Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща

Колко тухли в 1м2 зидария - разглеждаме зоната на стените на частна къща 1Един от важните етапи в тухлени къщи

е стъпката за определяне на желаното количество материал. На колко точна е определената необходима сума от тухли, зависи от спазването на условията за строеж и завършването на строителството на къщата в определеното време. Колко тухли на 1м2 зидария зависи вид зидария. Тази статия представя общ преглед на методите за определяне на точното количество тухли за полагане на тухли по "съвместен" метод.

Начини за определяне на точното количество тухли

При изчисляване на броя на необходимите тухли строителите използват два подхода:

Метод на осреднена консумация на тухли в 1 m3 зидария.

  1. Метод на осреднена консумация на тухли в 1 м2 зидария.

Първият метод на изчисление се използва в случаите, когато стената е с еднаква дебелина и ще бъде изградена от тухла от същия тип. Вторият метод може да се използва, ако стената не е еднаква.

Метод за броене на броя тухли в 1 m3

Броят на тухлите в 1м2 зидария засяга няколко параметъра:

  • дебелина на лепените фуги

За да се оцени значението на този параметър, достатъчно е да се каже, че 25-30 минохвъргачки на m3 хоросан, в зависимост от дебелината на зидария, са достатъчни за един кубичен метър зидария.

  • вид използвана тухла

Колко тухли в 1м2 зидария - разглеждаме зоната на стените на частна къща 2

Под прикритието на използваната тухла, нейните общи размери са подразбиращи се.

За да се определи броят на необходимите тухли, е необходимо да се изчисли обема на една тухла. стандартен размер тухла е 6,5h12h25 см и обем - 0,195 м3, следователно, в един кубически метър 512 зидария тухли. От тази стойност трябва да бъде извадена 25 да се компенсира със смес с дебелина 1 см, ще доведе до необходимото количество за един кубически метър на тухли, които в нашия случай е 384 парчета.



Метод за броене на броя тухли на 1 m2

За да знаете колко да тухли на 1 кв. М начин съединител "в тухла" трябва дебелина на стената от 480 mm (дебелината може да е различна) се дели на 4 (броят на тухли по дължина един метър). Оказва се, че има 120 парчета.

За да направите изчисление за топъл дом, консумация на тухли трябва да се увеличи 2-2,5 пъти.

Колко тухли в 1м2 зидария - считаме района на стените на частна къща 3

Изчисляване на необходимия брой тухли в изграждането на частна къща

Изчисляването на необходимия брой тухли, необходими за частна къща, се извършва на няколко етапа:

  1. Първо изчислете площта на стените - външни и вътрешни.
  2. Изчислява се площта, заемана от прозорци и врати.
  3. Ако има данни за дебелината на вътрешната и външната стена, можете да изчислите обема им.
  4. Познавайки данните за средната консумация на тухли на куб или колко тухли в 1м2 зидария, ще трябва да изчислите необходимия брой тухли на къща. При изчисляването на метода на тухла се отчита, тъй като площта на зидарията и нейният обем зависят от нея.

Пример за изчисляване на броя на тухлите, необходими за една къща

Например ще бъде използван двуетажен къща с височина на тавана 3 метра. Височината на цялата къща, съответно, ще бъде 6 метра, като дължината на всяка от тях - 10 метра. Дебелината на основните стени - 64 см (2.5 тухли), и вътрешни - 25 см (тухлена зидария).

Стените на лагера ще бъдат изпълнени в 2 тухли, а последният ред - на половин тухла. Вътрешните стени ще бъдат покрити с една тухла. Сумата от дължината на всички вътрешни стени е 43 м.

Колко тухли в 1м2 зидария - помислете за площта на стените на частна къща 4

насрочено сграда прозореца отворите 9, всяка от които има размери 1,7h1,25 m, 3 врати с размери 2,1h1,2 т. Вътрешна стена допълнително ще съдържат пет подобно оразмерени врати.

  1. Ние изчисляваме площта на външните и вътрешните стени. Външни стени - 6 mx 4 mx 10 m = 240 m 2, вътрешни стени - 43 m х 3 m = 129 m 2.
  2. Определете площта на прозорците и вратите. Пространството на прозорците по външните стени е 9 мх 1,7 м х 1,25 м = 19,125 м 2. Площта на вратите е 3 mx 2,1 mx 1,2 m = 7,56 m 2. Площта на вътрешните стени е 5 mx 2 mx 1,2 m = 12 m 2.
  3. Коригираната площ на външните стени и вътрешните се изчислява. Извън: 240-19,25-7,56 = 213 м2, вътрешен: 129-12 = 117 м2.
  4. Поради факта, че за външни стени се използват различни видове тухли, площта на стените ще се използва за изчисляване на количеството тухли. На 1м2 зидария в 2 тухли се нуждаете от 104 тухли. В този случай потреблението на облицовъчни тухли ще бъде равно на 51 бр / м2. За вътрешните стени е необходим 102 бр / м2.
  5. По този начин необходимостта от външни стени 213h104 = 22185 броя на двойните тухли и 213h51h51 = 10880 броя на облицовъчни тухли за вътрешни стени - 117 х 102 = 11934 броя на тухли.

Колко тухли в 1м2 зидария - считаме района на стените на частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Изчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидарияИзчисляване на потреблението на тухли и хоросан на 1 куб.м зидария
Как правилно да слагате тухлите самиКак правилно да слагате тухлите сами
Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?Как се прави свързването на зидария с тухлена зидария?
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
» » Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
© 2021 BggeHat.com