Планиране на терена и чертеж на чертежа за подравняване

Планиране на терена и чертеж на чертежа за подравняване

Част от проекта, в която подробно се разработват елементите на релефа на територията, се нарича план за организацията на релефа. Капиталови сгради и развита територия предполагат промени в съществуващата конфигурация на повърхността на обекта. Понякога тези трансформации са много значими и са свързани с изместването на земните маси, подреждането на разкопки, насипи, подпорни стени. Организацията на облекчението обикновено се оптимизира с критерия за минимизиране на вноса или износа на почвата.

план за възстановяване

План за планиране на релефа

План за организиране на релефа

Добре дизайн на сайта в програмата ще се стреми към нулев баланс на изкопни работи. Въз основа на топографския план и плана за организацията на релефа се съставя картограма на разкопки. Тази диаграма показва разликата между съществуващите маркировки на терена и тези, проектирани в възловите точки. Този подход бе приложен в ландшафтния дизайн преди разпространението на цифровите технологии.

Днес все по-често те изграждат цифров модел на терена и изваждат от него цифровия модел на планирания обект. Принципът е същият, но нивото на яснота е по-високо, както и детайлите на ситуацията. Въпреки че излишният информативен характер на триизмерните модели отрицателно влияе върху практическите проблеми. За да се постигнат конструктивните позиции на релефа в природата, фиксирани са характерни точки с проектни височини.

изчертаване на подравняване

Пример за чертеж на оформление на сайта

Това може да изисква план за оформление.

План за обекти и пътища

По принцип такъв план е част от информацията, отразена в главния план на обекта. Ако тези елементи са проектирани отделно за планиране на сайта, тогава планът за обекти и пътища ще бъде самостоятелен чертеж.

Планът отразява конфигурацията на елементите, необходимо е да се даде планираната височинна позиция на характерните точки на пътната повърхност. Оформлението на пътя и обекта се извършва отделно на базата на плана.

План за градинарство и подобряване

Планиране на парцела изграждането или реконструкцията се допълва от засаждане на зеленина, подреждане на цветни лехи, тревни площи и други елементи, приети в ландшафтния дизайн. В тази част на проекта ще бъде предоставена подробна информация за разполагането на елементи за подобряване, отдих, спорт.

озеленяване на парцела

Подробен план за екологизиране на сайта



План за озеленяване или рисунка за разтоварване се създава въз основа на плана за организацията на релефа и пътния и устройствен план. Растенията, елементите на подреждането са разположени, като се вземат предвид проектираните терени, пътища, места и тротоари.

Изчертаването на чертежа може да помогне да се доближи действителната позиция на елементите на плана до терена. За разтоварване на храсти и дървета се изготвя чертеж за оформление.

Какво трябва да знаете, за да постигнете целта

Всяка точка от плана има препратка към условната координатна система. Обикновено това е оста на строителната сграда. Разстоянията по перпендикулярните оси ви позволяват точното позициониране на точката. При реконструкцията се извършва ландшафтна реорганизация на работата между вече съществуващи сгради. Посочете точка В този случай точката може да бъде свързана с всеки съществуващ елемент, например стена или ъгъл на сграда. След като компилирате чертежа на оформлението с графичните разстояния, можете да продължите с премахването на точките в природата. Предупреждението се извършва по метода на полярни или правоъгълни координати. В първия случай радиус, равен на едно от разстоянията, се установява от дадена точка.

След като сте направили същото от друга точка на сайта, точка на пресичане на кръгове се определя на терена. Това не е много точен, а прост метод.

Когато взимате точка по отношение на праволинейните фасети на сградата, например, стените на сградата, разстоянието при подреждането на стената се отлага и от нея разстоянието е перпендикулярно на подравняването. Този метод също не е много точен, тъй като е невъзможно отлагането на перпендикуляра без специални инструменти. Но с помощта на централния план работата лесно се осъществява.

Как да го направя правилно

Единственият правилен начин за прехвърляне на точките от плана на обекта към природата е да ги наречем с помощта на оборудването, използвано в строителната геодезия и топография. На цифровия модел на плана са дефинирани възловите и характерните точки и са зададени техните координати. Планът за разбиване с точки, с позоваване, подготвено геодезическо оборудване, ви позволява да въведете координатите и надморската височина в устройството.

Инструкцията по този метод позволява да се постигне много висока точност, с отклонения от проектните стойности от няколко милиметра. Независимо от това как точките се прехвърлят на терена, те трябва да бъдат закрепени с дървен щифт или стоманен прът. Ако е необходимо, те са маркирани с надморска височина.

изчертаване на подравняване

Пример за оформлението на ландшафтния дизайн на сайта

В градината дизайн такава висока точност е прекалено, но с устройството за задържане на структури, пътеки и подложки, това може да помогне за избягване на грешки. В този случай чертежът на чертежа за подравняване ще се състои в определянето на цифровите координати на точките въз основа на плана. По-модерното оборудване ви позволява да извличате точки от природата директно от цифров модел или файл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Планиране и развитие на населените местаПланиране и развитие на населените места
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Програми за създаване на ландшафтен дизайнПрограми за създаване на ландшафтен дизайн
Как да направите къща оформлениеКак да направите къща оформление
Програма за планиране на обектаПрограма за планиране на обекта
Как да направите оформление на сайта със собствените си ръцеКак да направите оформление на сайта със собствените си ръце
Разпределение на поземления имот по кадастралния планРазпределение на поземления имот по кадастралния план
План за състояние на парцелаПлан за състояние на парцела
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
» » Планиране на терена и чертеж на чертежа за подравняване
© 2021 BggeHat.com