Тухлена зидария за частно строителство в Русия

Тухли - SNiP за частно строителство в Русия 1SNiP 12-01-2004, SNIP 3.03.01-87, SNIP 12-03-2001 регулират работи по монтажа на тухлени стени

и прегради, организацията на строителната продукция и изграждането на товаро-подемни и ограждащи конструкции. Така например, тухлището на SNiP 12-01-2004 е регламентирано.

Изисквания за използваните материали

Използва се в строителството на тухли и други керамични камъни трябва да отговарят на държавните стандарти за тези видове строителни материали. Така например, лицевата тухла, използвана за външния верст, трябва да има правоъгълна форма, тя не може да е нарязала ъглите и лицата. Качеството на материалите трябва да се проверява чрез визуална проверка от зидаря.

Що се отнася до разтвора, използван за полагане на тухли, че трябва да има по-голяма мобилност на 7 см. В зимни условия, трябва да се добавят изграждането на вар, пластифициране и въздухозасмукващите химически добавки в количество от 0,8 грама за всеки килограм цимент.

През зимата трябва да се спазва температурата на разтвора, да е над + 25 ° С. Самият разтвор трябва да бъде с една степен по-висок от този, осигурен от проекта, ако температурата на околната среда е под -15 ° С.

Нормите забраняват използването на тухли, които не са снабдени със съответните документи, потвърждаващи нейното качество. Съхранение на тухли се извършва на метални палети с разстояние между палета от най-малко 100 mm.

Всеки 3-4 редица палети между коридори трябва да бъде оборудвано с минимална ширина 70 см. Пакети с приемливи тухли съхраняват в пластмасови торби в купчините на специални дистанционни елементи с височина не по-голям от две купчини нива.

Доставката на сместа за строеж на обекта се извършва с помощта на самосвали. За да се предотврати деламинацията на състава, подаването на сместа трябва да се извърши чрез винтов механизъм, в който е възможно да се поддържа необходимата температура и процедурата за непрекъснато смесване на смесителната смес.

Тухли - SNiP за частно строителство в Русия 2

Технология на изпълнение на зидани работи

Тухлена зидария, Парченце, което осигурява стриктно спазване на стандартите, трябва да се извършва в съответствие с работните чертежи и проекта за производство на строителни работи. Зидария външни стени трябва да бъдат извършени в съответствие с четири зидари сложност на всяка от възли: К1 доказуемо масон 4-5 изпълнява К2 - 3 масон изпълнява К3 - масон с две освобождаване К4 - масон с 2 освобождаване.

Тухличките SNiP, които строго регулират реда на изпълнение на произведенията, трябва да бъдат направени в следната последователност:

  • маркиращи места за изграждане на стени,
  • маркиране на врати,
  • инсталиране на поръчка.

Зидарите на носещите стени започват с припокриване от етапа до таван на етапи: първо, външната облицовка е изложена, а след това камъните са изложени в строителството на керамика.



Тухли - SNiP за частно строителство в Русия 3

Изграждането на вътрешни стени и прегради се извършва в следната последователност:

  • маркирайки местата на бъдещите стени и прегради,
  • задаване на ред,
  • издърпване на хоризонталния кабел,
  • разпространение на зидария хоросан,
  • полагане на тухли в строителството на стената,
  • оценка на верността на извършената работа,
  • полагане на стоманобетонни мостове.

На всеки 4 реда зидария трябва да бъде подсилена зидария.

Инструменти и уреди за зидария

Оборудването, използвано при работа, трябва да съответства на техническите условия, да бъде надеждно и издръжливо и да се поддържа в работна последователност. Височината на всяко ниво се определя по такъв начин, че да бъде 0,7 метра по-високо от нивото на работната палуба.

Безопасност при изпълнение на работа

При извършване на строителни работи е необходимо да се спазват изискванията за осигуряване на безопасността на работното място, които са посочени в съответния SNiP 12-04-2002.

Съгласно този стандарт, повдигането на строителните материали до необходимия под, както и тяхното придвижване до работните места, трябва да се извършват с помощта на специални товарозахващащи приспособления, палети, за да се изключат вредите вследствие на падането.

Тухли - SNiP за частно строителство в Руската федерация 4

Тези работници, които вземат стоката, трябва да притежават подходящо образование и сертификация на спасителя. Работниците на кулата и машините трябва да имат радиотелефонна комуникация.

На работниците е забранено да стоят на зидарията със стъпалата си или да се наведат върху нея. Като средство за подплата трябва да се използват само специализирани средства.

При полагането на носещи стени е необходимо да се поставят външни защитни върхове от типа подови настилки върху скоби, окачени на специални скоби.

Контрол на качеството на извършената работа

При извършване на зидария трябва да се извърши контрол, който се състои от следното:

  • приемането на завършените инсталационни работи, предхождащи зидарията;
  • Качеството на материалите и продуктите, използвани за зидария, следва да бъде предмет на оценка на качеството;
  • Контролът на операциите, включващи производството на зидария и устройството на джъмперите над отворите на вратите и прозорците;
  • всички извършени произведения трябва да бъдат приети с акт за приемане на произведения и акт, потвърждаващ изследването на скрити творби.

Тухли - SNiP за частно строителство в Русия 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Счупени 20802-89 обществени сгради и съоръженияСчупени 20802-89 обществени сгради и съоръжения
Snip 23-01-99 Сграда КлиматологияSnip 23-01-99 Сграда Климатология
Snip 20405-91 отопление, вентилация, климатизацияSnip 20405-91 отопление, вентилация, климатизация
Консумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедноКонсумацията на разтвор на 1 m2 или тухлен куб се изчислява заедно
Отделение за отопление, вентилация и климатизацияОтделение за отопление, вентилация и климатизация
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Тухлена къщаТухлена къща
» » Тухлена зидария за частно строителство в Русия
© 2021 BggeHat.com