Оптималната система за отопление на селска къща

Съвременният свят на градските тревоги прави невъзможно пълна почивка. За да отвлекат вниманието и да се преместят за кратко в атмосфера на спокойствие и уединение, много от тях придобиват къщи в провинцията. Изграждането на вилни селища се осъществява основно от така наречената канадска технология. Той се използва широко поради достъпните разходи, краткото време за изграждане и добрата топлоизолация на помещенията. Климатът ни се характеризира със студена зима, поради което отоплителната система трябва да бъде с високо качество, с високо ниво на топлопренос и, което е най-важното, рентабилно.

Отоплителната система може да използва газ или електрическа енергия като енергиен ресурс. "Канадски" къщи са с високи teplozaschischennosti правят достатъчно за нормална употреба на петрола нагреватели за отопление, пълна с което да се получи повече топлина може да използвате ниска мощност пистолет топлина, щитове, щори. По-добре и по-приемлив вариант е използването на водна отоплителна система с, топлоносителя се отоплява с електрически бойлер. котел за отопление може да се извършва от газ и съоръжения, работещи на пропан (LPG). Тук на сайта partrek.ru можете да си купите отоплителни системи за вашата къща.

Нека се опитаме да сравним тези две отоплителни системи. Взимаме под внимание една закономерност: цените на газа и цените на електроенергията нарастват пропорционално, тъй като пропанът се използва и за производството на електроенергия.



Да направим приблизителни изчисления. Разликата в температурата на въздуха извън прозореца и вътре в къщата е 10 градуса. Отоплението на помещенията за зимата от -10 до +30 с използване на термична завеса с мощност от 0,7 kW изисква около 2 kW електрическа енергия. С продължителността на отоплителния сезон на 5 месеца и като се има предвид, че месецът е около 30 дни, а през деня - 24 часа, получаваме 9000 киловата. На цена от 1 kW на ниво от 2 рубли. цената на отоплителния сезон на ниво от 18 хил. рубли. Отоплителният газ ще струва 8-10 пъти по-евтино.

От горното може да се заключи, че през зимата е по-изгодно да се използва електричество за отопление само при липса на газ или в условия на малка площ от стаята, която изисква отопление. Също така, електрическото отопление е рентабилно, при условие, че вилата ви ще посетите само през почивните дни. Но този вариант в крайна сметка ще бъде доста скъпо, сравнимо по стойност с инсталирането на отопление с газ.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Благоприятно отопление на вилата Отоплителна система ЛенинградскаяБлагоприятно отопление на вилата Отоплителна система Ленинградская
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Отопление на вилиОтопление на вили
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Изчисляване на помпата за отоплениеИзчисляване на помпата за отопление
Как да изберем отоплението на ваканционен дом?Как да изберем отоплението на ваканционен дом?
Електрически конвектори за отопление на домаЕлектрически конвектори за отопление на дома
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
Как да обменяте топлината между няколко охлаждащи тела?Как да обменяте топлината между няколко охлаждащи тела?
» » Оптималната система за отопление на селска къща
© 2021 BggeHat.com