Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща

Цената на полагане тухла за куб - с материали и без изграждане на къща 1Когато сцената на полагане на основите на бъдещата къща приключи, е време да се премине към изграждането на стените. Стенната зидария е един от най-важните етапи на строителството - тя определя дизайна на външния вид и предназначението на сградата. Всички работи по полагане трябва да отговарят на строгите строителни стандарти.

Материалът за стените може да бъде дърво, тухла, камък, пяна блокове и т.н. Директно тухлена зидария е поставянето на тухли в един ред, докато ставите между тях са изпълнени със специално решение. Съединителят може да бъде груб, чиято цел е максимална защита от атмосферни условия и довършителни работи, които се извършват от красива тухлена облицовка.

По пътя на производството, тухла е керамика, която се прави в процеса на изпичане на глина, както и силикат, състоящ се от вар и пясък. Силикатният тип е по-евтин, което значително намалява разходите за полагане на тухли за куб, но това е реликва от миналото.

Наскоро строителните мерки станаха много по-строги, което направи безполезно да се използва такава тухла в изграждането на жилища, така че ние ще спрем вниманието си единствено върху керамиката.

Цената на полагане тухла за куб - с материали и без изграждане на къща 2

характеристики на

Тухла е с проходни дупки (кухи) и, съответно, без тях (твърдо). Цялата тухла, произведена от древни времена, е универсална. Използва се при строителството на стени, основи, за полагане на камини и комини. Що се отнася до кухината, това е знак за всяка модерна сграда, защото сега е най-популярният строителен материал.

Също така, някои компании, занимаващи се с иновации в строителството, могат да предложат на своите клиенти пореста тухла.

Нейната порьозност дава на материала най-доброто звукоизолационно и топлоизолационно качество в сравнение с керамичните тухли. Порести тухли могат да съдържат до 50 кухини в обема си, без да губят силата си.

Поради по-малката маса, тя не натоварва основно основата. Данни за сила на тухли са посочени в етикета. В допълнение към силата, тя трябва да вземе предвид и индекса на устойчивостта на замръзване, измерва се в цикли. Например, за Санкт Петербург, оптималната стойност е 35-50 цикъла.

уговорена среща

Съгласно целта си, керамичните тухли са разделени на обикновени тухли, които се използват за полагане на вътрешни редове, които по-късно се подлагат мазилка, и отпред - използвани за довършителни работи. Лицевата тухла се прави при спазване на високи изисквания към точността на пропорциите и цвета. Също така, облицовъчните тухли са оформени и оформени. Текстурираните тухли имат изпъкнал шаблон, с който можете да направите фасада на сградата по-изразителни. Оформени - има заоблени ъгли или канали, за да създадат от тухлите сложни архитектурни композиции.



Цената на полагане тухла за куб - с материали и без изграждане на къща 3

цветове

Това стана така, че повечето хора мислят, че керамичната тухла е задължително червена. Това не е съвсем вярно. Модерните тухли се произвеждат в разнообразни цветове. Той е боядисан по три начина.

Най-скъпият начин е обемното оцветяване, когато пигментите се добавят директно към състава. Вторият метод е боядисване на повърхността на тухла, което води до цветен слой с дебелина около 3 мм. Последният метод се явява сравнително наскоро, той се основава на използването на полимерни прахови покрития.

размери

Стандартният размер на тухлите е 250x125x65 мм. Този тип се нарича единичен. Също така има сгъстени тухли с дебелина до 88 мм. Тухлите с други пропорции се наричат ​​керамични камъни. Те се използват много по-рядко, но приложението им може да намали разходите и времето за строителство.

Цената на полагане тухла за куб - с материали и без изграждане на къща 4

разходи

Според изчисленията на специалистите, изграждането на стените на тухлената къща възлиза на около 30 общи разходи. Много е трудно да се движите в цените, предлагани от фирмите-разработчици, защото в момента има много от тях и всички те се конкурират помежду си. Какъв е основният критерий за избор? Обикновено това е цената за поставяне на тухли за куб (1 m3).

Тази цена може да включва материал и може да не включва, в зависимост от това кой ви предоставя строителния материал (строителна компания или клиент).

Обърнете внимание на факта, че в ценовите списъци на различни строителни фирми разходите за полагане на тухли за куб често се посочва два пъти: като се вземат предвид разходите за материали и без.

Клиентът, обаче, обикновено не се интересува от търсенето на продавач и превозвач на товари.

Цената на полагане тухла за куб - с материали и без изграждане на къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Видове и избор на тухли от строителни материалиВидове и избор на тухли от строителни материали
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Зидария в строителствотоЗидария в строителството
» » Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
© 2021 BggeHat.com