Изпълнителна документация за чуждестранни материали в строителството

За да се гарантира, че процесът на изграждане е бил осигурен с материалите, които са предвидени за тази сграда, е необходимо да се контролира качеството. Обикновено това са качествени паспорти и необходимите сертификати за степента на опасност от пожар и токсичност, тестове за якост и др. Въпреки това, ако материалите са поръчани извън Руската федерация, често техническата документация има нестандартна форма за попълване на Русия или съдържанието на чужд език. Необходимо е да се съберат документи, потвърждаващи качеството на материалите, но също така е необходимо да се приложи техният научен и технически превод. Това се прави главно за тези, които контролират изграждането на държавни органи, както и служители на предприятието, които разчитат на тези документи в строителната индустрия.

Направете трансфер, но не достатъчно, защото в близко бъдеще инспекторът на GASC ще Ви информира, че е необходимо да предадете само официално издадени документи. Поради това изходният документ на чуждестранна извадка с печати трябва да бъде допълнен от технически превод, който има нотариално заверено потвърждение за съответствието му с изходния код. За да се даде такова потвърждение, е необходимо да се намери нотариус с познания за съответния език и специализирана в строителството. Тази задача не е лесна, затова се препоръчва да се включат специални юридически лица с преводи за преводи.

Пълният пакет документи за строителни продукти в изпълнителната документация е, както следва:

  1. Паспортите за първоначално качество и необходимите сертификати на оригиналния език, при наличие на печати на производителя,
  2. нотариално заверени преводи на документи в Русия.


В случай, че в архива няма необходимите документи за сградата, могат да възникнат следните ситуации:

  • Елементите на конкретни материали ще се провалят преди гаранцията. Резултатът може да бъде материално увреждане на ремонта и може да се случи и инцидент. В случаите, когато документите са в ред, е много по-лесно да докажете интересите на предприемача преди закона.
  • По време на работа се изисква информация за техническите параметри на материала. Незнанието на характеристиките може да доведе до допълнителни разходи за лабораторните изследвания.

За да избегнете тези моменти, ви се препоръчва да завършите архивите на обекта в посочената форма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производствени норми за отписване на строителни материалиПроизводствени норми за отписване на строителни материали
Трябва ли разрешение и одобрение за остъкляване на лоджията?Трябва ли разрешение и одобрение за остъкляване на лоджията?
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Ние сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газНие сме свързани с инженерните комуникации в селска къща с електричество и газ
Как да отворите строителна фирмаКак да отворите строителна фирма
Как да отворите вашата строителна компанияКак да отворите вашата строителна компания
Отваряме строителна фирмаОтваряме строителна фирма
Предимствата и възможните рискове от инвестиране в жилищно строителствоПредимствата и възможните рискове от инвестиране в жилищно строителство
Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?Строителна експертиза Защо се нуждаете от това?
Какъв е времето за приемане?Какъв е времето за приемане?
» » Изпълнителна документация за чуждестранни материали в строителството
© 2021 BggeHat.com