Изцедете парцела

Характеристиките на почвата, нивото на подземните води, релефът на парцела - всичко това засяга насищането на почвата с вода. При определени условия капацитетът на филтрация на почвата може да не е в състояние да се справи с обема на водата, попадаща на повърхността й със седименти. Както и подреждането на плитки водоносни хоризонти влияе неблагоприятно върху цялостното състояние площ (неговата преовлажняване), трайност вили (разрушаване фундаментни) и растителност (поради извличане на минерални вещества и излишната вода). Ако почвата не се справя с премахването на водата по естествен начин, тогава тя трябва да бъде помагана! За тази цел се използва отводняване на площадката - изкуствено създадена система, благодарение на която е възможно ефективно да се отклони излишната вода извън зоната на сушене.

Възможности за сушилни системи

Приложните технологии за отклоняване на вода от определена територия се различават в зависимост от естеството на проблема. Когато става дума за място с почви, характеризиращи се с лоши филтриращи свойства, се използва повърхностен или линеен дренаж. Това често се прави, когато горните слоеве на почвата са глинести, а след локви има локви за дълго време - докато течността се изпари напълно. Ако проблемът не е в подпочвените води, които често са само на метър от повърхността, курортът към различен подход: да организира подземни канали с известна склонност, в които водата се подава от гравитацията в съда за събиране, или само по естествен начин, ако релефа не е плоска. Нека разгледаме и двата варианта по-подробно.

Линейно отводняване

Основната задача на линейната дренажна система (отводняване на бури) е да се намали водното натоварване на земята, като по този начин се предотврати затрупването на терена. Подредени линеен дренаж е съвсем проста: в проблемните области, изкопани малък изкоп с наклон от 1-2 см на метър на дъното на тяхното заспиване чакъл, след което задайте специалните тавите - за тях излишната вода ще отиде в специален колекционерски кладенци. Натрупаната по този начин течност може да се използва за напояване или принудително в канавка (река, езеро, изкуствено езеро). Над тавите са затворени с подвижна решетка, която не пречи на нормалната работа на системата и удобството за използване на площадката на обекта. Решетката забавя отломките и благодарение на възможността за просто демонтиране допринася за оперативната поддръжка на линейното дрениране.



Схемата за линейно отводняване

Дълбоко отводняване

Изграждането на дълбоки системи, за разлика от описаната по-горе технология, предполага извършване на по-широки земни работи. В резултат на това наличието на такова отводняване може да бъде познато само чрез издирване от земните дренажни кладенци. Но за всичко в ред.

Задачата на дълбоките системи е да се осигури понижаване на масата на подпочвените води. За тези цели, изкопайте окопите под нивото на замръзване на почвата (най-често около къщата). Дъното им е покрито с филтриращ материал - натрошен камък. След това се поставят основните работни елементи на системата - канализацията. Те са гофрирани тръби за отводняване на площадка с дупки, през която водата ще бъде извадена от земята и последвалото й изтегляне в кладенеца. За да се обслужват тръбите в отделни участъци от тръбопровода, са инсталирани контролните кладенци. След монтажа цялата конструкция е покрита с натрошен камък и пръст.

Цената за решаване на проблема

Инсталирането на дренажна система за буря ще струва средно 1500-2500 рубли. за много.Когато изкопаете траншеи на дълбочина до 1 м, разходите за дълбоко отводняване започват около 1500 рубли. Инсталирането на водата ще струва около 3000-3500 рубли. Във всички горни случаи се вземат предвид цените на услугите и необходимите материали за изсушаване на почвата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Наклон на дренажната тръбаНаклон на дренажната тръба
Изсипете избатаИзсипете избата
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Монтаж на дренажна система на обектаМонтаж на дренажна система на обекта
Как да източим мястото на водата от собствените си ръце, най-добрите начини за спасяванеКак да източим мястото на водата от собствените си ръце, най-добрите начини за спасяване
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
Отводняване на площадката на глинести почвиОтводняване на площадката на глинести почви
» » Изцедете парцела
© 2021 BggeHat.com