Изграждане на дома ви

Първо трябва да определите мястото за изграждане на къщата. Трябва да се вземат предвид техническите характеристики като наличието на подземни води, вид на почвата, възможността за поставяне на съобщения.

Можете да поръчате проект в строителна фирма. След като изберете проект, можете да изчислите разходите, направете бюджета. Експертите могат да помогнат в това. Приблизителната оценка включва разходите за обекта, подготовката на необходимите документи и дизайн, материалите за строителство и заплащане за строителни услуги и др.

Голямо разнообразие от качествени топлоизолационни материали за покрива и стените на къщата ви позволява да пестите нагряване, намалявайки разходите за отопление.

Струва си да се използват най-новите енергоспестяващи устройства, лампи, които натрупват слънчева светлина през деня и осветяват двора без електричество. Идеалната температура през зимата се поддържа от радиаторни термостати. С качествени и надеждни прозорци топлината няма да бъде освободена отвън, а с иновативни устройства като геотермална термопомпа може да се използва топлината на земята при отопление на къщата. Също така отличен избор са енергоспестяващи електрически крушки, които ви позволяват да пестите електроенергия.



Преди началото на строежа на къщата трябва да получите разрешение от администрацията на общинската организация, разположена на мястото на обекта. Трябва да предоставим документи, свързани с предстоящото строителство: план на обекта, заглавие на документа за парцела, план на оформлението. В администрацията може да бъде изяснен пълен списък с документи.

Десет дни след приемането на заявлението трябва да бъде взето решение за издаване или отказ на разрешението за строеж. В случай на отказ е възможно да се обжалва това решение в съдебна процедура.

След получаване на всички необходими разрешителни за изграждането на частна къща, изготвяне на всички подробни оценки и изчисляване на всички бъдещи разходи, можете да започнете строителството.

Полагане на основата е най-важното в строителството на къщата. Малко технологично нарушение при полагането на фондацията може да доведе до проблеми, поради което е желателно професионалистите да поверят този етап. Професионалният строител преди да постави основата ще определи вида на почвата и ще изчисли потенциалното й понижение предвид тежестта на бъдещата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Проектиране, типография на сградиПроектиране, типография на сгради
Проектиране проект на основата на качествени ремонтиПроектиране проект на основата на качествени ремонти
Как да изберем проект за изграждане на къща?Как да изберем проект за изграждане на къща?
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
Предимства на индивидуален проект у домаПредимства на индивидуален проект у дома
Защо трябва да направите проектЗащо трябва да направите проект
Отваряме строителна фирмаОтваряме строителна фирма
Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?
Защо се нуждая от проект у дома?Защо се нуждая от проект у дома?
» » Изграждане на дома ви
© 2021 BggeHat.com