Варианти на парцела 8 хектара

Варианти на парцела 8 хектара

Градината с площ от 8 хектара е най-популярното решение за повечето домакини. Ето защо, повечето хора, които купуват нова територия, се чудят колко компетентно да планирате сайт със собствени ръце, въпреки малката площ на територията.

парцел 8 дка

Опции за планиране на 8-хектарния сайт

Първо трябва да разпространите следните сгради, които ще помогнат да се осигури уюта на обекта:

  1. Жилищни помещения. Те включват къщи и веранди.
  2. Ако имате личен автомобил, трябва да го направите изграждане на къща с гараж или малък паркинг.
  3. Оборудването на зоната за отдих е подходящо за спортни или детски площадки.
  4. Икономическата зона също се нуждае от специални сгради или места в животните.
  5. За украса на територията е подходяща зелена зона за отдих. Той включва различни декорации, като малка ограда или цветно легло.
  6. Почивна зона. В такава зона барбекю, барбекю или барбекю е добър вариант. Можете също така да построите голяма вила с морава.
  7. Градината. Растения, които растителни култури.
  8. Ако желаете, можете да организирате горски храсти и да засадите овощни дървета на територията.

    дървета на парцела

    Пример за разполагане на градински дървета в обекта

Ако планирате да отглеждате зеленчукови култури, трябва да вземете предвид в оформлението, че площта от 70 квадратни метра. m ще бъде достатъчно, за да осигури храна за цялото семейство. Паркирането и влизането в къщата е най-доброто място за настаняване на фасадата. Ако имате други сгради в квартала, можете да ги покриете с помощта на различни големи растения.

За да може сайтът да има по-красив и разнообразен външен вид, струва си да засаждате на своята територия различни декоративни растения, така че те да контрастират помежду си. Благодарение на това ще получите доста светло и красиво място. Като се има предвид фактът, че територията е малка по размер, нейното основно нещо е да не я смаже.

Ако план за вашата страна парцел правоъгълна и заобиколена от ограда, най-добре е да засадите големи дървета в близост до оградата, което ще помогне на визуално разрушаване на опъната секция в няколко зони.
8 хектарен парцел
Това важи особено за района, в който гората се намира до територията. Ето защо големите дървета играят незаменима роля в малките площи. След пистата, която е разположена на градински парцел, най-добре е да засаждате занаятчийски растения. Ако те са много големи, те могат да бъдат отрязани просто.

Регистрация на парцел от 8 хектара

Благодарение на различните видове растения можете да създадете много различни зони дори в малка крайградска зона. Ето защо, вашата територия ще изглежда красива, чиста и всяка част ще бъде самодостатъчна. Ако планирате да намерите площи или зеленчукови зони във вашата градина, най-добре е да оставите най-осветената част от територията.

Култури като малини и касис расте най-добре близо до малки огради. Освен това, ако планирате да практикувате често планирането на кухнята градина и други растителни култури, близо до такива зони, най-добре е да се организира малка площ за почивка, на която да се монтират люлки, беседки и др.

регистрация на земя 8 хектара

Озеленяване и декорация на парцела от 8 хектара

С помощта на засаждане на градини можете да създадете истинска композиция, която да украси територията ви на дачи. Дори да засадите редовна тиква като декоративно растение, ще получите красиви декорации, които са разпространили клоновете си на цялата близка територия. Един от начините да се организира овощните дървета в градината е самотен засаждане.

Самотен метод е засаждането на единични декоративни растения, които имат естетическа стойност. По принцип такива растения включват плодове, които не са от овощни дървета или храсти.



За да украсите градината си, която може да отнеме няколко акра, най-добре е да вземете декоративно засаждане. Кои от наличните опции за употреба решават стила на цялата територия. Всеки обект има свой собствен стил и настроение, според които е необходимо да планирате избора на различна растителност.


парцел 8 дка

Вариант на проекта и разположение на парцела 8 хектара

С Вашите усилия ще създадете благоприятна среда за лятната ваканция.

Полагане на морава на сенчестата страна на територията

За да се осигури сенчестата страна, най-добре е да изберете растения, които създават усещане за гората. Ако искате да създадете различно настроение във всички области, най-добре е да изберете цветя и храсти, които имат различен цвят. Отнема много време и усилия, за да се създаде обикновена морава.

Ето защо, трябва да подготвите почвата за сезон преди засаждането, да посеете и да изчакате изгрева. Основната трудност при подреждането на моравата е, че е позволено да се придвижва върху нея само след изтичането на три месеца след изгрев слънце.

Но има технология, чрез която можете да избегнете дълги и неудобни етапи на отглеждане. Достатъчно е просто да се купи и пусне порасналият възрастен морава, който се продава подвит. Лесно е да го разпространявате на подготвената територия.

Полагане на тревни площи

Процесът на полагане на тревни площи в крайградската зона

Тази тревна площ се отглежда в разсадници в продължение на няколко години. След като узрее, той се отстранява със специална машина заедно с корени и малък слой земя. Едно от основните предимства на такава покупка е поддържането на всички необходими компоненти за растежа на тревата.

Независимо от това, дори и под такава морава е необходимо предварително да подготвите почвата. На територията трябва да поставите 10-15 см плодородна почва. Ако сайтът е глинеста почва, е необходимо да се изтрие стария слой на земята и покрива 10 см от плодородна почва, а ако отломките, тъй като това обикновено се случва след строителството, е необходимо да се добавят 15-20 см от почвата.

модел на тревата

Схемата за полагане на тревни площи в градината

Една ролка от завършената тревна площ е с широчина половин метър и дължина 2 метра, а теглото й е около 10 килограма. Той се подрежда много просто и трима работници, които имат опит в полагането на морава, ще могат бързо и без проблеми да се оборудват до 15 акра територия.

Ако сайтът има сложен терен, скоростта на експлоатация е значително намалена. Но интересното е, че точно на неравномерните терени такава тревна площ се вписва най-добре, тъй като избягва опасността от увреждане на почвата от дъждовете и топящата се вода.


За да се утвърди поляната, само 2-3 седмици са достатъчни. Основната задача през тези три седмици е поливането. Но въпреки добрата адаптивност на тези растения, те все още се нуждаят от специални грижи. Това не е само обикновен килим, а целият механизъм, който трябва да наблюдавате и да се грижите.

Необходимо е не само да се напоява във времето, но и да се косят, да се извършва торене с комплексни торове, които идват в два вида - лятна пролет и есен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехиДизайн на градината от пътеки и бордюри до цветни лехи и цветни лехи
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Барбекю фурна от тухлиБарбекю фурна от тухли
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
На стотина квадратни метра земя е колко, или какво може да се настани на такъв площадНа стотина квадратни метра земя е колко, или какво може да се настани на такъв площад
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
» » Варианти на парцела 8 хектара
© 2021 BggeHat.com