Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръце

Smokehouse от метал е надежден начин за приготвяне на пушени продукти, които са много популярни сред населението. И това е съвсем разбираемо, защото в резултат на пушенето получавате невероятно вкусен продукт с уникална миризма. В ерата на изобилието на храна можете да купите такива продукти в супермаркети и магазини, но едва ли е възможно да сте напълно уверени в качеството, вкуса и свежестта на тези стоки. Ето защо най-добрият начин за всички любители на пушените продукти ще бъде да изработят собствената си умивалница от метал със собствените си ръце. Говорейки за ползите или вредите пушени продукти ние не ще, но ще говорим повече за това как да направим такава конструкция от листове от неръждаема стомана от собствените си ръце.

Уют от метал

Уют от неръждаема стомана

Версията на производството сама по себе си умивалници от неръждаема стомана Това е много удобно по отношение на неговата издръжливост. Всички конструкции, направени от този метал, се характеризират с дълъг експлоатационен живот и безопасност на сплавите, използвани в производството. В процеса на вземане е най-добре да се използва храна от неръждаема стомана, тъй като този тип ви позволява да го използвате при всякакви метеорологични условия. Това се дължи на факта, че такава неръждаема стомана има добра устойчивост на температурни промени и е предназначена за работа в агресивна среда. И това, от своя страна, съвпада напълно с процеса на пушене. Отоплителната камера, изработена от неръждаема стомана, ще отговаря на всички изисквания, както за ароматизиращи моменти, така и за безопасността на пушените продукти. Този факт е много важно, тъй като пушена като не само възрастните, но и децата, така че те не трябва да бъде отново застраши, като дефектен продукт.

Преди да се пристъпи към описанието на производството на метални процес опушвална, че няма да е излишно да се припомнят основните срокове и условия, при които процесът трябва да се извършват от тютюнопушенето. Тези правила, по принцип, са подходящи за всички видове пушене, както за горещо, така и за студено пушене.

Тук са основните:

  • Продуктите, поставени в помещение за опушване, трябва да са плътно затворени с капак или врата, в зависимост от оборудването и дизайна. Това е да се гарантира, че въздухът не минава през Smokehouse, или тези дървени стърготини или дърво, са там, не са тлее и да изгори, което е недопустимо, когато в процеса на пушене. Това е основно правило, което не може да бъде игнорирано.

Най-общо, всеки, който поиска да направи пушенето, направено от метал от собствените си ръце, трябва да е добре запознато с процеса на пушене. Какво е то, каква е технологията за пушене и основните й точки.



Така че, процесът на пушене е следната последователност от събития:

  • Дъното на конструкцията е снабдено с топлина (тук можем да говорим за дърво или чипове, както и конвенционална газова горелка), която се изпраща на специално подготвена палета с дървени стърготини. В резултат на излагане на високи температури, стърготини започва бавно да избледняват.Пушеният процес
  • Получената гниене стърготини дим, започва да действа на затвори в опушвална продукт (риба, месо, бекон и т.н.).

Както виждаме, няма нищо сложно в този процес. Но разбирането му е изключително важно, преди да се включи в самостоятелно събрание на структурата у дома.

Препоръчваме: Всичко, което искате да знаете за генератора на триене на дим

Всяка камера за пушене, изработена от собствени ръце, независимо от вида на конструкцията, трябва да отговаря на определени моменти:

  • В долната част на помещението за опушване е източник на топлина, т.е. дърва за огрев, електрически или газови уреди;
  • Малко над нагревателните елементи трябва да има тава за източване на мазнините и сока от продуктите;
  • Над тази тава има решетка, на която се намират продукти, предназначени за пушене (риба, месо, сирене, бекон и др.);
  • Нагоре цялата конструкция е покрита с капак.

Осъществяване на пушенето със собствени ръце

Първо, важно е да знаем кои инструменти и адаптации ще ни трябват в процеса на работа и изготвяне на този проект:

  • Българският;
  • Апарати за заваряване;
  • Дърводелски ъгъл;
  • Листове от метал с дебелина приблизително 3 мм (За пушач са необходими два листа от 157 на 61 сантиметра);
  • м;
  • Фитинги.

След като сте подготвили всичко, от което се нуждаете, можете да продължите стъпка по стъпка да направите камера за пушене, изработена от метал:

  1. Първо, взехме предварително подготвен лист метал и го прерязахме на четири равни части.Нарежете лист метал
  2. Използвайки машина за заваряване, свързваме двете части, получени под ъгъл от 90 градуса. За да направите това, използваме подготвения ъгъл на дърводелството.
  3. Към получената структура заваряме останалата част от листа със същите пропорции.
  4. Особено внимание трябва да се обърне на внимателното разграждане на вътрешните шевове. Това ще направи хладилното помещение херметично запечатано, което се изисква от принципа на пушенето.
  5. От втория метален лист изрязваме дъното за нашата камера за пушене.
  6. Полученото дъно е заварено към стените на нашата конструкция. Много е важно да направите това внимателно, без да изпускате нито един сантиметър по цялата дължина.Заваряване на детайла
  7. Сега трябва да помислите за капака на нашия уют. За да направите това, трябва да изрежете лист с малко по-голяма площ от цялата ни пушилка. Това обстоятелство е важно, защото капакът трябва да затваря плътно продуктите, предназначени за пушене. В краищата на капака трябва да бъдат заварени допълнителни ленти от железен лист, за да се осигури по-голяма здравина на цялата конструкция. Също така е възможно да се заваряват на капака всяка дръжка за по-голям комфорт при работа.Ние правим капака

Чрез всички тези прости манипулации, можете да направите хубава стая от метал със собствените си ръце. Както виждаме от описанието на процеса, у дома е възможно да направим това възможно и реално. Сега ще можете да получите продукти, направени сами, независимо дали са пушена шунка, пушени риби от различни сортове, мазнини, сирене, колбаси и много други. Ако искате, можете да готвите всичко, предимствата на рецепти вече са пълни в интернет. Важно е да запомните основното правило - да наблюдавате пълната плътност на цялата конструкция, получена в резултат на работата. Като обобщим даден резултат, можем да кажем, че пушенето, направено от собствените си ръце, ще бъде отличен начин за тези, които предпочитат да ядат различни пушени продукти. Също така, пушенето ще бъде отличен начин за жителите на дача, където на свеж въздух може да се отпуснете в приятна компания за празник, на който пушените продукти ще бъдат добре дошли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Защо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камераЗащо да го изхвърлите, направете по-добра опушителна камера
Как да си направим малка малка пушеща камераКак да си направим малка малка пушеща камера
Как да направите камера за пушене с хидравлична ключалкаКак да направите камера за пушене с хидравлична ключалка
Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?Какво трябва да знаете за пушенето с хидравличен печат?
Устройството на преносим умивалня със собствени ръцеУстройството на преносим умивалня със собствени ръце
Избор на пушене за домашно пушенеИзбор на пушене за домашно пушене
Запознаване с полуготови пушениЗапознаване с полуготови пушени
Преглед на пушенето пушена пушена гастрономПреглед на пушенето пушена пушена гастроном
Събираме домашно опушване от тавата със собствените си ръцеСъбираме домашно опушване от тавата със собствените си ръце
Предимства и недостатъци на пушенето каселерПредимства и недостатъци на пушенето каселер
» » Как да заварявате помещение от метал със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com