Разпределение на поземления имот по кадастралния план

Разпределение на поземления имот по кадастралния план

За да се визуализират бъдещите граници на застроените частни имоти в чертежа, ще бъде необходимо да се изработи схема, която да посочва местоположението на територията по кадастралния план. Това е държавен тип документ, който съдържа информация за следните параметри на избраната земя:
планиране на парцел място

  • схема на парцела;
  • пълен размер на територията;
  • държавен счетоводен номер.

При разработването на този вид документация трябва да сте сигурни, че са налице и трите компонента.

Подготовка на оформлението на поземления имот

За да се изготви такава схема в съответствие с ГОСТ и да има подготвена основа за започване на планирането на строителните работи, е необходимо да се събере необходимата информация за следните аспекти на подреждането на обекта:

  1. Намерете и сравнете създадената схема с документа за териториалното планиране на парцел.
  2. Преди да започнете да разработвате план, струва си да обърнете внимание на правилата за изграждане и експлоатация на земята.

    кадастрален план

    Нотариално заверен кадастрален план на обекта

  3. Необходимо е също така да се сравнят данните, изобразени върху кадастралния план, с оригинала проект на план за развитие на селищната зона.
  4. Друг документ, който трябва да бъде подробно проучен преди започване на строителните работи, е данните за устройството и комуникациите на земята.
  5. Често собствениците на земя могат да срещнат проблеми при изграждането на сгради на тяхна територия поради факта, че техният обект е регистрирана от държавата природна територия. За да се избегнат такива неприятни ситуации, е необходимо предварително да се проучат законите и подзаконовите актове за експлоатацията на защитените територии и резервите.
  6. В присъствието на територии, използвани от обществеността, е необходимо да се изясни възможността за неговото изграждане.
  7. За да се избегнат конфликтни ситуации в бъдеще, е по-добре да се знае предварително за всички недовършени строителни работи и възможни бъдещи решения за строителство в съседни райони. Това ще помогне правилно планирайте сайт със собствени ръце.
схема на разположение на сайта

Пример за схема на местоположение по кадастралния план на парцела

За да създадете схема на сгради и територии, както и поземлени геодезически сгради в кадастралния план, ще трябва да кандидатствате за услуги, предоставяни от държавния портал на изпълнителната власт. В някои градове и регионални центрове тези функции се изпълняват от юридически лица, които имат власт над това споразумение. Това условие е задължително, както е посочено в кода на нашата страна.

В някои случаи може да има изключения от правилата, ако те са подкрепени от друг закон. В същото време изграждането на схема за застроена земя не изисква наличието на висококвалифициран специалист и може да бъде направено както от собственика, така и от юридическото лице.
кадастрален план
Но трябва да се има предвид, че подобен план не е подходящ за провеждане на търговски споразумения, тъй като не е потвърден от представители на органите на съответната територия.

Изготвяне на кадастрален план за търговски споразумения

Разположението на частната територия на крайградската зона от 10 дка с поземлени сгради могат впоследствие да бъдат предоставени на потенциален купувач. Но заслужава да се знае, че е възможно да се създадат търгове за продажбата на територията с помощта на такъв документ, ако продаваният парцел не е част от едно от федералните селища на страната. Същото важи и за сключването на лизинг на територията.

Разработване на схема на местоположението на сградата по кадастралния план

Кадастралният план е важен документ за всеки собственик на частна собственост. При продажба, извършване на реконструкция или прехвърляне на недвижими имоти в полза на нуждите на селище или в строеж от страна на държавата, този вид схема ще бъде необходима на първо място. За да се изготви схема, която ще бъде посочена разположението на всички сгради в градината, е необходимо да се използва официалната регистрация на кадастъра.

Можете да го направите сами, като отидете на официалния държавен ресурс и извършване на необходимите схеми за обучение, или да вземат помощта на представителя на информация и телекомуникационна мрежа регистрацията кадастралната за набор такса, размерите на които могат да бъдат видени на един и същи ресурс.



Има няколко други основни причини, които ви задължават да имате схема на местоположение по кадастралния план:

подготовка на схема за оформление на обекта

Подготовка на оформлението на парцела в специална програма

  1. Най-основната причина е извършването на различни операции по покупката и продажбата на земя, които изискват намеса на официални органи. Също така този план обръща внимание в случай на противоречиви ситуации, които се отнасят до границите на територията, собственост върху сайта или правата за използване на обект.
  2. При организирането на поддръжката или провеждането на различни видове комуникации може да се изискват такива документи. Схемата на поземления имот на кадастралния план може да бъде предадена за разглеждане на отговорните лица както в печатна форма, така и в електронна форма.

    одобрение на схемата

    Одобрение на оформлението на обекта в плана

  3. Ако е необходимо да се построи сграда на територията на местното самоуправление, е невъзможно да се започнат дейностите и дейностите без кадастралния план на избраната територия.

В допълнение, че всяко поведение на финансови сделки или промяна архитектурен план на сградата на обекта са невъзможни без кадастрални документи, като например паспорт и схема на структури, те са необходими за редица други операции.

Друга ситуация, в която може да се наложи присъствието оформление на сградата на кадастралния план, - търговски проект за привличане на инвеститори и спонсори, които ще имат възможност да се оцени какво ще бъдат изразходвани парите, инвестирани.

Посочване на местонахождението на близките територии в кадастралния план

Има най-различни документи, които показват, допълнителна информация за района наоколо сгради, комуникационни услуги, наличието на обществени сгради и др. Г. Такова подробно описание ще бъде вярно, когато нуждата от финансови транзакции със собствениците на съседните парцели, както и разширяването на територия за сметка на обкръжението на проучване земя.

Следователно, за да се състави този тип документ, собственикът на сайта ще се нуждае от точни данни от съседите. В някои случаи ще бъде изключително трудно да ги получите и това може да изисква помощта на специалисти.
посочване на близките територии
Но си струва да се има предвид, че въпреки че такъв план е официален документ и носи много важна правна информация, той не:

  • точни данни или характеристики на структурата на проучването на терена;
  • данни за размера на сградите и територията;
  • информация за характеристиките на ландшафта на обекта.

Основната цел на оформление на кадастралния план е да се уточни информация относно регистрацията на някои сгради в държавните институции, както и визуализация на гранични обекти, които са от типа на района или общински обществени сгради, както и следната информация в него:

кадастрален план

Разработване на кадастрален план в специална програма

  1. Цялата основна информация за структурата на сградата, вътрешно оформление на помещенията, разположени в къщата , всички разширения и обществени съоръжения.
  2. Описание на свързаните комуникации, улиците, които граничат с територията.
  3. Теренни проучвания, нанесени на територията.

Струва си да се отбележи, че използваната скала за разработване на схема на местоположение по кадастралния план е много по-малка от тази, която се използва основно за общи чертежи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Заглавие документи върху обекта на недвижимите имотиЗаглавие документи върху обекта на недвижимите имоти
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Площта е 1200 частиПлощта е 1200 части
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
План на етажа на къщатаПлан на етажа на къщата
План за състояние на парцелаПлан за състояние на парцела
Технически условия за водоснабдяванеТехнически условия за водоснабдяване
Оформлението на двора на частна къщаОформлението на двора на частна къща
» » Разпределение на поземления имот по кадастралния план
© 2021 BggeHat.com