои европейски страни все още използват иглолистни чипове и дървени стърготини за готвене на отделни ястия. Aspen също се класифицира като ненадеждни опции, тъй като вече е успяла да спечели отрицателна репутация.

Един от най-гъвкавите материали за пушене е елша. Със същия успех можете да използвате дървени стърготини и малки клони на това дърво. Най-вкусно с помощта на дървесина, риба и заешко месо се получават.

Чипове от ябълки

Дъбът също е добър за пушене, той ще ви помогне да направите истински произведения на кулинарното изкуство. Буковите клони също се смятат за добър избор, но не и навсякъде, където могат да се намерят.

Отличните резултати спомагат за постигане на клони и дървени стърготини, приготвени от някои видове градински дървета, като например ябълка, череша и круша.

За тези, които вече са усвоили основите на тютюнопушенето и смята себе си за майстор в този случай, обаче, няма да е трудно да се направи за подготовката на следващия шедьовър на риба или месо набор от дървени стърготини, клончета и други фракции от различни видове дървета. Някои собственици на пушици препоръчват, наред с други неща, да се използват и млади клонки от елша.

Препоръчваме: Съхранение на пушен колбас

Как да направите чип за себе си за пушене

Така че, ако е възможно да се реши с дървесните видове, е време да започнете директно да направите материала за пушене. Чиповете за пушене от собствените си ръце са подходящи за производство вкъщи. За да направите това, се нуждаете от средна брадва, кофа чиста вода и малка дъбна чаровка. Последното изясняване е по-скоро условно - вместо дъбов пън може да се издължат или всяка друга, която сте избрали.



Събиране на чипове

Ако изборът е паднал върху овощни дървета, най-оптималното решение е да се използват клоните след рязането на пролетта.

Основната тайна се крие в състоянието на суровините. По-специално, неговата влажност трябва да бъде в диапазона от 50 до 70. В този случай е необходимо да се избегне лошо качество на дървесината. Това означава, че при най-малкото съмнение за плесен или наличие на химическо покритие, този материал трябва да се изхвърли.

Обмислете приблизителен план за подготовката на чиповете:

  1. Дървесината трябва да бъде почистена от кора и натрошена. В случай, че са необходими чипове, подходящи са парчета с размер около 2 х 2 см.
  2. След това го спускаме в кофа чиста вода и я държим за около 4 часа.Потопете чиповете
  3. След това извадете получените парчета дърво и го изсушете в сухо помещение до желаната влажност.

След всички описани процедури, материалът е готов за употреба.

Стърготините за собствено пушене в дома могат да се извършват на един и същи принцип, с единствената разлика, че те ще трябва да бъдат намалени до по-малки размери и нямат нужда от такова дълго време във водата.

Ако нямате време да подготвите суровини, винаги има възможност да купите пакет от готови тютюни за вашия уют. Въпреки това, се взема решение за покупка, е необходимо предварително да се уверите, високото качество на продукта, в противен случай съществува риск от увреждане не само продукти, но и настроението, загуба на време и енергия се губи.

Завършени чипове

В същото време, след като сте свършили голяма част от работата със собствените си ръце, ще бъдете приятно изненадани от добрите резултати, които ще бъдат изразени под формата на изискана храна, представена на местното меню.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Съвети и съвети как да пушите в пушенетоСъвети и съвети как да пушите в пушенето
Съвети за използване на горещ пушачСъвети за използване на горещ пушач
Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръцеКак да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
Технология на пушенето на риба от миналотоТехнология на пушенето на риба от миналото
Конфигурация и дизайн на пушачитеКонфигурация и дизайн на пушачите
Ние събираме пушенето за пушенеНие събираме пушенето за пушене
Избор на помещение за пушене в апартаментаИзбор на помещение за пушене в апартамента
Преглед на домашния финландски опушен ханхиПреглед на домашния финландски опушен ханхи
Избор на помещение за пушене във вилатаИзбор на помещение за пушене във вилата
Какво мога да пуша в една пушеща камина?Какво мога да пуша в една пушеща камина?
» » Как да направите чипове за пушене
© 2021 BggeHat.com