Озеленяване на двора на частна къща

Подреждането на къщата и прилежащата територия е не само вълнуваща дейност, но и възможност да се създаде уникално и уютно място за почивка. Дизайнът на ландшафта на частния двор печели всяка година популярност, превръщайки непривлекателните места в невероятни места за отдих.

Парцелът в близост до къщата може да бъде продължение на неговия стил, подчертавайки обща стилистична идея. И тъй като тя може радикално да се различава от дизайна на къщата, но да стане място за въплъщение на вашите идеи и проекти. Използвайки основните принципи на дизайна, можете да създадете красив ландшафтен дизайн на двора, който ще изглежда като произведение на изкуството във вашия двор.

Често за украса на дворове се използват ковани или керамични скулптури, но най-оригиналните елементи са нестандартни за градината, които се използват като саксии за цветя.

Създаване на дизайн, проектът сам по себе си, не забравяйте, че има много нюанси, невежеството от които може да направи всичките ви усилия напразно. На първо място, трябва да знаете повече за растенията, които планирате да използвате. В края на краищата те трябва не само да зарадват окото, но и да растат на подходящи места, които не изискват специални грижи за тях. Също така са необходими елементарни концепции за състава и свойствата на някои довършителни материали. По-планообразният дизайн ще ви зарадва с красотата си повече от една година.

Стилове на ландшафтен дизайн.



Изключително важно при избора на стила на дизайна на двора има неговите характеристики. Оценявайте внимателно територията и се опитайте да не се борите със силите на природата, но използвайте компетентно и подчертайте всички нюанси на територията.
Пейзажният стил - отнема много място. Такава градина е най-напомняща за природната среда. Изглежда, че всички растения растат в свободна цел. Плочки в такива градини са изложени от естествен камък.

Италиански стил - предполага, че всяка градина е продължение на къщата. Дворът, направен в този проект, е разделен на зелени жив плет в зони. В този стил преобладават прости геометрични форми. И най-разпознаваеми са скулптури и вътрешни дворове.

Китайски стил - не само изумява с бунтовете цветове, в такава градина всички детайли се мислят и се намират по Фън Шуй. Червеното е задължително. Малките беседки са направени в традиционен китайски стил. Бамбук, камък и бронз са широко използвани. И растенията не надвишават определена сума.

Модерни - в този стил, повече внимание се отделя на строителните материали, отколкото на растенията. Контрастите на бялото и черно са преобладаващи. Всички линии са строги и геометрията е правилна. Сред растенията преобладават зелените. Подходящо е да се разгледа в този дизайн иглолистни дървета, които могат да бъдат дадени почти всяка форма.

Има много други стилове и идеи за декориране на двора. И като създавате проект, разчитайте преди всичко на вашия вкус, защото вие сте вие, които ще се радвате, променяте сезон след сезон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Оформлението на двора на частна къщаОформлението на двора на частна къща
Барбекю площ в селската къща със собствените си ръцеБарбекю площ в селската къща със собствените си ръце
Къща за две семейства ще бъде достатъчна за всички!Къща за две семейства ще бъде достатъчна за всички!
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Как да планираме пейзаж?Как да планираме пейзаж?
Озеленяване на вашия сайтОзеленяване на вашия сайт
» » Озеленяване на двора на частна къща
© 2021 BggeHat.com