Подготовка на земята преди изграждането

парцел за строителствоАко строителството е планирано на територията, която преди това не е била изградена, първоначалният етап ще бъде подготовката на обекта за строеж. Качествената подготовка на обекта ще осигури желания резултат на финала без неприятни изненади в следващите етапи на строителството.

Два основни етапа на подготовка: клиринг на място и инженерна оценка. Подробно проучване на терена, подробно планиране на планираното поставяне на съоръженията на обекта. Тези действия просто трябва да бъдат извършени в началния етап, за да се избегне неефективното използване на територията и появата на проблеми с ландшафтния дизайн при завършване на строителството. Компанията Bobtan.rf се занимава с изчистването на сайта. Работата се извършва с помощта на специализирано оборудване.

Релеф на обекта

Ако площадката е разположена на неравномерна хоризонтална равнина, е необходимо вертикално планиране на обекта. Тук се използва за рязане или запълване на почвата. Ако разликата във височината в района е по-значима, можете да използвате терасиране. В резултат на това ще се изключи възможното подхлъзване на земята. Също така, терасите могат да се използват при ландшафтен дизайн.

Инженерно-геоложки анализ



За да се определят основните физични характеристики на почвата преди изграждането му, се извършва геоложкото му оценяване. Основните данни са плътността и основните компоненти на почвата, нивото на подпочвените води, сезонната промяна в почвените свойства на даден обект. Въз основа на получените данни ще бъде взето решение за естеството на фондацията, за възможния брой етажи на сградата. И също така необходимостта от дренаж.

Дренажна система

При наличието на близки подземни води дренажна система е задължително проектирана във влажни зони. Двата основни вида са отворени (или повърхностни) и затворени (дълбоки) канализации.

Отвореният дренаж е разделен на линейни и точкови дренажи. Линейно се нарича мрежа от плитки канали или тави, които обикновено се вписват успешно в пейзажа на обекта. Например, по краищата на пистите. За да се предотврати запушването, те са покрити с декоративни решетки. Подобна система често се използва за дренаж на дъждовна вода. Също така отвореният дренаж може да бъде направен като точка. В този случай водните греди се намират на мястото на натрупване на вода - под улея за покрив или в естествено ниско разположената зона.

Отводняването от затворен тип е необходимо за намаляване на почвената влага и отводняване на подпочвените води. За да направите това, дренажните тръби трябва да бъдат разположени под нивото на подводния водоносен хоризонт. За да определите това ниво, се нуждаете от помощта на специалист.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Планиране на територията на парцел в странатаПланиране на територията на парцел в страната
Как да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиранеКак да планирате сградите на парцела с вашето собствено планиране
Разпределение на поземления имот по кадастралния планРазпределение на поземления имот по кадастралния план
План за състояние на парцелаПлан за състояние на парцела
Планиране на лятна вила 6 дкаПланиране на лятна вила 6 дка
Планиране на обекта с къща и саунаПланиране на обекта с къща и сауна
Планиране на сайта 20 хектараПланиране на сайта 20 хектара
Планиране на терена и чертеж на чертежа за подравняванеПланиране на терена и чертеж на чертежа за подравняване
Как да планираме пейзаж?Как да планираме пейзаж?
» » Подготовка на земята преди изграждането
© 2021 BggeHat.com