Варианти на оформлението на градината

Варианти на оформлението на градината

Собствениците на градински парцели, като правило, са изправени пред някои нюанси на собствената си земя: как правилно да подреждат сгради, да мислят над растителността, така че всичко би изгодно да подчертае основната структура - жилищна сграда. Планирането на сайта е важна част от подобряването на всяка частна зона. Преди да започнете да планирате себе си, трябва да се запознаете с основните принципи на планиране на градината.

планиране на сайта

Оформление и скица на градината площ от 8 хектара

Това е необходимо, за да се избегнат проблеми в бъдеще с подреждането на необходимите елементи върху територията. Тези правила, по-специално, включват регистрацията на нивото на земята. Това е един от най-важните фактори, тъй като по време на топенето на снега или на силните дъждове се образува голямо количество вода. Поради това всички сгради и растителност ще бъдат измити, особено ако са под хълм. Ето защо е целесъобразно да се притеснявате за наличието на висококачествен дренаж.

Познавайки особеностите на вашия сайт, няма да допуснете досадни грешки при издигането на сгради на територията.

Правила, които трябва да се спазват при планирането на заговор

Оформлението на градински парцел за частна площ зависи основно от терена, който преобладава на територията.

план на обекта

Планиране на парцела с разположението на градината, къщата и градината

Наемодателят трябва да вземе предвид този нюанс при разработването на плана. Необходимо е също така да се вземе предвид наличието на сгради там и форми на земя. Освен това, трябва внимателно да инспектирате околния район, както и площ парцел 12 хектара вашите съседи. Тя може да се намира на ниско място или на хълм. Поради факта, че предишните наематели на вашата земя могат да имат гъсто залесена площ, може да срещнете неудобства при подреждането на дачата.

Друг фактор, който ще изисква вниманието ви при планирането - наличието на подземни или повърхностни водоизточници.

Ако вземете предвид особеностите на територията, можете да инсталирате всички необходими структури със собствените си ръце: планиране на банята 6x6 или удобен плувен басейн, голяма овощна градина или малък ъгъл за отпускаща почивка. Ако имате планове за засаждане на плодови култури, трябва да бъдете особено внимателни относно нивото на земята в избрания обект, тъй като това впоследствие ще повлияе на посоката на водния поток по време на дъжд или сняг.
подобряване на земите
За да получите добра реколта и да се насладите на плодовете на вашите ръце, трябва да обърнете специално внимание на избора на земя за подреждане на овощни дървета и овощни дървета. При малки размери територия на планирания обект 15 дка, може да срещнете проблем при подравняването на терена на сайта. В този случай нередностите в планиране на сайта можете да победите във ваша полза и да подготвите градината за по-подходяща част от вилата.

Ако вашата територия има повишен риск от наводнение, първо, е необходимо да се погрижите за укрепване на неравностите в терена. Има няколко основни устройства, които се използват за създаване на надеждна основа:

За да може вашата градина да донесе максимален брой плодове и в същото време да изглежда добре, трябва да обърнете внимание на вертикалното оформление.

градински парцел план

Ландшафтен дизайн и градински парцел план 10 сто части

Това е ефективен начин за оборудване на градината, тъй като това ще помогне да се избегнат проблеми при наводняване на обекта и да се помогне за увеличаване на растежа на ценни култури. В допълнение, вертикалното планиране ще създаде естествена пречка за дъждовната вода и за наводняването на водата, което може да доведе до големи загуби поради отрицателното въздействие върху основата на жилище или ограда.

Следващият важен фактор при планирането на градински парцел със собствените си ръце е изчисляването на страните на хоризонта. Същността на тази процедура е да вземете под внимание осветяването на територията не само в различни часове на деня, но и в различно време на годината. Намирането на коя страна е по-добре осветена и накъде стига директната слънчева светлина, можете да изберете правилно точното място за всяко растение и сграда.

зона за отдих на място

Пример за подреждане на зона за отдих в градински парцел

Например, ако планирате да имате големи сгради или дървета на вашата земя, струва си да постави къща в северната част на парцела. По този начин ще избегнете падането на сянка от тях в останалата част от градината.

Мястото на жилищните сгради на земята трябва да бъде внимателно обмислено, тъй като е необходимо не само да се инсталира сградата от дясната страна, но и да се внимава фасадата на къщата да гледа на юг. Доброто осветление на помещенията в къщата ще ви помогне да спестите разходи за енергия.


Местоположение на сградите в градината



За да се осигури спокойна зона за отдих в жилището на плана на обекта по-малко от 10 дка, между жилищните сгради и пътя трябва да бъде най-малко 10 метра, на която можете да организирате предната градина. Такава декоративна бариера ще ви помогне да се отървете от ненужния шум и прах.

Има няколко основни зони на сайта. Всеки от тях изисква специален подход към планирането, така че да осигурите достатъчно ниво на комфорт. За да може Вашата територия да е в ред, я разделете на няколко зони:

  • Зона за местоположение на жилищни сгради. По правило тук се изграждат сгради за дългосрочно пребиваване;
  • Почивна зона. Тук има различни сгради, които служат както за отдих, така и за активна почивка и т.н .;
  • Икономическата територия. Такова място няма специални изисквания, но трябва да има достатъчно голям сегмент от обекта.
    изграден на място

    Вариантът на местоположението на сградите на парцела от 4 сто части

    Тази област включва навеси, които съдържат инвентар, и например разсадници за животни;

  • Градина и градина.

Такова разпределение е необходимо за всяка крайградска зона. Това е така, защото от оформлението можете правилно да разпространявате всяко малко парче земя. За да научите предварително колко и колко да отидете за определена зона, можете да използвате данните, дадени по-долу:

  1. Територията за жилищни помещения е най-незначителна при планирането на голям парцел. От своя страна има само 10 от цялата земя на територията на страната.
  2. Сградите за домакинството или кабините също имат скромни изисквания - 15 от общата площ.
  3. Най-голямата и трудна област е градината и градината. Под тях трябва да оставите поне 50 от наличната земя.
градински парцел планиране

Пример за планиране и ландшафтен дизайн на градински парцел в селска къща

Ако има желание да се направи чист и адаптиран за живеене в продължение на няколко сезона, тогава е необходимо да се мисли за подреждането на зона за отдих. Това е една от най-важните области в цялата страна. Ето защо, за беседки, детски площадки, спортни комплекси струва няколко стотин квадратни метра, за да можете да реализирате всичките си идеи.

Как да подредим основните елементи на ландшафта в градината

Основната сграда на всяка частна територия, по правило, е жилищна сграда. Тъй като тази сграда се счита за основата на всички видове земеделски земи, от нейното местоположение е необходимо да започне планирането на развитието на обекта. Ако за вас приоритет е градината част от територията, тогава в този случай жилищното настаняване трябва да се намира по-близо до оградата. Това ще помогне за правилното разпространение на всички останали зони.

местоположението на растенията на площадката

Местоположение на растенията и 3D оформление на градината парцел

Също така, този метод ще позволи достатъчно място за размножаване на слънцелюбиви култури. Благодарение на това ще получите не само богата реколта, но и красив дизайн на вашия сайт.

В този случай, ако не искате да отделят много време за засаждане, грижи и прибиране на различни култури и плодородни растения и градината са по-заинтересовани в курортно селище, поставянето на основните елементи селска къща 4 до 6 метра - пренесени в основния план, а за изграждането му е предоставена много по-голяма територия. Избирайки правилното място за сгради, можете да ги допълвате с екстериора или да реализирате всякакви идеи за дизайн.

Настаняване на селскостопански сгради

стопанските сгради на парцела
Оформлението на градината и разположението на всичките й елементи е предназначено преди всичко, за да може не само максимално рационално да се организира всичко необходимо в ограничено пространство, но и да се скрият малко видими сгради.

Като правило грозните структури и растения, които не се вписват в цялостната картина на дизайнерската идея, се разпределят възможно най-дълбоко в градината.

В същото време, селскостопански сгради може да бъде добра защита за растенията, които трудно могат да понасят въздействието на силните ветрове. Ако не можете да се създаде такава структура дълбоко вътре, или тя трябва задължително да е в близост до жилищната сграда, тя може да бъде украсена с помощта на различни увивни растения, които компенсират неблагоприятното оглед на хамбара. Най-доброто място за дом е северозападната част.

Къде е най-доброто място за създаване на зона за отдих в градината

Точното място, което е най-добро място за отдих, не. Такива структури могат да бъдат като една малка сграда и няколко сгради, инсталирани на цялата територия. Повечето градинари се опитват да използват колкото е възможно повече растителност в дизайна на цялата градина.

По този начин оградата, зоната за почивка и дори жилищните помещения са украсени с различни къдрави храсти и цветя. Но си струва да си спомним, че този дизайн изисква специално внимание. Но благодарение на зелените тонове обектът ще придобие по-оживен и естествен външен вид и също така ще допринесе за защита от неблагоприятните ефекти от метеорологичните условия.

зона за отдих на място

Възможност за планиране на зона за отдих в градината

Ако искате гостите да имат незаличимо впечатление декорирайки двора на частна къща, трябва да оборудвате градината си с такива допълнителни декорации като малко езерце, украсено с див камък, красиви цветни лехи или облицована пътека. В този случай най-добре е да използвате цялото си въображение. По този начин, с минимални усилия, можете да организирате добра зона за отдих, която може да бъде удобно разположена, наслаждавайки се на лятна прохлада.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Оформлението на градината и градинатаОформлението на градината и градината
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Разпределение на поземления имот по кадастралния планРазпределение на поземления имот по кадастралния план
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
» » Варианти на оформлението на градината
© 2021 BggeHat.com