Планиране на лятна вила 6 дка

Планиране на лятна вила 6 дка

Всяка градина варира в зависимост от това, кой е господарят му. Можем да кажем, че въпросът за организирането на сайт за летен курорт винаги се дължи на необходимостта да се придържаме към модерните решения по отношение на архитектурата и желанието да се разграничим като територия на фона на другите. До известна степен, вашият собствен сайт е възможност да придобиете реален опит като ландшафтен дизайнер.

план на етажа 6 сто

Планиране и ландшафтен дизайн на обекта 6 хектара

Можете постоянно да експериментирате на собствената си територия или у дома, което ще ви помогне да се разграничите от съседите си и да създадете свой собствен уютен ъгъл. За да може вашата градина да има добър външен вид, нейната декорация и подреждане трябва да бъдат посрещнати със специално внимание и дизайнерско решение. За всеки собственик на частна територия е необходимо просто да се изчисли балансът между любовта към растенията и хармоничната им комбинация с останалите елементи на територията.

Тъй като територията на дахите, равна на 6 тъкани, е сравнително малка, трябва да се положат специални усилия за планиране на проектирането и подреждането на различните зони и структури на вашата земя. През осемдесетте години, 6 цента акра означаваше възможността за зареждане на картофи, лук и чесън за бъдеща употреба. И в оранжерии се раждат ранни краставици и домати. Но през последните 10 години повечето собственици на частни територии са изоставили леглата и са започнали да притежават собствена градина.

парцел 6 дка

Вариант на планиране и подреждане на елементи на площ от 6 хектара

Ето защо професията на ландшафтния дизайнер стана много популярна и търсена, както никога досега. Но не всеки има възможност да използва услугите на професионалисти. Следователно, когато планирате сайта си за 6 хектара, трябва да следвате следните съвети:

  • Градината площ от 6 хектара се счита за малка. Следователно, за да се поставят всички необходими зони върху него, трябва да се извърши внимателно планиране;
  • Ако искате красиво декорирай градината си, а появата на територията е по-важна от практичността, състава на самата градина трябва да бъде много изразителен;
  • Пространствените форми играят важна роля в такава градина;
  • И последното нещо, от което трябва да обърнете внимание, е цветът в космоса.

Точно когато тези нюанси ще бъдат координирани във вашата градина, то ще стане хармонично дори и в малки размери.

Основните елементи на състава на градината

градина 6 хектара

Разположение на градина и кухня градина на място

  • най-важният елемент е растителността, която се намира в градината;
  • облекчаването на този раздел;
  • резервоар за вода;
  • архитектурна структура и малки форми.

Първото нещо, от което трябва да обърнете внимание, е растенията. По правило растителността има различни форми. То може да бъде геометрично и декоративно. В допълнение, в растенията има такива концепции като цвят на листа, текстура на листата, различни корони. преди заснема парцел, ние трябва да вземем растителността, която искаме да видим на нашия сайт.

Подготовка на почвата за растителност

Основното, с което трябва да започнете кацането, е да подготвите почвата във вилната зона. По време на работа малко внимание се отделя на състава на почвата. Но това зависи от това как ще се почувства засаденото растение. Има пясъчна почва, а след това трябва да създадете специален глинен замък.

план на обекта

Възможност за развитие и план на обекта 6 хектара

И ако, напротив, районът е доминиран от глинеста почва, тогава ще трябва да добавите към него две части торф, две части пясък и една част хумус. За да научите за състава на почвата, достатъчно е да наблюдавате какви билки първоначално са се развивали в нея. Чрез точно определяне на състава на почвата, ще разберете кои растения ще се развиват добре върху нея. Следователно, за известно общо благосъстояние на растенията, е необходимо да се подготви определен състав на почвата.



За мнозина градината е преди всичко собствена работилница. Тя може да се сравни с един вид платно за рисуване. Можете да създадете свои собствени бои със собствени ръце. Това хоби за цвят и постоянното събиране на растения ще изразят желанието ви да експериментирате дори на собствения си парцел от 10 дка. Правилният избор на цвят не само ще украси цялата територия, но и ще повлияе на настроението на тези, които ще бъдат там.

Грижа за растителността в крайградската зона

Всяко растение е чудо на природата. Но как да покажем красотата си и да не пречим на другите функции ландшафтен дизайн и оформление на сайта, като къща? За това има метод за кацане, като износител. Същността на този метод е, че всяко бягство се разпределя със собственото си пространство. Разбира се, на пръв поглед може да изглежда, че съставите са засадени един от друг твърде много, особено за парцел от 6 хектара.

Но с течение на времето вашата градина ще цъфти в великолепни форми и всички тези въпроси ще изчезнат сами.
Разбира се, всички растения изискват специални грижи. Това включва подрязване, грижа за форми и размери на храсти, преработващи растения през лятото от различни вредители. Ето защо, градината отнема доста време, за да се грижи за нея.

Използване на свободна територия

Няма значение дали ще разработите голяма и красива градина или ще направите няколко саксии с касис.
градинско и градинско планиране
Важно е да знаете къде, какво и как да поставите. Поради малкия размер на парцела, може да се наложи да сравнително разчитате всеки квадратен метър на територията. Земята в малка площ е просто необходима. Благодарение на него не само ще получите красив дизайн на пустинната зона, но и цялостна картина на архитектурата на цялата територия.

Но дори и на малък обект трябва да се планират открити пространства. В този случай, моравата е точно това много открито пространство.

Всъщност този дизайн на малък клиринг е част от архитектурата на къщата. Такава растителност е продължение на интериора на жилището. Тревъра задължително трябва да бъде в малка градина. Но преди да засадите собствената си тревна площ на градинския парцел, е необходимо да поръсите плодородна почва, да направите отводняване на площадката, което ще помогне да се премахне всяка ненужна вода от тревата.

подреждане на градина

Организиране на градина и градина в района на 6 хектара

Слой плодородна земя, която е необходима, за да заспя към вашия сайт трябва да бъде най-малко 25 см. След като сте я протегна на територията, почвата трябва да се търкаля, а след това можете да започнете засаждане на тревата. В крайна сметка се опитайте да осигурите тази специална растителност с редовно и щедро поливане.

Рози - декорация на частна площ

Друг начин за красиво планиране и украсявай градината си с помощта на растителност, това са рози. Темата на розовата градина винаги е от значение, защото розите са любимо цвете не само за градинаря. Не е случайно, че "цветната кралица" се е превърнала в символ на любовта в литературата и част от пейзажа върху платната на художниците.

През вековете те се променят и извеждат все повече и повече различни видове. Розовите пъпки започват да цъфтят в началото на пролетта и завършват, за да задоволят своите собственици в края на есента. Но за да израснат повече от един сезон, късната им есен винаги трябва да бъде покрита.


Дори и на малък градински парцел от 8 хектара можете да поставите градински легла. На най-големият сегмент на територията могат да бъдат засадени всички растения, като картофи, цвекло, моркови, копър, чесън, лук и др. Г. Основното нещо е, че ширината на леглата не е по-малко от два метра. Такъв парцел е достатъчен, за да осигури на къщата всички необходими плодове и зеленчуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Оформлението на двора на частна къщаОформлението на двора на частна къща
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
» » Планиране на лятна вила 6 дка
© 2021 BggeHat.com