Облицовъчни тухли

Тухли, облицовки

Преди да изберете готов проект за бъдещата вила или формулиране на задачите на архитекта, се препоръчва да се провери района. Във всяка достатъчно обитаема площ можете да видите няколко къщи, облицовани с различни видове лицеви тухли. Не се колебайте да попитате собствениците на жилища за техния опит в строителството. Първо, повечето хора са склонни да споделят своя опит и са в състояние да дадат полезни съвети. На второ място, ще получите отлична възможност да установите добросъседски отношения: не забравяйте, че с тези хора ще се сблъскате с дългогодишния си съседен живот. Научете се от грешките, погрижете се за парите, нервите и времето си.

При всякакви сходства, облицовъчните тухли от различен вид притежават много различия, влияещи върху издръжливостта и качеството на зидарията.

В предните керамични тухли, формата и размерът на проходните отвори, които свързват повърхностите на леглото, са значително различни. По-добре е да се даде предпочитание на сортовете тухли с най-малко напречно сечение на дупките. По този начин, съхраняваното решение се запазва, попадайки в големи кухини. Високата абсорбция на вода, достигаща 14 маси, показва наличието на разклонени пори в тухли. Тази особеност на керамичните тухли е полезна за поддържане на приемливи условия за миграция на водни пари от помещението. С други думи, такива тухли не пречат на "дишането" на стените. Въпреки това, за да се предпази фасадата от разрушителните ефекти на лед, тя трябва да бъде хидрофобзирана.



В клинкерните тухли от европейски и украински производители, абсорбцията на водата е много по-ниска от керамичния клинкер. По време на зидарията водата, която дава циментовата подвижност, се абсорбира от стените много по-бавно. Поради това за тунелите от клинкер е необходимо да се използва твърд зидарен разтвор (ниска мобилност с ниско съдържание на вода).

Хипер-пресовани тухли имат много плътни и гладки легла. Механичната адхезия на разтвора на хоросан към повърхността на тухлите е трудна, така че трябва да дадете предимство на тухли, които имат малки канали на леглото или през дупки.

Кълняването на циментов разтвор за тухла дава положителен резултат само когато се използва "млада" тухла, направена един месец преди полагане на стените. През първия месец на втвърдяване на цимента над 95 реактивни частици претърпяват хидратация, а на повърхността на тухлите практически няма свободен цимент, реагиращ с цимента на зидария.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Благоприятна конструкция с производство на тухлиБлагоприятна конструкция с производство на тухли
Тухлена къщаТухлена къща
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Огнеупорни тухлиОгнеупорни тухли
Зидария в строителствотоЗидария в строителството
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
Как да изберем тухла за изграждане на печка или каминаКак да изберем тухла за изграждане на печка или камина
» » Облицовъчни тухли
© 2021 BggeHat.com