Запознаване с полуготови пушени

Много хора, в допълнение към обичайните градски апартаменти, притежават селска къща, в която е приятно да се съберат в топлия сезон с цялото семейство. Някой се нуждае от това място, за да разбие зеленчукова градина там и да отглежда различни зеленчукови култури и дървета със собствените си ръце. Е, това е също един вид хоби и почивка за душата, дори и конкретна ... За повечето, селска къща е място за пълноценна почивка от суматохата на града, където няма място обаждания от органите или опит за това как да си купите кола на кредит - всичко това изглежда просто дреболия, когато около вас природа и пълен мир. Обаче почивката ще бъде непълна, ако не се погрижите предварително за деликатесите, защото в природата апетитът бързо се издига. За мнозина е, е и ще бъде обичан от различен пушени продукти, който произвежда такива аромати, че понякога е невъзможно да се устои.

Пушено месо

Разбира се, в тази възраст на изобилието и претъпканите магазини, можете да си купите почти всичко, включително и най-различни видове месо, но това е много по-хубав, а ползите за здравето, няма да има храна, приготвена свои ръце. В това има дори нещо традиционно и древно, когато всеки получи храната си и лично готвене на клада. Сега тези чувства отдавна са забравени, но във всеки един човек живее този вътрешен звяр, хлябът, който иска да се храни с него и семейството си. И защо не пушена храна? Но за това ще ви е необходима специална пушиня, която можете да направите със собствените си ръце.

Самостоятелен пушач или как да се изгради камера за пушене

Има 3 вида пушене: студено, горещо и полу-горещо. Основните разлики между тези технологии са температурата, при която този или онзи продукт ще бъде пушена. за студено пушене тази цифра ще бъде равна на около 30 ° С, за горещо - в диапазона от 100-120 ° С, а полу-горещото пушене се извършва при температура от 70 до 90 ° С. за полупушено пушене, например, отлична пушеща камера ще излезе от обикновена метална цев, която трябва да отреже дъното.

Барел за пушене

Изхвърля се малка яма, над която ще има умивалня, а самата бъчва вече е инсталирана на нея. Важно е да се наложи тухла пространство около ямата, където те ще горят през гората, и те ще трябва да зададете опушвална, над който искате да инсталирате металните пръти, където ще копти храна.

Острие на цев

Както можем да видим, пушенето се прави буквално от импровизирани средства, без да се изискват специални инвестиции. Друг начин да направите собствените си ръце е да подновите печката-burzhuyki. За тази цел в края на печката е монтирана широка кутия без капак. При изгарянето на дървесината димът равномерно пада върху продуктите, които поставите в тази кутия, като по този начин се гарантира правилното пушене.

Препоръчваме: Ние избираме най-добрата риба за пушене

Smokehouse smokehouse



Такова помещение за пушене не се различава от закупените аналози, а очевидната простота не трябва да бъде подвеждаща и да се съмнява в качеството на пушенето.

Студено и полу-горещо пушене като две страни на една и съща монета

По принцип, пушенето за полуготово пушене, направено от собствените си ръце, не се различава много от пушача за студен. При двата модела основното условие е непрякото въздействие на дима върху продукта. Ето защо, дърва за огрев се изгаря отделно и вече на тръбата, смесвайки се с въздух, се храни. Разликата се дължи на факта, че пушенето за полу-горещо пушене няма да има толкова дълги тръби, както в случая на студено пушене. Това се отразява на температурата в устройството, която ще бъде почти 2 пъти по-висока, отколкото при студен пушач. Този метод на пушене от собствените ръце е много популярен сред рибарите и ловците поради своята простота, но е подходящ и за обикновени летни жители. Целият процес на пушене отнема около 12 часа, за който продуктът ще може да пуши напълно и да стане наистина вкусно лечение.

Подготовка за пушене

Отделно е необходимо да се говори за това как да се подготви продукт за пушене от собствените си ръце. Вземете например риба. В началния етап се накисва в солена вода, така че да се осолява равномерно. За половин пушене трябва да изберете риба с ниско съдържание на мазнини. Има един малък нюанс: преди да бъде поставен в пушач, той трябва да бъде леко навлажнен с вода, така че кожата да не се счупи по време на пушенето.

Ако говорим за вкус, тогава рибата, пушена със собствените си ръце, ще бъде невероятно вкусна и полезна, защото контролирате целия процес себе си и няма да бъдете вредни за себе си. Тя има срок на съхранение от около една до две седмици.

Рибата от пушено пушени пушени

Пушенето, направено от собствените си ръце и от всички правила, напълно заклейва всяка риба, която става сегашният деликатес на вашата маса. Допълнително удовлетворение, което ще получите от осъзнаването, че Вие, със собствените си ръце, сте направили този ненадминат кулинарен шедьовър. Възможно е вкусът да стане още по-сладък от това. Smokehouse, направена от вас, ще продължи повече от една година и ще задоволи различни деликатеси.

И накрая, видео за половин пушена херинга в домашна пушиня! Успех в усилията ви!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Отоплителни системи на частна къщаОтоплителни системи на частна къща
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Избор на отоплителна система за вилиИзбор на отоплителна система за вили
Изграждането на селски къщи в района на Москва ще помогне да се забрави за негативните аспекти на…Изграждането на селски къщи в района на Москва ще помогне да се забрави за негативните аспекти на…
» » Запознаване с полуготови пушени
© 2021 BggeHat.com